Confidențialitatea internetului este o cauză pierdută?

O piatră de mormânt cu

Majoritatea oamenilor consideră intimitatea ca pe un drept fundamental. Dreptul de a avea o conversație personală fără ca cineva să asculte, dreptul de a vă păstra bunurile în afara viziunii publice.

ExpressVPN consideră că confidențialitatea individuală este ceva pe care toată lumea merită.

Multă vreme pe internet, exista o iluzie de confidențialitate. De la plăți sigure de cumpărături online la conturi de rețea socială protejate prin parolă – ni s-a spus că informațiile noastre sunt protejate și sigure. Poate că tot credeți că este?

Dar pentru mulți oameni, evenimente precum supravegherea în masă a ANS și furtul fotografiilor personale ale celebrităților au schimbat percepțiile despre confidențialitatea internetului. Pare prea ușor pentru hackeri să intre în lucrurile noastre – și o mare parte din „hacking” este sponsorizat de guvern.

Obținerea datelor este ca și cum ai lua bomboane de la un copil

În ultimii ani, au existat numeroase cazuri de hacking și supraveghere de mare anvergură.

 • Agenția de Securitate Națională: ANS monitorizează în mod legal toate înregistrările telefonice americane, are acces la traficul de telefonie și internet în SUA și în străinătate și are acces la ținte, după cum consideră că este potrivit. Marea Britanie și alte guverne fac acest lucru.
 • Furtul de celebritati: Anonim a postat peste 500 de fotografii de celebritate pe tabloul de imagini 4chan în 2014, multe conținând nuditate. Se consideră că serviciul iCloud al Apple este sursa încălcării.
 • eBay: Serviciul de cumpărături online a fost piratat la mijlocul anului 2014, expunând milioane de parole și date ale utilizatorilor.
 • Ţintă: 70 de milioane de clienți țintă și-au furat datele cardului de credit în 2014, după ce hackerii au găsit o gaură de securitate în sistemele companiei.
 • Rețea PlayStation: Serviciul de jocuri online a fost hacked de LulzSec în 2011, ceea ce a dus la furtul a aproximativ 77 de milioane de date ale contului utilizatorilor.

Când datele noastre sunt furate și monitorizate atât de des, de la companiile mari care insistă ca datele noastre să fie în siguranță în mâinile lor, pare sensibil să fim puțin mai puțin încrezători în informațiile noastre.

Costul serviciilor online gratuite este confidențialitatea dvs.

Dacă utilizați e-mail web gratuit și servicii de social media, atunci veți renunța, de asemenea, la informații private către terți în fiecare zi.

Există un motiv pentru care aceste servicii sunt gratuite. Unele dintre modurile în care utilizează datele dvs. includ:

 • Direcționarea anunțurilor: Motoarele de căutare, rețelele sociale și alte servicii vă urmăresc activitățile, astfel încât acestea să vă poată viza cu anunțuri.
 • Vânzarea datelor dvs.: Cu acordul dumneavoastră, și uneori fără, companiile cu care vă înscrieți online vând adesea informațiile către producătorii de liste de marketing. E-mail nebun!
 • Monitorizarea e-mailului dvs.: Multe servicii populare gratuite de e-mail vă monitorizează mesajele pentru activitatea infracțională și pot fi obligați legal să vă partajați datele cu agențiile guvernamentale.

Desigur, este bine să fiți conștienți de toate acestea – și totuși, totuși, alegeți totuși să folosiți Facebook, Gmail, Twitter și așa mai departe.

La urma urmei, nimic nu este cu adevărat gratuit. Poate că renunțați la puțin din informațiile dvs. merită?

Hackerii răutăcioși

O altă amenințare majoră la adresa confidențialității Internetului este cea despre care probabil că toți suntem de acord este nedorită.

„Raportul privind amenințarea pe internet a securității pe internet” de Symantec a constatat că malware, phishing și alte atacuri asupra computerelor noastre personale au dus la expunerea a peste 552 de milioane de identități în 2013. S-a înregistrat o creștere de 62% a numărului de încălcări și o creștere de 91% a țintelor vizate. campanii de atac în același an.

Odată cu creșterea criminalității online în creștere, viitorul vieții private a internetului este departe de a fi sigur.

Pașii de confidențialitate pe care îi puteți face

Cu toate acestea, când toate acestea sunt spuse și făcute, cine este responsabil pentru confidențialitatea dvs. online? Tu esti.

Oricine dorește să-și păstreze datele în totalitate privată ar putea rămâne pe internet, dar aceasta nu este o opțiune foarte mare în lumea de azi. Prin urmare, este vorba de a lua măsurile corecte de securitate și de a face alegeri în cunoștință de cauză despre modul în care ne împărtășim datele. Uneori, ca și în cazul supravegherii guvernamentale, aceste alegeri sunt din mâinile noastre. Dar există pași pe care îi puteți face pentru a vă crește confidențialitatea.

 • Ia măsuri de securitate: Păstrați-vă conturile online în siguranță, reduceți riscul încălcărilor de securitate prin menținerea software-ului la zi și prin utilizarea software-ului de securitate. Fii la curent cu riscurile comune online.
 • Fii atent cu cine te înscrii: Nu aveți încredere în fiecare serviciu cloud cu un site web elegant. Cercetați online, citiți termenii serviciului și căutați modul în care vă vor folosi datele.
 • Utilizați un serviciu VPN: Serviciile VPN criptează traficul dvs. de internet, astfel încât terții să nu se poată dezvălui asupra activităților dvs. Datele sunt mult mai sigure când vă conectați la Internet prin intermediul unui VPN.

Citiți mai multe sfaturi de top despre confidențialitate pe internet aici.

O lume conectată înseamnă probabil mai puțină confidențialitate

Deci, confidențialitatea internetului este o cauză pierdută? După cum am văzut, punerea informațiilor noastre personale în mâinile marilor companii nu este foarte sigură. Există un risc real ca acesta să fie furat. Și acest risc pare să crească.

Folosirea serviciilor online înseamnă renunțarea voluntară la un pic din confidențialitatea noastră. Dar pentru că vrem să facem parte dintr-o lume conectată, mulți dintre noi suntem fericiți.

În economia internetului, datele dvs. sunt valute. Confidențialitatea internetului nu va fi probabil mai ușoară în viitor. Fiți conștienți, rămâneți în siguranță și alegeți modul în care împărtășiți datele cu atenție. Și, desigur, nu uitați să utilizați un VPN pentru a vă proteja datele.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map