Cât de private sunt aplicațiile dvs. de fitness? 5 sfaturi pentru a le menține mai sigure

dvs.-SmartWatch-este-watching-te

Aplicațiile de fitness pot fi în sfârșit, dar setările lor de confidențialitate sunt blocate în spatele liniei de plecare.

În urmă cu doar câteva săptămâni, Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din SUA a lansat un raport prin care solicita companiilor populare de tehnologie să adauge mai multe setări de confidențialitate în aplicațiile lor de sănătate.

În timp ce purtătorii de fitness, cum ar fi Fitbit, au înregistrat inițial doar pași, dispozitivele mai noi pot înregistra totul, de la locația dvs. geografică până la ritmul cardiac, ritmurile de somn, caloriile consumate și multe altele. Acest lucru poate fi excelent pentru utilizatori să țină evidența obiceiurilor lor de sănătate și dietă, dar este și mai bine pentru agenții de publicitate și companiile de asigurări.

Imaginați-vă o companie care are capacitatea de a aproba sau de a refuza o reclamație doar pe baza înregistrărilor aplicației dvs. de fitness … da, este posibil.

Pentru unele aplicații, este în primul rând condiția de fitness, a doua confidențialitate

Iată unde lucrurile merg de la înfricoșător la îngrozitor: într-un raport al Efectului Deschis al Canadei și al Laboratorului Cetățean al Universității din Toronto, experții au reușit să arate cum hackerii nu pot doar să vadă ce date transmite aplicația dvs. de fitness, ci și o pot modifica..

Raportul, intitulat „Fiecare pas pe care îl falsificați”, solicită companiilor tehnologice să includă setări mai bune de confidențialitate în dispozitivele lor. Potrivit cercetătorilor:

„Consumatorii merită să fie mai bine informați cu privire la confidențialitatea și practicile de securitate ale sistemelor de urmărire fitness.”

ExpressVPN este de acord, așa că ați compilat o listă de sfaturi care să vă ajute să vă îmbunătățiți confidențialitatea în timp ce vă derulați munca.

Sfat 1: Utilizați un alias atunci când creați un profil nou

SmartWatch-ul dvs. vă urmărește și încă nu se știe ce informații sunt trimise. Pentru a vă proteja confidențialitatea, ExpressVPN vă sugerează să utilizați un alias pentru a crea un profil nou în aplicație. De asemenea, oprirea Bluetooth și folosirea unei parole mai puternice sunt pași simpli pe care îi puteți face pentru a împiedica potențialii acuzați.

Sfat 2: verificați ce date pot accesa aplicația dvs. de fitness și ce le partajează

Să împărtășești câți pași ai făcut în timpul prânzului este un lucru, dar împărtășirea mișcărilor intestinale neregulate după acel vas de tac-te pentru prânz este probabil mult prea departe. Asigurați-vă că știți ce informații partajează aplicația dvs. și asigurați-vă că o restricționați la cât mai puțin. Dacă puteți, respectați setările de bază și restricționați accesul la datele despre care nu credeți că aplicația are nevoie.

Sfat 3: întotdeauna, actualizați întotdeauna aplicațiile

Noile actualizări sunt enervante, dar există pentru un motiv. De fiecare dată când aplicația vă solicită să actualizați, este de obicei din unul dintre cele două motive: fie există o nouă corecție care să acopere un defect de securitate, fie există o aplicație mai nouă și mai bună. Oricum ar fi, să iei câteva minute pentru a-ți actualiza aplicația este un preț mic pentru a plăti pentru marea intensitate a vieții private.

Sfat 4: Asigurați-vă că aplicațiile dvs. utilizează HTTPS

Deși azi aproape fiecare aplicație de fitness utilizează Wi-Fi pentru a partaja date, nu toate o fac pe un server securizat. Nefolosirea HTTPS este o greșeală inițială, iar ExpressVPN a fost surprins să vadă câte aplicații populare, precum Garmin Vivosmart, nu reușesc să o folosească. Asigurați-vă că aplicația utilizează un server securizat pentru a transfera și înregistra datele. Dacă nu sunt, poate este timpul să găsiți o aplicație nouă.

Sfat 5: Verificați periodic pentru a vedea dacă datele dvs. sunt corecte

În raportul de mai sus, experții au putut „păcăli” unele aplicații pentru a genera date false. Acest lucru nu numai că vă poate afecta obiectivele personale de sănătate, ci și vă poate lăsa informațiile după capul părților terțe. Când priviți datele dvs., asigurați-vă că informațiile sunt corecte. Dacă nu, este posibil ca altcineva să-l modifice.

Rămâi în formă. Fii sănătos. Rămâi în privat.

Nu că ar trebui să evitați utilizarea aplicațiilor de fitness, ci trebuie să faceți acest lucru cu precauție.

Urmând sfaturile de mai sus vă vor ajuta să vă mențineți în formă, în timp ce vă păstrați în siguranță.

Imagine prezentată: Unsplash (imaginea a fost modificată)

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me