Actul CLOUD tocmai a fost semnat în lege: Iată ce trebuie să știți

Pictograma CLOUD Act

Cu un ciclu de știri dominat de escapadele de la Casa Albă și de viitoarele alegeri la jumătatea perioadei, poveștile care ar trebui să iasă în scenă ar putea fi ignorate. Acesta este cazul unui devastator act anti-confidențialitate care a fost trecut în secret de Congres săptămâna trecută.

Preluat în mod discret pe fondul proiectului de cheltuieli guvernamentale de 2.232 de pagini este o dispoziție mică care promite consecințe catastrofale. Cunoscută sub denumirea de Legea CLOUD (clarificarea utilizării legale de peste mări a datelor), această legislatură inversează progresul progresiv pe care guvernele l-au făcut în privința vieții private în ultimii ani.

Trecut fără voturi, audieri publice sau chiar o singură discuție, acest act reformează singură regulile de confidențialitate ale lumii – și nu în bine.

Ce este Legea CLOUD?

În conformitate cu legea CLOUD, guvernul Statelor Unite (precum și guvernele din străinătate) li se acordă mai multă libertate pentru a colecta, stoca și utiliza informațiile private împotriva ta.

Proiectul de lege modifică colectarea datelor în două moduri: în primul rând, autorităților (forțele de ordine, imigrație, poliție locală etc.) oferă mai multă libertate de acces la datele private ale unei persoane, indiferent de locul în care provin sau de unde locuiesc. În al doilea rând, îi conferă președintelui american capacitatea de a stabili „acorduri executive” cu peste organele guvernamentale, oferind ambelor părți posibilitatea de a accesa datele celeilalte părți, fără a trebui să respecte legile de confidențialitate ale țării respective..

Înainte, autoritățile ar trebui să trimită o solicitare oficială guvernului Statelor Unite înainte de a putea accesa datele dvs., dar acum pot pur și simplu să se adreseze la procurorul general, departamentul de stat sau chiar președinte pentru acces imediat și fără restricții..

Chiar și trecând dincolo de abilitățile uluitoare, autoritățile vor trebui acum să colecteze, să analizeze, să stocheze și să facă orice altceva doresc cu datele dvs., gândiți-vă la toată colecția incidentală care este sigură că va merge împreună cu ea. Acești oficiali nu vor colecta doar date despre dvs.; ei vor culege și informații despre cei din jurul tău.

Să zicem că o autoritate suedeză a primit acces la contul dvs. de Twitter. Când extrag informațiile dvs. personale, vor putea obține, din când în când, informații despre urmăritorii, retweet-urile, like-urile, etc. Acestea sunt sute de mii de implicații potențiale de confidențialitate care sunt pur și simplu ignorate în acest proiect de lege..

Oferind atât autorităților naționale, cât și internaționale carte blanche atunci când vine vorba de colectarea datelor, actul CLOUD este pe cale să deschidă o cutie de viermi.

Cum te afectează actul CLOUD

Iată conundrul: deoarece Legea CLOUD a fost înfășurată în proiectul de cheltuieli omnibus de 2 trilioane de dolari al guvernului, nu a existat timp pentru a dezbate sau a vota actul. Congresul era atât de dornic să treacă pe primul, încât nu a avut timp să-l verifice pe cel din urmă. Este incredibil de nepăsător să treci un act fără să aibă mai întâi o dezbatere deschisă, dar este aici și urmează să semnalăm un moment întunecat pentru confidențialitate.

Senatorul Orrin Hatch, unul dintre co-sponsorii proiectului de lege și cineva care probabil nu știe să-și actualizeze browserul de Internet Explorer, a spus:

Legea CLOUD combate diviziunea care există uneori între aplicarea legii și sectorul tehnologiei, oferind forțelor de ordine instrumentele de care are nevoie pentru a accesa datele din întreaga lume, creând în același timp un cadru comun pentru a încuraja cooperarea internațională pentru soluționarea conflictelor de drept..

De asemenea, acesta închide în mod eficient un dosar pivot al Curții Supreme în care Microsoft a petrecut în ultimii patru ani argumentând de ce nu ar trebui să fie obligată să elibereze date private stocate pe un server din Marea Britanie către autoritățile americane. Dacă acest caz se oprește pentru a stabili un precedent legal, hotărârea ar putea afecta foarte bine orice alt caz de confidențialitate în viitor.

Acum, mai mult ca oricând, trebuie să vă protejați dreptul la confidențialitate

Deși acest tip de legislație nu este nou, este prima dată când a fost făcută la această scară, iar faptul că a fost adoptată atât de în secret face să fie și mai alarmant. Deja, avocații de confidențialitate și-au exprimat rapid îngrijorarea.

Actul CLOUD a trecut. Distruge confidențialitatea la nivel global, așa că a trebuit să fie înglobat în omnibusul de 1,3 trilioane de dolari fără dezbatere.

Cripta. Cripta. Cripta. Du-te întuneric.

Atunci când intimitatea este incriminată, numai infractorii au confidențialitate. Ne-am vândut din nou. pic.twitter.com/Ms5bm1opBo

– Andreas M. Antonopoulos (@aantonop) 23 martie 2018

De asemenea, EFF nu trage niciun pumni. Într-o declarație online recentă, fundația a castigat noile cerințe (sau lipsa acestora), afirmând: „Acest proiect de lege are implicații mari în confidențialitate atât în ​​SUA, cât și în străinătate. Niciodată nu a fost acordată atenția pe care o merita în Congres. ”

Este un congres incredibil de strâns care se află în prezent, și ar ajuta dacă persoanele care știau de fapt ceva despre confidențialitatea digitală ar fi implicate în elaborarea proiectului de lege. Când vine vorba de aceasta, Legea CLOUD este modalitatea guvernului de a spune că apreciază securitatea națională în ceea ce privește confidențialitatea personală.

Argumentul cu privire la faptul că nu aveți nimic de ascuns s-a încheiat. Datele dvs. personale sunt vulnerabile, dar puteți combate. Păstrați VPN-ul pornit, evitați să postați informații personale pe site-urile de socializare (sau ștergeți-le în întregime) și nu uitați să vă auziți vocea.

FEP se opune vocal noului proiect de lege. Alătură-te lor în lupta lor.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me