Actualizare ExpressVPN WireGuard

O ilustrație a unui laptop cu un mare lacăt verde deschis pe ecran.


WireGuard® este un protocol VPN gratuit și open-source scris inițial de Jason A. Donenfeld (puteți susține WireGuard în eforturile sale aici) și dezvoltat în prezent de Edge Security LLC. WireGuard funcționează direct la nivelul nucleului sistemului de operare al dispozitivului, ceea ce face posibilă criptarea și decriptarea datelor mai rapid și sigur și cu mai puține riscuri de scurgeri, în comparație cu alte protocoale VPN..

Până acum, speranța este că WireGuard se poate stabili ca un protocol răspândit, care face ca conexiunile VPN să fie omniprezente (inclusiv pe telefoanele mobile și pe Internet of Things), fără riscul de deconectări arbitrare sau de utilizare ridicată a bateriei..

Este interesant să observăm astfel de îmbunătățiri semnificative și, în mod evident, mulți sunt încântați să vadă acest protocol desfășurat comercial. Noi, la ExpressVPN, suntem întrebați frecvent despre planurile și opiniile noastre imediate cu privire la WireGuard și am dori să profităm de ocazie pentru a ne clarifica poziția.

WireGuard: O idee minunată în dezvoltare

WireGuard este mai ușor de configurat și de gestionat decât alte protocoale VPN, deși este nevoie de mai multă dezvoltare înainte de a fi gata pentru un mediu de producție mare, cu nenumărați utilizatori.

Aceasta este o opinie împărtășită de dezvoltatorii WireGuard, care afirmă pe site-ul lor:

„WireGuard nu este încă complet. Nu trebuie să vă bazați pe acest cod. Nu a fost supus unor grade adecvate de audit de securitate, iar protocolul este în continuare supus modificărilor. “

Una dintre provocările cu care se confruntă WireGuard este de a asigura anonimatul pentru VPN-uri. Niciunui utilizator nu trebuie să li se aloce static o singură adresă IP, nici pe o rețea publică și nici pe o rețea virtuală. Adresa IP internă a unui utilizator ar putea fi descoperită de un adversar (de exemplu, prin WebRTC), care ar putea apoi să-l potrivească cu înregistrările dobândite de la un furnizor VPN (prin furt, vânzare sau confiscare legală). O VPN bună nu trebuie să fie în măsură să corespundă unui astfel de identificator cu un singur utilizator. În prezent, această configurație nu este ușor realizată cu WireGuard.

ExpressVPN va sprijini eforturile de revizuire și audit al codului WireGuard, așa cum am făcut în trecut cu OpenVPN. Vom contribui la coduri și vom raporta erori ori de câte ori putem și vom ridica probleme de securitate și confidențialitate direct cu echipa de dezvoltare. Și, datorită complexității reduse a WireGuard, orice audit public va fi mai cuprinzător și va oferi un nivel mai mare de asigurare.

Pe Android, Linux, Mac și routere, WireGuard funcționează foarte bine. ExpressVPN pune, în primul rând, securitatea și confidențialitatea utilizatorilor săi, așa că vom aștepta testări suplimentare înainte de a lansa WireGuard către marea noastră bază de clienți..

WireGuard este marcă înregistrată a lui Jason A. Donenfeld.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map