Achiziția Google Fitbit de la Google este esențială pentru viitorul orizont de confidențialitate controlat de IoT

O ilustratie a unui ceas inteligent, cu logo-ul Google pe fata.


De când Google a preluat Fitbit anul trecut într-o tranzacție de 2,1 miliarde de dolari, au existat îngrijorări cu privire la ceea ce reprezintă acordul în ceea ce privește confidențialitatea utilizatorilor și urmărirea datelor.

Deși aceasta poate fi prima instanță în care Google a achiziționat o întreagă companie de smartwatch-uri, leviatanul tehnic a avut, fără îndoială, ochii asupra unei bucăți mai mari din plăcile purtabile de ceva vreme..

În ianuarie 2019, a cumpărat tehnologie smartwatch de la Fossil într-un acord de 40 de milioane USD cu scopul de a dezvolta și promova platforma sa Wear OS și de a scoate mai multe dispozitive purtabile.

Cu acordul Fitbit, s-ar putea să fi făcut un cerc complet cu această promisiune. Postarea de pe Google care anunță tranzacția are un inel similar cu tranzacția Fossil.

[Îți faci griji pentru un viitor distopic în care confidențialitatea nu este decât un vis de mult uitat? Înscrieți-vă la newsletter-ul ExpressVPN.]

Rick Osterloh, vicepreședintele senior al Devices la Google, a explicat că investiția a fost pentru „o oportunitate de a investi și mai mult în Wear OS, precum și pentru introducerea pe piață a dispozitivelor Made by Google.”

În același timp, i-a liniștit pe utilizatori: „Nu vom vinde niciodată informații personale nimănui. Datele privind sănătatea și starea de sănătate Fitbit nu vor fi utilizate pentru anunțurile Google. Și vom oferi utilizatorilor Fitbit posibilitatea de a revizui, muta sau șterge datele lor. “

Dar consumatorii rămân sceptici. Mulți au mers pe Twitter pentru a anunța că caută în mod activ alternative de Fitbit sau că se tem de implicațiile de confidențialitate.

Buna! Toți cei de aici știu o alternativă # pentru viața privată la @fitbit?

Acum că @Google le-a cumpărat, aș dori să trec la altceva.

– Brian Pagán �� + ❤️ (@brianpagan) 15 decembrie 2019

Faptul că Google are un registru de confidențialitate atroce nu ajută exact la diminuarea preocupărilor. Să aruncăm o privire mai atentă de ce s-a întâmplat acordul în primul rând.

Este Apple, Stupid

IPhone și Macbook tind să domine titlurile atunci când vine vorba de lansările hardware Apple, dar majoritatea oamenilor tind să observe că Apple Watch este una dintre diviziile cu cea mai rapidă creștere la companie..

În 2018, vânzările Apple Watch au reprezentat jumătate din totalul vânzărilor de smartwatch la nivel global, fiind livrate aproximativ 22,5 milioane de unități. Fitbit a fost pe locul doi cu o marjă considerabilă la 5,5 milioane, Samsung a ajuns pe locul trei la 5,3 milioane, în timp ce Garmin a ocupat locul patru la 3,2 milioane.

În debutul anului Apple Watch, când criticii l-au îmbrăcat aproape în mod universal, tot a reușit să adune cu 1,5 miliarde de dolari mai mult decât Rolex.

Lasă asta să se scufunde o secundă. Apple a făcut un miliard de dolari mai mult decât poate unul dintre cele mai recunoscute mărci de ceasuri din lume.

De atunci, Apple Watch a trecut doar de la putere la forță. Noua versiune are mai multe caracteristici de asistență medicală integrate în el, cum ar fi notificările de frecvență cardiacă, un monitor ECG și capabilitățile de detectare a căderilor.

Google a vizat asistența medicală neapologic și știa că trebuie să acționeze rapid; altfel ar ceda definitiv spațiul Apple și alți rivali. Și cu faptul că piața purtabilă se va ridica la 63 de miliarde de dolari până în 2025, aceasta este o cantitate mare de numerar care nu ar fi ajuns la cofrele sale altfel..

Nu sunt un analist financiar, dar o tranzacție de 2,1 miliarde USD pentru Fitbit, cel de-al doilea jucător ca mărime din spațiul de operare portabil, care a înregistrat venituri în 1,8 miliarde USD în 2018 pare să fie o afacere decentă.

Pentru Google a fost un dezvăluitor fără probleme. Sundar Pichai a obținut un preț redus pentru o companie care are o cantitate considerabilă de capitaluri proprii și o bază de utilizatori loiali de aproximativ 28 de milioane. Fără achiziție, nu părea să existe nicio modalitate prin care Google ar fi putut face o problemă serioasă pe piața smartwatch-urilor.

Cum va funcționa Fitbit cu Google?

Google le poate nega tot ce își doresc, dar baza din spatele acordului este de a-și face algoritmii mai deștepți și de a arunca o serie de produse hardware și mai invazive asupra publicului nevăzut.

Compania ar putea să nu vândă date Fitbit către terți, așa cum susține. Dar Fitbit a înregistrat o pierdere netă anul trecut, iar Google cu siguranță nu este o organizație de caritate. Este posibil, dar puțin probabil, ca Fitbit să fie tratat ca o diviziune autonomă, Google acumulând mai mulți bani pentru R&D și încearcă să construiască produse mai inteligente.

Nu ar fi prima dată când Google a cheltuit o mare companie și a pierdut. A plătit 12,5 miliarde de dolari pentru Motorola doar pentru a o elimina pentru aproximativ 3 miliarde USD câțiva ani mai târziu, întrucât nu și-a dat seama cu adevărat cum să-l integreze în suita sa principală de produse..

Scenariul cel mai probabil pentru Fitbit este integrarea mai profundă cu linia în creștere a telefoanelor Pixel, Nest Hub, Google Home și orice altceva vine compania. Așadar, aveți smartwatch-ul care retransmite datele înapoi la telefon, care se sincronizează cu termostatul și difuzorul inteligent și cu alte dispozitive controlate vocal.

Între timp, toate aceste dispozitive sunt capabile să-ți urmărească somnul, bătăile inimii, muzica pe care o joci, oamenii cu care vorbești cel mai des, spectacolele pe care le urmărești, tipurile de lucruri pe care le cumperi online și ce îți place să mănânci.

Google poate susține că nu împărtășesc datele în exterior, dar nimic nu împiedică compania să transfere date dintr-o diviziune în alta, cum ar fi utilizarea datelor Fitbit pentru a face termostatul mai inteligent. Sau Nest Hub comandă crearea de aplicații proprii pentru telefoanele Pixel.

Și pentru o companie care a câștigat 100% miliarde de dolari în venituri publicitare în 2018, este aproape imposibil de conceput că familia în creștere de produse hardware nu va fi folosită pentru o direcționare mai inteligentă cu o anumită capacitate.

Evidența Google cu confidențialitatea nu este excelentă

Google are o înregistrare groaznică când vine vorba de protejarea confidențialității, de ce ar fi altfel cu acordul Fitbit? Google Home Mini a spionat utilizatorii, iar Nightingale-ul său de proiect este neplăcut și misterios.

Nu văd această achiziție sub nicio altă lumină, dar o ofertă proastă pentru consumatori în general. Din păcate, se pare că acest viitor distopic este ceea ce va trebui să ne confruntăm.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map