8 moduri în care NSA vă spionează acum

O cameră de securitate ștampilată cu pavilionul S.U.A.

În 2013, Edward Snowden a dezvăluit că ANS colectează date personale la fiecare american, precum și la multe alte persoane din întreaga lume. Deși amploarea supravegherii era șocantă la acea vreme, aceasta nu mai este povestea în vogă.

Care este NSA?

ANS este Agenția Națională de Securitate a SUA. În mod evident, pentru a proteja cetățenii și interesele Statelor Unite, adevărul este că ANS monitorizează fiecare american și poporul multor țări aliate – toate cu susținerea guvernului american și a unor porțiuni mari din Congres..

Dar nu numai că ANS spionează pe oamenii săi. Omologii săi din CIA (Agenția Centrală de Informații) spionează și piratează ținte de interes.

Iată opt moduri în care ANS vă spionează, chiar acum, conform documentelor scurse de Edward Snowden și anchetei ulterioare ale presei.

Cum funcționează supravegherea NSA în America

1. ANS vă poate accesa în continuare înregistrările telefonice

În 2017, ANS a achiziționat date de la peste 534 de milioane de apeluri telefonice și mesaje text. În mod incredibil, acest raport este peste triplu față de suma colectată în 2015, când Legea Libertății SUA presupunea limitat accesul NSA la datele de la companiile de comunicare..

ANS nu a lansat încă extinderea datelor de colectare a datelor din 2018, deși rapoartele recente sugerează că, în sfârșit, colecțiile de telefoane ar putea fi pe cale de ieșire. Să sperăm că poveștile sunt adevărate, dar nu ar fi prima dată când ANS a mintit cu privire la politicile sale de supraveghere.

2. Serviciile dvs. de internet preferate transmit datele dvs. către ANS

Facebook, Google, Apple și alte șase servicii online importante au înregistrat toate datele clienților lor către ANS, așa cum prevede legal programul „PRISM”. Datele partajate includ e-mailuri, mesaje și documente.

3. NSA vă poate hack dispozitivele

Unitatea de hacking a ANSA, Operatiunile de acces adaptat, a dezvoltat o serie întreagă de exploatări de hacking. Acestea permit NSA să intre în dispozitivele electronice de consum și sistemele IT, după cum consideră că este potrivit.

Atunci când NSA găsește o gaură de securitate într-un dispozitiv popular pentru consumatori, nu rezolvă gaura de securitate, ci îl exploatează. Acest lucru lasă practic toate dispozitivele vulnerabile hackerilor.

4. Toate dispozitivele dvs. de securitate sunt exploatabile datorită NSA

NSA și-a făcut munca mai ușoară pentru hacking-urile de securitate, determinând mulți producători să creeze vulnerabilități în produse.

Dacă acest lucru nu este suficient, NSA este cunoscut pentru a intercepta transporturile de computere și telefoane pentru a le pune „în aer liber”. Backdoor-ul evită măsurile de securitate ale dispozitivului, permițând NSA să spioneze utilizatorul final.

5. ANS vă poate urmări oriunde v-ați afla

Când vă deplasați în oraș, turnurile de telefon mobil vă pot calcula poziția exactă. Deși ANS susține că nu mai colectează în sine aceste date în vrac, furnizorii de telefonie mobilă sunt în continuare obligați să facă acest lucru și, la rândul lor, trebuie să predea acele înregistrări ANS, atunci când sunt ordonate de o instanță.

De departe, cel mai rău aspect al acestei puteri nestăpânite este că nici nu trebuie să fiți singur obiectul unei anchete. Datele de milioane pot fi predate fără notificare, deoarece aveți chiar și cea mai tangențială conexiune cu o persoană sub supraveghere.

Cum spionează ANS-ul de peste mări

6. ANS a aplicat linii de internet la nivel mondial

Internetul conectează diferite continente prin intermediul cablurilor de fibră optică submarină care transportă cantități uimitoare de date. În unele locuri, ANS are tratamente cu agențiile locale de informații pentru a accesa aceste cabluri; în altele, face acest lucru de unul singur. NSA folosește chiar submarine pentru a atașa bug-uri care snooping la firele adânc sub ocean.

7. ANS afectează companii străine

În Brazilia, Germania și alte țări, ANS a intrat în rețelele interne ale marilor furnizori de telecomunicații, interceptând datele pe care le adună și slăbind securitatea sistemelor lor. Colectează fiecare e-mail și apel telefonic pe care îl poate.

8. ANS știe tot ce deții și cumperi

Prin acorduri și hacking, ANS poate accesa rețelele de carduri de credit, gateway-urile de plată și facilitățile de transfer bancar din întreaga lume. Această supraveghere monetară permite ANS să urmărească fiecare sută din banii dvs., de unde provine și la ce cheltuiți.

Protejați-vă de supravegherea NSA

În timp ce supravegherea NSA se extinde pe tot globul, există încă multe pentru a vă proteja confidențialitatea pe internet. Vedeți această listă cu sfaturi de confidențialitate de top și fiți întotdeauna conștienți de ceea ce partajați, cu cine le împărtășiți și de modul în care îl împărtășiți.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me