7 oferte de confidențialitate și securitate din Raportul de tendințe pe Internet al lui Mary Meeker

O poză cu Mary Meeker

Cel mai mare pachet de diapozitive despre internet a revenit! Raportul de tendințe pe internet al lui Mary Meeker a evidențiat observații online importante din 1995, iar raportul din acest an este uluitor de 334 de diapozitive.

În timp ce raportul Meeker abordează o multitudine de subiecte, am aruncat o privire mai atentă asupra tendințelor care privesc confidențialitatea și securitatea online.

1. Peste jumătate din lume are conexiune la internet, dar creșterea smartphone-ului este în scădere

Începând cu 2018, 51% din populația lumii se poate conecta la internet, comparativ cu 24% în urmă cu doar zece ani. Însă adopția smartphone-ului, considerată un catalizator semnificativ pentru utilizarea internetului, începe să scadă, livrările de unități scăzând cu 4% în 2018.

Graficul utilizatorilor de Internet față de creșterea Y / YFaceți clic pentru a mări

2. Regiunea Asia-Pacific formează o majoritate a utilizatorilor de internet la nivel mondial

Utilizatorii de Internet din regiunea Asia Pacific reprezintă 53% din utilizatorii de internet la nivel global, în timp ce Europa cuprinde doar 15%. America de Nord are cea mai mare penetrare a utilizatorilor de internet, cu 89% din totalul nord-americanilor online; în comparație, doar 48% din populația Asia Pacific este online.

Graficul utilizatorilor de Internet pe regiuniFaceți clic pentru a mări

3. Mai puțini oameni au acces la un internet complet necenzurat

O pondere în scădere a populației online globale trăiește în țări care au cenzură pe internet zero – 20% în 2018, față de 24% în 2016. O treime dintre utilizatorii online experimentează un internet parțial necenzurat și o altă treime trăiește în țări fără nicio libertate de internet deloc.

Faceți clic pentru a mări

Fenomenul diferitelor reglementări de internet a fost denumit „splinternet… unde experiența dvs. online este determinată de reglementările locale”.

Exemple de reglementări locale pot fi găsite mai jos:

Tabelul diferitelor țări și reglementarea internetului.Faceți clic pentru a mări

4. Atacurile cibernetice sunt din ce în ce mai sofisticate și mai ample

Atacurile cibernetice se concentrează acum pe companii și organizații cu acces la trove de date sensibile (gândiți-vă Equifax și Marriott) și cresc în frecvență.

Graficul înregistrărilor sensibile expuse în încălcări de securitate.Faceți clic pentru a mări.

Anul este ridicat și mai mult, Statele Unite, Marea Britanie, Olanda și Germania sunt doar câteva țări care au inculpat public implicarea statului într-o serie de atacuri cibernetice.

5. Utilizatorii de smartphone-uri iau măsuri pentru a reduce dependența de utilizare

Mai mulți utilizatori încearcă în mod activ să reducă timpul petrecut pe dispozitivele lor, de la 47% în 2017 la 63% în 2018.

Grafic care arată procentul de adulți care încearcă să limiteze utilizarea smartphone-ului personal în S.U.A.Faceți clic pentru a mări

Aceasta este susținută parțial de o utilizare decelerare a social media în ultimul an, cu o creștere de numai 1,1% în 2018, comparativ cu 6% anul precedent.

Graficul timpului zilnic petrecut pe social media din întreaga lume.Faceți clic pentru a mări

6. Oamenii sunt încă preocupați de confidențialitate, dar acest număr scade

Scăzând de la 64% în 2014, 52% dintre oameni sunt mai preocupați de confidențialitate decât erau în anul precedent.

Grafic care arată preocupările oamenilor cu privire la confidențialitatea internetului, comparativ cu un an în urmă.Faceți clic pentru a mări

Această scădere ar putea fi din cauză că oamenii percep un control mai mare asupra vieții private, companiile tehnologice problematice precum Facebook și Google îmbunătățesc modul în care utilizatorii își gestionează propria confidențialitate. De asemenea, guvernele depun eforturi pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor, cea mai notabilă fiind GDPR al UE.

7. Mai multe persoane utilizează servicii criptate online

În ultimii ani s-a înregistrat o creștere constantă a numărului de utilizatori activi lunari ai serviciilor de mesagerie criptate. Cea mai semnificativă creștere vine din creșterea traficului web criptat, care a sărit de la 53% în 2016 la 87% (!) În 2019.

Faceți clic pentru a mări

Dincolo de confidențialitate și securitate online

Raportul Meeker se referă, de asemenea, la detalii despre date mari, asistență medicală, comerț electronic și multe altele. Acoperă internetul, până la urmă. Puteți vedea puntea completă aici și rapoarte din anii anteriori aici.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me