500.000 de camere din Londra vă urmăresc. Tot timpul – #WTFWed Wednesday

big ben te urmăreșteBig Ben te urmărește


Dacă ați fost vreodată la Londra, veți ști că este un loc minunat pentru a vedea obiectivele turistice, a urca niște mere și pere și a plăti în exces pentru mâncare și băuturi mediocre. Dar ceea ce poate nu știți este că Londra este, de asemenea, capitala de supraveghere a lumii – cu aproximativ 500.000 de camere care filmează oamenii din Londra 24/7.

O jumătate de milion de camere foto. Este o cameră foto pentru fiecare 16 persoane din zona Greater London. Și din moment ce această cifră este din 2008, sunt probabil multe, acum multe altele.

Londonierii nu pot face nici măcar o plimbare pe stradă fără să fie filmați de mai multe ori. De fapt, 70 de camere diferite filmează britanicul mediu în fiecare zi.

Așadar, dacă nu-ți place să fii spionat, Londra nu este probabil destinația ta de vis. Dar de ce londonezii ar trebui să accepte doar aceste invazii de confidențialitate?

Dacă ar fi să mergi acolo și să te lupți înapoi? S-ar putea să descoperiți că camerele de supraveghere din Londra au mai multe drepturi de confidențialitate decât dvs..

Infracțiuni camera-on-camera

Luați cazul artistului londonez James Bridle, de exemplu.

James și-a apreciat confidențialitatea, așa că a decis să protesteze în mod pașnic împotriva rețelei de camere foto din Londra. El a făcut-o pur și simplu fotografiind fiecare cameră pe care o vedea pe o plimbare în perimetrul orașului. Iar eseul său ciudat „Toate camerele sunt camere de poliție” spune toată povestea.

Doar pentru a face fotografii cu camerele CCTV care îl filmau deja, James a fost întâi pus în arestul cetățenilor și apoi lovit de copperi..

Mergând pe Park Lane, am fost accostat de un bărbat în costum care mi-a cerut să știu ce fac. Și-a scos telefonul mobil, mi-a arătat fața mea, mi-a spus că va „circula descrierea mea”. La scurt timp, un coleg de-al lui m-a reținut fizic și a sunat la poliție.

Un mic sfat de poliție acolo pentru orice turiști în Londra. Nu faceți nicio fotografie sau veți fi suspectat de terorism!

„CCTV public love”

Totuși, țineți o secundă. Mai mulți londonezi trebuie să se ridice pentru drepturile lor, la fel ca James Bridle. Londra este un oraș mândru de 8,3 milioane de oameni, până la urmă. Ei nu vor sta în preajmă în timp ce statul și corporațiile își vor retrage drepturile, nu-i așa??

Uhm … Poate așa sunt. Deoarece, conform comisarului de supraveghere din Marea Britanie, Tony Porter, londonezii nu știu cu adevărat cât de periculoase sunt toate aceste camere.

De fapt, potrivit lui Tony Porter, britanicii iubesc CCTV. Le place atât de mult, extind acum rețeaua de camere londoneze cu echipamente video purtate de corp.

Când oamenii spun „publicului iubește CCTV”, știu ei cu adevărat ce face și capacitatea sa? Știu că, odată cu avansarea tehnologiei și a algoritmilor, începe să prezică comportamentul?

Deci, acolo îl ai.

În Londra, capitala mondială de supraveghere, oamenii nu fac campanii pentru mai puține camere. Îi trage și mai mult pe propriul corp.

Acesta este #WTFWed Wednesday, în care descoperim cele mai ciudate și mai înspăimântătoare atacuri ale vieții private din lumea ta. Dacă cineva cunoscut trebuie să citească de ce supravegherea Londrei este atât de încurcată, împărtășește această poveste cu ei!

#WTFWed Wednesday de la ExpressVPN vă aduce povești ciudate, șocante și înfiorătoare despre confidențialitatea datelor – trase direct din știri. Crezi că intimitatea ta este a ta? Mai gandeste-te. Te vei simți inconfortabil. Vei fi indignat. Vei gândi, „WTF ?!”

Îți place acest post? Urăsc asta? Citiți mai multe povești de groază despre invazia vieții private în arhiva noastră #WTFWed Wednesday. Știți că nu puteți rezista …

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map