ExpressVPN-enquête: 71 procent van de Amerikanen maakt zich zorgen over hoe merken hun persoonlijke gegevens verzamelen en gebruiken

ExpressVPN, een toonaangevende VPN-provider, heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van een nieuwe enquête. Uit het onderzoek onder 1.000 Amerikaanse volwassenen van 18 jaar en ouder, online uitgevoerd door Propeller Insights namens ExpressVPN in april 2018, bleek dat gegevensbeveiliging voor de overgrote meerderheid van de Amerikanen hoog in het vaandel staat, dat het vertrouwen in technologiebedrijven laag is en dat een meerderheid van Amerikanen zijn voorstander van netneutraliteit ongeacht politiek neigen.


In Amazon We Trust (een beetje)

Bijna driekwart van de Amerikanen (71 procent) maakt zich zorgen over de manier waarop merken hun persoonlijke gegevens verzamelen en gebruiken. Amerikanen hebben het minste vertrouwen in Uber (5 procent), Snapchat (6 procent) en Twitter (8 procent), maar een volledig derde (34 procent) vertrouwt technologiebedrijven niet met hun digitale privacy.

De techbedrijven waar Amerikanen het meest op vertrouwen zijn:

 • Amazon – 30 procent
 • Google – 27 procent
 • Apple – 22 procent
 • Microsoft – 22 procent

Ondanks het recente schandaal vertrouwt 19 procent van de Amerikanen ook nog steeds op Facebook.

“Met krantenkoppen die ons er dagelijks aan herinneren dat bedrijven onze persoonlijke gegevens verzamelen en deze misbruiken of nalaten deze te beveiligen, is het geen wonder dat Amerikanen hun gegevens beter beschermen en sceptischer staan ​​tegenover de digitale merken waarmee ze zaken doen,” zei Harold Li, vice-president van ExpressVPN. “Mensen worden echt wakker van de noodzaak om hun online privacy en veiligheid in eigen handen te nemen.”

Bijna alle Amerikanen maken zich zorgen over gegevensbeveiliging

Negen op de tien Amerikanen maken zich zorgen over online privacy en gegevensbeveiliging, met name identiteitsdiefstal (54 procent) en creditcardfraude (16 procent).

Meer dan de helft (55 procent) maakt zich ook zorgen over het monitoren van hun gesprekken via smart home-apparaten, met Alexa-apparaten van Amazon, zoals de Echo (29 procent) en Google Home (25 procent) bovenaan de lijst.

Een meerderheid van de Amerikanen (68 procent) maakt zich zorgen over hun beveiliging op internet. In het bijzonder voelen ze zich het meest nerveus over:

 • Bank- en financiële transacties – 45 procent
 • Online winkelen – 15 procent
 • Openbare wifi gebruiken – 15 procent

Meerderheid van Amerikanen wantrouwt internetproviders en overheidstoezicht

Zesenzeventig procent van de Amerikanen is het er ook mee eens dat breedbandaanbieders niet het recht mogen hebben om informatie over internetactiviteiten van klanten aan andere bedrijven te verkopen.

Het zijn niet alleen bedrijven die zorgen baren. Eenenzestig procent van de Amerikanen is bezorgd dat hun privacy in gevaar komt als gevolg van overheidstoezicht.

“Toenemende bezorgdheid over online beveiliging en privacy is een belangrijke reden dat steeds meer Amerikanen VPN’s gebruiken”, voegde Li eraan toe. “De veilige codering van een VPN helpt bij het beschermen van persoonlijke gegevens en apparaten, of het nu gaat om hackers op een openbaar wifi-netwerk, internetproviders die browsegeschiedenis aan adverteerders willen verkopen, of massale surveillanceprogramma’s van de overheid.”

In de week na de stemming van het Congres eind maart om ISP’s in staat te stellen de persoonlijke gegevens van hun klanten te verkopen, zag ExpressVPN een enorme piek in de vraag: abonnementen in de VS stegen met 97 procent maand na maand en 204 procent jaar na jaar. De vraag is sindsdien niet minder geworden, waardoor de VS een van de grootste en snelst groeiende markten van ExpressVPN is.

Meerderheid van Amerikanen ten gunste van netneutraliteit

De meerderheid van de Amerikanen (72 procent) maakt zich zorgen over de toekomst van internet zonder netneutraliteit. Bij afwezigheid van netneutraliteit denken Amerikanen dat hun breedbandaanbieders:

 • Geef prioriteit aan bedrijven die betalen om te spelen – 80 procent
 • Dwing klanten extra te betalen voor toegang tot sommige websites en apps – 78 procent
 • Vertraag de overdracht van bepaalde soorten gegevens – 76 procent
 • Bepaalde websites en inhoud blokkeren – 75 procent

De helft van de Amerikanen zegt dat de houding van een kandidaat ten aanzien van netneutraliteit hun stem zou beïnvloeden, met twee keer zoveel (34 procent) die zeggen dat dit een positieve invloed zou hebben op hun stem dan degenen die zeggen dat het een negatieve invloed zou hebben (16 procent). Bovendien:

 • 59 procent van de Amerikaanse mannen zou worden beïnvloed, met 43 procent voorstander
 • 59 procent van de Amerikaanse vrouwen zou dat doen niet op de een of andere manier worden bewogen
 • 57 procent van de Millennials zou worden beïnvloed, met 35 procent voorstander
 • Slechts 17 procent van de Democraten en Republikeinen zou tegen een kandidaat stemmen vanwege de steun van de kandidaat voor netneutraliteit  

Ongeveer de helft van de Amerikanen (49 procent) beschouwt internetdienst als een openbaar nut, vergelijkbaar met water en gas.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map