Wil je crypto ruilen? Hier zijn de top 5 beurzen om je hand te proberen

Een Bitcoin en een dollar, gesynchroniseerd door twee cirkelvormige pijlen.


Om Bitcoin of andere cryptocurrencies te kopen, hebt u meerdere opties. U kunt naar een Bitcoin-geldautomaat gaan, ze accepteren als betalingen voor uw goederen en diensten, ze peer-to-peer of van een makelaarskantoor kopen. De meest populaire optie voor de meesten is om naar een cryptocurrency-uitwisseling te gaan. Niet alle beurzen worden gebruikt om Bitcoin te kopen met fiat-valuta’s zoals de Amerikaanse dollar of de euro. Sommige beurzen worden voornamelijk gebruikt om Bitcoin heen en weer te ruilen voor winst op korte termijn. Dit is zeer riskant, maar kan, net als bij online gokken, een leuke en vermakelijke manier zijn om uw geld te verliezen.

Met de honderden crypto-uitwisselingen die momenteel bestaan, welke geschikt is voor jou?

Cryptocurrency-uitwisselingen zijn magneten voor hackers en fraude. Ongeveer 1 miljard USD werd gestolen van cryptocurrency-uitwisselingen in 2018, dus een beetje onderzoek naar crypto-uitwisselingen kon een lange weg gaan om te voorkomen dat je een uitwisseling gebruikt die je geld verliest (je wilt tenslotte zelf je geld verliezen).

Bovendien zijn niet alle beurzen gelijk. Ruilingen verschillen in functies en munten die beschikbaar zijn voor handel. Sommige bieden marges en futures, terwijl anderen honderden obscure tokens verhandelen met kleine marktkapitalisaties. Anderen accepteren alleen een handvol populaire fiat-valuta’s, zoals Amerikaanse dollars, of handelen volledig in crypto zelf.

Enkele andere dingen die de moeite waard zijn om te bekijken, zijn gemiddelde dagelijkse volumes: een groot aantal transacties straalt vertrouwen in de beurs uit en toont liquiditeit. Het percentage fondsen in “cold wallets” is een andere factor – dit zijn fondsen die offline worden opgeslagen, waardoor ze moeilijker te hacken zijn.

Laten we de belangrijkste crypto-uitwisselingen nader bekijken. Maar voordat u begint met handelen, moet u zich vertrouwd maken met de lokale belastingwetten van uw land. Op veel plaatsen, zoals de VS of Europa, vormt elke aankoop of verkoop van Bitcoin, zelfs tegen een andere cryptocurrency, een ‘belastbare gebeurtenis’, wat betekent dat u deze afzonderlijk moet aangeven en vermogenswinstbelasting moet berekenen. Voor honderden transacties per dag kan dit erg moeilijk en duur zijn!

Veel cryptocurrency-uitwisselingen werken buiten een duidelijk regelgevingskader. Hoewel uitwisselingen in de VS en Europa al uw activiteiten melden aan uw lokale belastingdienst, kunnen offshore-platforms op elk moment in strijd zijn met de wet en worden afgesloten, samen met eventuele fondsen die u daar hebt gestort.

1. Coinbase Pro

Coinbase, met hoofdkantoor in San Francisco, is een volwassen speler in de crypto-ruimte, die al sinds 2012 bestaat. Het is geweldig voor beginnende gebruikers, werkt in meer dan 100 landen en accepteert een aantal fiat-valuta’s, waaronder Amerikaanse dollars.

Op het moment van schrijven is de uitwisseling nooit het slachtoffer geworden van een hackpoging – geen sinecure gezien de verfijning van crypto-overvallen. In augustus publiceerde het een blogpost waarin stond hoe het een zeer geavanceerde aanval kon afwijzen.

Coinbase Pro bewaart 98% van zijn middelen in een cold wallet, vereist dat alle gebruikers vóór elke transactie tweefactorauthenticatie ondergaan en beschermt alle gevoelige gegevens met 256-bit AES-codering. Onnodig te zeggen dat het beveiliging zeer serieus neemt en vereist dat medewerkers een criminele achtergrondcontrole uitvoeren.

Een extra bonus is dat alle online fondsen worden gedekt door verzekeringen.

2. Kraken

Kraken is een andere veterinaire crypto-uitwisseling, die haar activiteiten start in 2011. Registratie is redelijk eenvoudig en de uitwisseling ondersteunt fiat-betalingen in Amerikaanse dollars, Canadese dollars en euro’s. Het is ontworpen om zowel individuele als zakelijke gebruikers aan te spreken, en een eenvoudig onboarding-proces neemt je mee door hoe je aan de slag kunt gaan met crypto-transacties.

Gebruikers die op zoek zijn naar geavanceerde opties kunnen gebruikmaken van functies zoals margehandel en futures.

Kraken slaat 95% van zijn fondsen op in een cold wallet, vertrouwt op tweefactorauthenticatie en heeft een actief bug bounty-programma om beveiligingslekken te ontdekken die het team zou kunnen missen.

3. Binance

Binance begon pas in 2018, maar is snel uitgegroeid tot een van de populairste crypto-uitwisselingen ter wereld. Het claimt meer dan 1,4 miljoen transacties per seconde te verwerken met een dagelijks handelsvolume van meer dan 1,2 miljard USD. Oorspronkelijk gevestigd in China, verplaatste Binance haar activiteiten naar Malta om aan regeldruk te ontsnappen.

Deze uitwisseling ondersteunt meer dan honderd altcoins, waaronder populaire zoals Ethereum, Ripple en EOS. Het begon aanvankelijk alleen als een crypto-naar-crypto-uitwisseling, wat betekent dat je fiat-valuta niet kon gebruiken om crypto te kopen, maar het is onlangs toegestaan ​​creditcardbetalingen.

Eerder dit jaar werd Binance gehackt tot een bedrag van 7.000 Bitcoin, oftewel 40 miljoen USD in fiat equivalent, maar alle gebruikers werden gecompenseerd door een noodfonds dat de beurs had opgezet, en de CEO hield de zaken heel transparant.

Het berekent een forfaitaire 0,1% handelsvergoeding op alle transacties, met 25% korting als u in Binance Coin (BNB) handelt.

4. Tweelingen

Gemini is het geesteskind van de Winkelvoss-tweeling, beroemd om te beweren dat het idee van Facebook van hen was en niet van Mark Zuckerberg. Ze weten echter een paar dingen over crypto en zijn gepassioneerde pleitbezorgers voor een grotere opname ervan in reguliere financiële kringen.

De uitwisseling heeft onlangs een uitgebreide beveiligingsaudit door Deloitte doorstaan ​​en kiest, zoals standaard cryptopraktijk, ervoor om slechts een klein deel van zijn fondsen op te slaan in de online, hot wallet. Het accepteert Amerikaanse dollars als de enige fiatvaluta en staat handel in Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether, Litecoin en Zcash toe.

5. Huobi

Opgericht in China, heeft Huobi nu haar hoofdkantoor in Singapore en heeft kantoren in Hong Kong, Zuid-Korea, Japan en de VS Het ondersteunt Bitcoin en een reeks altcoins zoals Ethereum, Ripple, Litecoin en meer. Gebruikers kunnen cryptocurrencies kopen met debet- en creditcards en de uitwisseling onderhoudt een 20.000 Bitcoin-reservefonds om noodsituaties zoals een hack af te handelen.

Het biedt twee versies: Huobi Pro is de geavanceerde versie, ontworpen voor veel handelsopties voor cryptocurrency, terwijl Huobi bedoeld is voor nieuwkomers en beginners. Klantenservice via live chat is ook 24/7 toegankelijk.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map