Noord-Korea: Vreemde feiten uit het vreemdste land op aarde

Noord-Korea feiten

ExpressVPN beantwoordt de DVK-vragen die u graag wilde stellen. En sommige dat je absoluut niet hebt.

Kun je iets toevoegen aan de veelgestelde vragen? Laat je favoriete Noord-Koreaanse weetjes achter in de reacties en we zullen ze aan de lijst toevoegen. Laten we proberen de grootste verzameling feiten over Noord-Korea op internet te krijgen!

Daarover gesproken …

1. Heeft Noord-Korea internet??

Zeker wel! En het is verrassend snel, topsnelheden zijn maar liefst 2,5 gbit / s. Hoewel het world wide web grotendeels is afgesloten voor Noord-Koreaanse burgers, is er een netwerk dat alleen voor binnenlandse doeleinden bekend staat als Kwangmyong. Ongelooflijk dat er in 2014 slechts 1.024 IP-adressen in Noord-Korea waren.

2. Hoe groot is het Noord-Koreaanse leger?

MASSIVE! Vanaf 2013 heeft het Noord-Koreaanse leger ten minste 9.495.000 actieve, reserve- en paramilitair personeel, waarmee het de grootste militaire organisatie op aarde is. Maar liefst 40% van de bevolking zit in het leger.

Noord-Korea is het enige land ter wereld dat een Amerikaans marineschip in hechtenis heeft. De USS Pueblo is er sinds 1968.

3. Hoe ver achter het Westen ligt Noord-Korea?

Precies 1.911 jaar. Het jaar in de DVK is 105, gebaseerd op de Juche-kalender, die begon met de geboorte van Kim Il-sung, de oprichter van het land.

4. Krijg ik problemen in de DVK?

Het zijn schommels en rotondes. Je krijgt misschien een doodvonnis voor het kijken naar Netflix. Maar aan de andere kant is marihuana niet geclassificeerd als een medicijn in Noord-Korea.

5. Waar is het grootste stadion ter wereld?

Dat zou Noord-Korea zijn. Het Rungrado 1 mei stadion biedt plaats aan 150.000 mensen.

6. Bestaan ​​er eenhoorns?

Ja. In 2012 brachten Noord-Koreaanse archeologen het idee van de westerse wetenschap op de knieën, toen ze de ontdekking van een oud hol van de Eenhoorn aankondigden.

Onzichtbare eenhoornEen kudde eenhoorns, gezien door het westen.

7. Kan ik mijn haar laten knippen in Noord-Korea?

Doe niet zo belachelijk, natuurlijk kan dat! Maar niet als je een van die gruwelijke kapitalistische kapsels wilt. Tot vorig jaar was er, eerlijk gezegd, decadente 28 door de staat goedgekeurde kapsels. Maar wie wil er nu echt zoveel keuze? In november 2015 beval The Dear North Korean Leader wijs en moedig alle mannen zijn eigen perfecte snit te kopiëren. En wat een spectaculair kapsel is het.

8. Kan ik een auto bezitten in Noord-Korea?

In tegenstelling tot andere rapporten, ja, je kunt een auto hebben! Noord-Korea heeft zelfs een eigen autofabrikant, Pyeonghwa Motors. Ze verkopen echter slechts ongeveer 400 auto’s per jaar, omdat niemand ze kan betalen.

Kim Jong-Un leerde rijden op slechts drie jaar oud! ongelooflijk!

9. Zal Noord-Korea ooit democratisch zijn?

Waar heb je het over? Dat is het al! Er zijn om de vijf jaar verkiezingen*. Stemmen is verplicht en de opkomst is altijd heel dicht bij 100%.

*Er staat slechts één naam op de stemkaart.

10. Waarom isoleert Noord-Korea zich van de rest van de wereld?

Meer westerse leugens! In 2013 reikte Noord-Korea zijn zuidelijke buren uit. Toegegeven, het was een serie kruipende bedreigingen. En ze hebben het per fax verzonden.

11. Kan ik op een achtbaan in Noord-Korea gaan?

Wikipedia beweert dat er minstens zeven pretparken in Noord-Korea zijn. Maar waarom zou je de moeite nemen om de populairste toeristische attractie van het land te bezoeken? Het lijk van Kim Jong-Il.

12. Zal ik de taal begrijpen?

Waarom zou je moeten? Het glorieuze Pyongyang Vreemde Talenuitgeverij vertaalt Noord-Koreaanse teksten majestueus in vreemde talen, voor uw vermaak.

Maar veel geluk met de DVK-burgers. Noord-Korea heeft maar liefst 100% geletterdheid.

13. Kijong-Dong ziet er leuk uit, kan ik het bezoeken?

Kijong-Dong is een mooi dorp gelegen in de gedemilitariseerde zone, vlakbij de grens met Zuid-Korea. Maar je kunt niet bezoeken, omdat het niet echt is. Observaties uit het zuiden bevestigen dat daar niemand echt woont, en er wordt vermoed dat de spookstad is gebouwd om zuidelijke overlopers in het noorden aan te moedigen.

Hilarisch plaatste Zuid-Korea een enorme vlaggenmast van 320 voet aan hun kant van de grens, in een stad genaamd Tae Sung Dong. Noord-Korea antwoordde door het opzetten van een vlaggenmast van 525 voet in Kijong-Dong.

Een Tae Sung Dong Kijong-Dong Kim Jong ding dong, als je wilt.

14. Hoe moeten we reageren op nucleaire tests in Noord-Korea?

Begin 2016 besloot Noord-Korea met zijn militaire macht te pronken door een nucleaire bom te testen. Dit trok een paar wenkbrauwen over de hele wereld. Zuid-Korea ging nog een stap verder door het volume te verhogen.

In een brutale propaganda-oefening plaatste Zuid-Korea luidsprekers aan de grens en knalde muziek uit de belangrijkste jongensbands van Seoul. Oorlog kan heel wreed zijn.

De nieuwsgierige fascinatie met Noord-Korea

Dit zijn onze favoriete feiten over de meest geheime natie ter wereld, maar er zijn nog veel meer eigenaardigheden met betrekking tot Noord-Korea. De DVK blijft een bron van veel entertainment voor het Westen, misschien vanwege hoe weinig we echt weten over de plaats. Of misschien komt het door de bizarre Kim Jong-Un-verhalen die vaak doorklikken naar onze nieuwsleveranciers van kapitalistisch varken.

Noord-Korea WierdnessWe willen de waarheid! We kunnen de waarheid aan!

Wat is je favoriete Noord-Koreaanse feit? Help ons de definitieve FAQ over DVK te bouwen!

Laat je raarste Noord-Koreaanse feiten achter in de reacties en we voegen de beste aan de lijst toe. Samen kunnen we de mysteries van de vreemdste natie op aarde ontrafelen.

Uitgelichte afbeelding: viperagp + Steinar / Dollar Photo Club
Geen eenhoorns: igor / Dollar Photo Club
Feiten: enterlinedesign / Dollar Photo Club

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me