Hoe ExpressVPN zijn apps verifieert

ExpressVPN gebruikersnaam en wachtwoordauthenticatie.


Hoe weten ExpressVPN-servers welke app van een klant is en welke niet?

Bij de meeste apps gebeurt de authenticatie op de achtergrond. Zodra een gebruiker zich aanmeldt, verifieert de app zichzelf telkens wanneer deze verbinding maakt.

ExpressVPN gebruikt een gebruikersnaam en wachtwoordcombinatie om gebruikers te authenticeren, wat aanzienlijke privacy- en prestatievoordelen heeft ten opzichte van alternatieven zoals certificaten.

Certificaten versus wachtwoorden

Certificaten of, meer precies, openbare sleutelcertificaten, zijn ondertekende openbare sleutels. In de context van een VPN zijn de twee meest relevante certificaten de servercertificaten en clientcertificaten.

Servercertificaten zorgen ervoor dat de app verbinding maakt met een server die wordt beheerd door ExpressVPN, in tegenstelling tot een die wordt beheerd door bijvoorbeeld een kwaadaardige snoop.

 • ExpressVPN gebruikt 4096-bit certificaten
 • Meer informatie over hoe servercertificaten werken

Clientcertificaten zorgen ervoor dat de client geautoriseerd is om de verbinding te maken, d.w.z. de VPN te gebruiken. Hoewel certificaten misschien de meest chique optie lijken, hebben ze enkele belangrijke nadelen in vergelijking met een combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord.

De problemen met privacycertificaten en de voordelen van gebruikersnamen en wachtwoorden

Gebruikersauthenticatiecertificaten worden in onbewerkte tekst naar het internet verzonden. Hoewel dit geen probleem is voor de beveiliging – er wordt alleen een verbinding tot stand gebracht als de certificaten legitiem en niet zijn gewijzigd – heeft elke gebruiker een uniek certificaat, zodat een waarnemer het begin van een VPN-verbinding kan zien en deze kan gebruiken om een profiel van de gebruiker.

Hoewel aan een certificaat geen naam of e-mailadres is gekoppeld, kan andere informatie, zoals de gegevens van een internetprovider (ISP) of mobiele-telefoonoperator, worden gebruikt om te bepalen welk certificaat van wie is.

Als alle ISP’s automatisch cleartext-certificaten verzamelen, kunnen ze de bewegingen van elke gebruiker in kaart brengen en, bijvoorbeeld, via hun meest voorkomende verbindingslocatie, de eigenaar identificeren op naam en thuisadres.

Voor betere privacy gebruikt authenticatie van gebruikersnaam en wachtwoord geen platte tekst. Integendeel, een TLS-verbinding tussen de app en de server zorgt ervoor dat alle gegevens worden gecodeerd, wat betekent dat er geen identificerende informatie is.

ExpressVPN kiest voor privacy en gemak

Bij het gebruik van ExpressVPN-apps is de verificatiemethode onzichtbaar voor de gebruiker en eventuele potentiële waarnemers, wat betekent dat uw privacy beter wordt beschermd.

Als u de ExpressVPN-apps niet gebruikt, maar eerder een toepassing van derden gebruikt, zoals Tunnelblick, moet u uw app instellen om handmatig verbinding te maken met het ExpressVPN-netwerk.

Volg deze eenvoudige stappen om uw authenticatie-gebruikersnaam en -wachtwoord te verkrijgen (die verschillen van uw inloggegevens voor ExpressVPN Panel):

 1. Meld u aan bij het ExpressVPN-paneel
 2. Klik ExpressVPN instellen
 3. kiezen Handmatige configuratie

ExpressVPN handmatige configuratie ingesteld.

U hoeft uw gebruikersnaam en wachtwoord niet te onthouden, u kunt ze altijd ophalen via het ExpressVPN-paneel. Je zou het echter wel moeten doen,
houd uw inloggegevens privé om te voorkomen dat andere mensen uw VPN-service gebruiken.

Wanneer u een apparaat instelt met een niet-ExpressVPN-app, is het veel eenvoudiger en handiger om uw gebruikersnaam / wachtwoord-combinatie te kopiëren dan een certificaat.

Neem contact op met het ondersteuningsteam als u problemen ondervindt met een ExpressVPN-app.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map