Hoe banken of overheden Bitcoin van de planeet kunnen vegen

Hoeveel zou het kosten om Bitcoin waardeloos te maken?Hoe banken of overheden Bitcoin van de planeet kunnen vegen.


Download het Bitcoin ebook van Lexie gratis!

De voorstanders adverteren Bitcoin als een gedecentraliseerd netwerk dat door niemand kan worden beheerd. Inderdaad, het cryptocurrency-experiment dat nu wordt gewaardeerd op meer dan US $ 70 miljard, is bijna onmogelijk te sluiten – zelfs zijn gebruikers weten niet hoe ze het moeten uitschakelen.

Enkele voor de hand liggende dingen kunnen Bitcoin natuurlijk stoppen. Maar ze veroorzaken vaak meer complicaties en zijn zelf zeer ingewikkeld.

Wil je gewoon een samenvatting? Tl; dr

Wat zou een organisatie kunnen doen om Bitcoin waardeloos te maken?

Sluit het internet af

Hoe schakel je internet uit? Afgezien van de hoge mate van samenwerking die dit van particuliere entiteiten en overheden zou vereisen, weten we niet hoe we internet moeten afsluiten. Het netwerk was gedeeltelijk ontworpen om door te gaan, zelfs na een nucleaire aanval, en het heeft geen dodelijke schakelaar door ontwerp. Het internet is zelf ook zeer veerkrachtig tegen aanvallen, en informatie zou gewoon rond elk deel leiden dat we uitschakelen.

Zelfs als belangrijke delen van het internet zijn uitgeschakeld of beschadigd, kunnen de bandbreedtevereisten van Bitcoin (momenteel minimaal 1 MB per tien minuten) klein genoeg zijn om uit te zenden via radiogolven of het telefoonsysteem met succes.

Zou een organisatie bovendien het internet echt willen uitschakelen? Het internet heeft vele andere toepassingen, zoals het verzenden van kattenfoto’s. De economische schade van het uitschakelen van het internet zou gigantisch zijn, en het zou zeer waarschijnlijk zelfs levens kosten.

Vernietig alle knooppunten en mijnwerkers

Het Bitcoin-netwerk bestaat uit individuen, groepen en organisaties die de Bitcoin-software op hun laptops, telefoons en zelfs Raspberry Pis uitvoeren. Sommige van deze deelnemers gebruiken ook speciale computerchips, Bitcoin-mijnwerkers genaamd, om elektriciteit in Bitcoins uit te wisselen. In een soort digitale loterij kunnen degenen die het netwerk veiliger maken door eraan deel te nemen, wat Bitcoins krijgen.

Hoewel sommige van deze Bitcoin-mijnwerkers en knooppuntoperators goed zichtbaar zijn, zullen ze niet geïnteresseerd zijn in het vrijwillig afsluiten van hun systemen. Het is misschien mogelijk om enkele mijnwerkers of knooppuntoperatoren in beslag te nemen of te vernietigen, maar dit maakt mijnbouw alleen maar winstgevender voor degenen die in het geheim werken.

Als reactie gaat Bitcoin-mining ondergronds en verbergen knooppunten zich achter VPN’s en het Tor-netwerk. Zolang er geld te verdienen valt in Bitcoin-mijnbouw, riskeren mensen hun vrijheid om deel te nemen. Bitcoin-mijnbouw blijft bijvoorbeeld aantrekkelijk in Venezuela, waar Bitcoin illegaal is.

Maak Bitcoin illegaal

Als een staat Bitcoin illegaal zou maken, zou het voor mensen veel moeilijker worden om Bitcoin-mijnwerkers te kopen, Bitcoins in papiergeld te wisselen of het te accepteren als betalingen in een winkel.

Maar net als in de wereld van online drugsmarkten (die ook tot op zekere hoogte worden aangedreven door Bitcoin), zijn mensen zeer bereid om de wet te overtreden voor sommige winsten, en het pseudonieme karakter van Bitcoin maakt het moeilijk om de handelaren, eigenaren en gebruikers.

Mijn lege Bitcoin-blokken

De enige gegarandeerde manier om Bitcoin tot stilstand te brengen en het waardeloos te maken, is om zelf deel te nemen aan het netwerk en het van binnenuit te verstoren.

Het maakt deel uit van het anarchistische karakter van Bitcoin dat iedereen anoniem aan het systeem kan deelnemen, zolang ze voldoen aan de regels die zijn vastgelegd in de Bitcoin-software. Er is bijvoorbeeld geen regel dat blokken moeten worden gevuld met transacties om geldig te zijn, dus een mijnwerker zou theoretisch alleen lege blokken kunnen delven.

Als alle blokken leeg waren, zou niemand transacties kunnen uitvoeren met de Bitcoin Blockchain, en zonder de mogelijkheid om geld te verzenden, zou het waardeloos worden.

Met slechts 10% van de wereldwijde rekenkracht van Bitcoin, kan een organisatie het Bitcoin-netwerk aanzienlijk vertragen. Naarmate de kwaadaardige operatie zich uitbreidt, zal het uiteindelijk 50% van de totale hashing-kracht bereiken, waardoor ze ALLE blokken leeg kunnen houden.

Bitcoin-knooppunten accepteren de langste geldige blockchain als geldig, dus als een groep meer dan 50% van de totale hashing-macht heeft, kunnen ze uiteindelijk een keten maken die langer is dan de andere, eerlijke mijnwerkers, die hun blokken liever vullen met transacties.

De oprichter van Bitcoin, de pseudonieme Satoshi Nakamoto, legt uit:

“De race tussen de eerlijke keten en een aanvalsketen kan worden gekarakteriseerd als een binomiale willekeurige wandeling. Het succesevenement is dat de eerlijke keten met één blok wordt verlengd, waardoor de voorsprong met +1 wordt verhoogd, en het mislukte evenement is dat de ketting van de aanvaller met één blok wordt verlengd, waardoor de kloof met -1 wordt verkleind. “

Met dit alles in gedachten, hier is hoe Bitcoin te vernietigen:

Stap 1: Koop veel Bitcoin-mijnwerkers

Momenteel heeft het Bitcoin-netwerk een totale hashing-kracht van ongeveer 5,7 Exahash per seconde. Dat is 5,7 x 10 ^ 18 Hashes elke seconde. Het nieuwste model van een moderne Bitcoin-mijnwerker, zoals de Antminer S9, produceert ongeveer 14 Terrahash per seconde, of 14 x 10 ^ 12.

Dat betekent dat er momenteel ongeveer het equivalent van 400.000 Antminer S9’s in de hele markt in gebruik is, die elk met US $ 1099 ongeveer US $ 447 miljoen zou kosten.

Als u 50% van de totale rekenkracht wilt behalen, moet u de totale rekenkracht van de wereld aan het netwerk toevoegen. Naarmate meer mijnwerkers lid worden van het netwerk, wordt het voor iedereen moeilijker om te minen. Als de prijs van Bitcoin niet stijgt, wordt het voor anderen onrendabel om te minen, en je zou niet zo hard moeten proberen om 50% van het totale netwerk over te nemen. Je kunt misschien ook mijnwerkers bouwen voor goedkoper dan wat ze online verkopen, maar de marges zijn niet enorm.

Een organisatie mag verwachten rond te investeren US $ 350 – 400 miljoen om de aanval te starten.

Stap 2: Voer alle mijnwerkers uit

Een Antminer S9 verbruikt 1372 W, dus 400.000 Antminers zullen 548.800 kW verbruiken. Per uur is dat 548.800 kWh (4.800 GWh per jaar). Voor perspectief, de grootste kerncentrale ter wereld, de Bruce Nuclear Power Station in Ontario, Canada, genereert ongeveer 47.000 GWh in één jaar.

Het stroomverbruik van Bitcoin van 550 MW is ongeveer 1/10 van dat van een stad als San Francisco. Dus Bitcoin is nog steeds klein genoeg om een ​​groep elektriciteit te laten produceren voor de Bitcoin-aanval op de open markt.

Ervan uitgaande dat de aanvaller de goedkoopste beschikbare voeding heeft gekozen, zou dit ongeveer US $ 0,04-0,06 per kWh kosten, wat betekent dat ~ US $ 22.000-33.000 per uur voor elektriciteit, of ruwweg US $ 192 miljoen per jaar– gewoon om Bitcoin-blokken leeg te houden.

Wanneer zullen de lopende energiekosten stoppen?

Terwijl de andere mijnwerkers langzaam verdwijnen, kan het dagelijkse elektriciteitsverbruik beetje bij beetje afnemen. Het is onduidelijk hoe lang anderen bereid zouden zijn om het uit te houden – misschien is een maand voldoende, maar het kan een jaar of langer duren. Bij een verdere verhoging van de uitgaven, moet de aanvaller misschien zelfs meer mijnwerkers kopen en meer uitgeven aan elektriciteit om een ​​aanval gaande te houden.

Een aanvaller zou hopen dat andere mijnwerkers snel failliet zouden gaan. Het zou echter moeilijk zijn om geld op de mijnwerkers terug te verdienen, omdat ze alleen Bitcoin kunnen minen (en Bitcoin is nu dood) en daarom geen restwaarde hebben.

Wie zou een Bitcoin-aanval kunnen financieren?

Bitcoin is een activum van US $ 70 miljard, met bijna $ 1 miljard aan transacties wereldwijd op één dag. Een organisatie kan proberen een deel van de investeringen terug te verdienen door Bitcoin op het juiste moment af te sluiten, omdat het onvermijdelijk veel van zijn waarde verliest in de eerste weken van een aanval.

Grote banken hebben een marktkapitalisatie van ongeveer US $ 340 miljard (JP Morgan Chase), US $ 95 miljard (Mitsubishi UFJ) of US $ 145 miljard (HSBC). Samen kunnen ze mogelijk genoeg geld inzamelen om een ​​Bitcoin-aanval te financieren, hoewel een half miljard moeilijk voor hen is om te slikken (en te rechtvaardigen voor hun aandeelhouders).

Als een regering of een partij van regeringen Bitcoin wil uitschakelen, is het waarschijnlijk relatief eenvoudig voor hen om het geld van de belastingbetaler te claimen. En het totale benodigde bedrag zou waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met slechts een duizendste van het jaarlijkse Amerikaanse defensiebudget.

Hoe kan een Bitcoin-aanval worden gestopt?

Er zijn een paar dingen die de Bitcoin-gemeenschap zou kunnen doen om een ​​aanval te stoppen en Bitcoin te redden. In eerste instantie zouden ze kunnen eisen dat mijnwerkers transacties in elk blok opnemen, waarop een aanvaller zou kunnen reageren door zinloze transacties tussen hun Bitcoins toe te voegen.

Uiteindelijk zouden Bitcoin-ontwikkelaars het proof-of-work-algoritme van Bitcoin veranderen en aanvallers (en die van alle anderen) Bitcoin-mijnwerkers waardeloos maken. Andere mijnwerkers zouden snel hun plaats innemen en er zouden meer investeringen nodig zijn om de aanval gaande te houden.

Tl; dr

De beste manier om Bitcoin onbruikbaar te maken, is lege blokken te ontginnen en het voor niemand onmogelijk te maken om overdrachten uit te voeren, waardoor Bitcoins waardeloos zou worden.

Het zou kosten vooraf ongeveer US $ 350 – 400 miljoen om genoeg Bitcoin-mijnwerkers te produceren, en ongeveer 16 miljoen per maand om Bitcoin onbruikbaar te maken. Een aanvaller kan misschien wat van dat terugverdienen door de markt kort te sluiten, maar zelfs voor een grote bank zal dit moeilijk te verhogen zijn.

De gemeenschap zou een paar trucjes in handen hebben om een ​​aanval nutteloos te maken, waarvoor verdere investeringen nodig zijn om deze aan de gang te houden.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map