Gegevens omzetten in contanten: de enge kant van de advertentie-engine van Facebook

Hoe Facebook u met advertenties target.

Met alle informatie die mensen tegenwoordig online ruilen, zijn bedrijven veel beter geworden in het vaststellen van de markt en wanneer. Het is dan ook geen verrassing om te horen hoe Facebook daarin een enorme rol speelt.

Facebook verdient het meeste geld met advertenties. Het advertentieplatform van Facebook is goed voor 97% van de advertentie-inkomsten van FB. En met alleen al vorig jaar meer dan $ 29,6 miljard aan inkomsten, zijn dat veel advertenties.

Als u een knop ‘Vind ik leuk’ naast een artikel ziet, is de kans groot dat informatie rechtstreeks naar Facebook gaat.

De reden waarom het advertentieplatform van Facebook zo succesvol is, is dat het angstaanjagend nauwkeurig is. Ten eerste is het zeer aanpasbaar: adverteerders kunnen zich op bijna elk aspect van een doelgroep richten. Ten tweede worden gegevens uit meerdere bronnen op nul gezet voor gebruikersspecificaties.

Dit is hoe het werkt.

Een kijkje in de enorme advertentie-engine van Facebook

De advertentieservice van Facebook is onderverdeeld in vier hoofdonderwerpen: demografie, interesses, gedrag en meer.

Adverteerders kunnen ervoor kiezen hun advertenties te targeten op basis van stad, provincie, postcode of zelfs zo nauwkeurig als afzonderlijke buurten. Van daaruit kunnen ze besluiten zich te richten op mannen, vrouwen of beide leeftijdsgroepen.

Hoe Facebook je target

Hier begint het invasief te worden. Zodra de basis is ingevuld, kunnen adverteerders vervolgens specifieke interesses, gedragingen kiezen en zich zelfs richten op mensen op basis van persoonlijke levensgebeurtenissen.

Als voorbeeld besloot ExpressVPN zich te richten op mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 tot 35 jaar die de nieuwste Marvel-film, Logan, leuk vonden, omdat die film rockte (en het bevat een voldoende grote groep om een ​​nauwkeurige weergave te krijgen van hoe deze service werkt).

Zoals u ziet, zijn er honderden subonderwerpen binnen de Logan-interessegroep, waaronder verschillende andere X-Men-films, boeken en acteurs.

Facebook kan zich richten op een zeer specifieke demografie

Facebook kan Marvel-filmliefhebbers aanspreken.

Na het instellen van de initiële parameters kunnen marketeers doorgaan naar meer nitty-gritty onderwerpen zoals de relatiestatus van een doelgroep, waar ze naar school gingen, het soort kleding dat ze kopen, het aantal huisdieren dat ze bezitten, hoe vaak ze sporten en welke sporten teams die ze leuk vinden.

Het is zelfs mogelijk om mensen te richten op niet alleen hun politieke voorkeuren, maar ook op hoe vaak ze de neiging hebben politiek te noemen.

Facebook kan u richten op basis van uw politieke voorkeuren.

Marketeers kunnen er ook voor kiezen hun zoekopdracht te verfijnen door zeer kleine onderwerpen te selecteren, zoals donaties aan goede doelen, wanneer en hoe vaak iemand reist en precies hoeveel geld hij verdient. En dit is slechts het oppervlak krassen.

Facebook weet waar je heen gaat.

Er is zelfs een optie om gebruikers te selecteren die binnenkort jarig zijn.

Facebook kent je verjaardag.

Zodra marketeers over al deze informatie beschikken, kunnen ze zich concentreren op meer intrusieve subonderwerpen zoals de multiculturele affiniteit van een doelgroep.

Target een publiek met Facebook.Hoe geeft Facebook aan of de activiteit van een gebruiker overeenkomt met ‘Afro-Amerikaanse multiculturele affiniteit’?

Vrijwel elk aspect van het dagelijks leven van een persoon ligt voor het grijpen. Er is niet veel aan de verbeelding overgelaten als het gaat om het kiezen van een publiek. En elke keer dat een adverteerder meer vereisten toevoegt, neemt het potentiële bereik af.

Eng, toch?

Hoe uw informatie voor Facebook te verbergen

Bepaal eerst of u wilt worden opgenomen in de enorme advertentieservice van Facebook. Aangezien privacy de afgelopen jaren een groeiende zorg is geworden onder gebruikers, hebben sites als Facebook grote stappen gezet om meer ruimte te bieden als het gaat om uw persoonlijke informatie en hoe deze wordt gebruikt.

Controleer hier uw advertentievoorkeuren om uw advertentie-instellingen te wijzigen.

Hoe u uw Facebook-advertentievoorkeuren kunt controleren.

U kunt aanpassen hoe u advertenties te zien krijgt of u zelfs helemaal afmelden voor de advertentieservice van FB. Hoewel het belangrijk is om te weten dat hoewel je ervoor kunt kiezen advertenties op FB te vermijden, dit niet noodzakelijk betekent dat je bent vrijgesteld van het verzamelen van je informatie.

Extra stappen die u kunt nemen om te voorkomen dat Facebook u met advertenties target

Een andere eenvoudige stap om je digitale voetafdruk te helpen verkleinen, is door uit te loggen bij Facebook nadat je het hebt gebruikt. Facebook weet al meer over u dan uw wederhelft, maar wanneer u Facebook op de achtergrond laat terwijl u browst, kunnen de algoritmen van de site zoekgegevens verzamelen op basis van de sites die u bezoekt en dingen die u leuk vindt.

Als u een knop ‘Vind ik leuk’ naast een artikel ziet, is de kans groot dat informatie rechtstreeks naar Facebook gaat.

Bovendien wilt u misschien beperken wat u leuk vindt en wat u deelt op Facebook. Omdat marketeers bijna alles op u kunnen richten, geeft hen minder informatie om mee te werken meer controle over uw anonimiteit.

Aangezien de advertentie-inkomsten van Facebook in het laatste kwartaal van 2016 met bijna 30% zijn gestegen, kunt u verwachten dat deze advertenties prominenter, doelgerichter en steeds nauwkeuriger worden.

Voor nu heb je tenminste nog een stem in hoe je ze ontvangt.

Uitgelichte afbeelding: BrianAJackson / Deposit Photos

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me