FaceTime-fout laat mensen je horen, zelfs voordat je antwoordt

Het inkomende oproepscherm van de iPhone, behalve dat beide pictogrammen Accepteren weergeven. Zelfs de achteruitgang. Mooi hoor.

Denk twee keer na voordat je die ex vervloekt die niet stopt met bellen: een nieuw gevonden bug in FaceTime van Apple betekent dat iemand je kan bellen en naar de microfoon van je telefoon kan luisteren – zelfs als je niet opneemt.

Met andere woorden, als u FaceTime op uw apparaat ziet overgaan, kan de beller al luisteren naar wat u zegt of doet.

Hoe de FaceTime-bug werkt

Open de FaceTime-app en begin een contact te bellen. Voordat die persoon opneemt, veegt u omhoog en voegt u uw eigen telefoonnummer toe aan het gesprek.

Nadat u bent toegevoegd, gaat FaceTime ervan uit dat de verbinding een actief conferentiegesprek is en begint het u de audio te sturen van degene die u belt – zelfs als die persoon niet is opgenomen.

Erger nog, als de ontvanger van uw oproep op de aan / uit- of volumeknop drukt om u te negeren, de telefoon van het slachtoffer begint ook video te verzenden!

Bescherm uzelf tegen de FaceTime-bug

Totdat Apple het probleem oplost, is de beste optie om FaceTime uit te schakelen in de instellingen van je telefoon of computer. Zo doe je dat:

FaceTime uitschakelen op uw iOS-apparaat

  1. Open de app Instellingen
  2. Zoek naar FaceTime en tik op het resultaat
  3. Zorg ervoor dat deze is uitgeschakeld

FaceTime uitschakelen op uw Mac

  1. Open de FaceTime-app op uw Mac
  2. Selecteer FaceTime in de menubalk
  3. Klik op FaceTime uitschakelen

Apple heeft Group FaceTime tijdelijk uitgeschakeld als reactie op deze fout, die het probleem voor de meeste gebruikers lijkt te hebben opgelost. Er wordt deze week een permanente oplossing beloofd met een software-update.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me