DuckDuckGo om 10 uur: vooruitkijken met CEO Gabriel Weinberg

DuckDuckGo-logo

DuckDuckGo voldoet al tien jaar aan de groeiende vraag van het privacybewuste publiek – een privacygerichte zoekmachine die geen gegevens van uw zoekopdrachten verzamelt of deelt.

Natuurlijk zijn we dat bij ExpressVPN massief fans van DuckDuckGo, dus we waren absoluut verheugd over de kans om het brein van zijn oprichter, Gabriel Weinberg, te kiezen voor hun mijlpalen, uitdagingen voor online privacy en de mogelijkheid om verder te gaan dan zijn zoekmachine.

Bedankt dat u met ons sprak Mr. Weinberg! Eerder dit jaar bereikte DuckDuckGo een mijlpaal van 10 miljard privé-zoekopdrachten, na een stijgende gebruikscurve in de afgelopen jaren. Waaraan zou u deze verhoging toeschrijven??

2017 was voor ons eigenlijk een jaar van mijlpalen: we hebben nu 15 miljard privé-zoekopdrachten bereikt en op 27 november een record van 21 miljoen zoekopdrachten op één dag bereikt!

Ons privacyonderzoek laat zien dat privacy nu mainstream is, waarbij 24% van de bevolking nu diep genoeg om hun online privacy geeft om belangrijke acties te ondernemen om deze te beschermen. Met steeds invasievere advertenties, verwoestende datalekken en toenemende aandacht voor regelgeving verwachten we dat deze groep zal blijven groeien.

Bijna een kwart van de mensen is geenszins een klein aantal en deze groep is zeker geen ‘niche’. Ze doorsnijden ook alle demografische gegevens – interesse in het beschermen van privacy online is een universeel belang voor alle leeftijden en het politieke spectrum.

Het is geweldig dat zoveel mensen erom geven. De Financial Times heeft DuckDuckGo onlangs de ‘ethische zoekmachine’ genoemd. Zie je dat vergelijkbare ethische / schone producten en diensten online in de nabije toekomst populairdere alternatieven worden?

Ja, omdat bepaalde technologieën gestandaardiseerd en alomtegenwoordig worden, zoals zoeken, e-mail of berichten, kunnen bedrijven zoals de onze mensen alternatieve opties bieden op basis van gedeelde ethische waarden – in ons geval privacy. We zien steeds meer vergelijkbare alternatieven. Omdat online privacy steeds meer wordt aangevallen, worden deze alternatieven steeds aantrekkelijker.

DuckDuckGo bestaat nu tien jaar. Wat ziet u als de volgende stappen voor het bedrijf in de komende vijf jaar? Zijn er plannen om meer functies toe te voegen aan DuckDuckGo? Of zelfs DuckDuckGo uitbreiden naar andere online services?

Ondanks hoe eenvoudig DuckDuckGo eruit ziet, is het bouwen en uitvoeren van een zoekmachine ingewikkeld en steeds veranderend. We moeten hard blijven werken om geweldige zoekresultaten te bieden om te bewijzen dat u het gemak niet hoeft op te geven voor een gerust gevoel.

Met het oog op de toekomst willen we echter meer doen om mensen te beschermen zodra ze uit onze zoekresultaten klikken. We hebben dit jaar naar die toekomst toegewerkt en hebben binnenkort iets aan te kondigen. Bekijk onze blog voor meer informatie.

Wat is de grootste uitdaging voor gewone gebruikers en hun online privacy in de VS..?

Het is zonder twijfel het enorme volgapparaat voor bedrijven dat is ontstaan ​​om u overal op internet te volgen. Google-trackers zijn nu ingebed op ongeveer 75% van de top miljoen websites, en Facebook-trackers op ongeveer 25%.

Wanneer u een willekeurige nieuws- of informatiesite bezoekt, kunnen letterlijk tientallen trackers van derden worden verborgen achter de schermen die elke beweging oppakken. Google en Facebook gebruiken deze gegevens om advertenties beter op u te richten, vaak advertenties die u volgen waar u ook bent, of een beetje te griezelig op doel zijn – soms bereikt door zelfs offline gegevens zoals creditcardaankopen te combineren. In navolging van de EU beginnen de VS zich meer te richten op regelgeving, wat welkom is.

Tot slot, wat is een goede best practice voor online privacy waarmee we allemaal meteen kunnen beginnen?

We hebben de beste privacytips voor belangrijke apparaten verzameld op https://spreadprivacy.com/tag/device-privacy-tips/. Begin daar alstublieft!

Hartelijk dank voor het spreken met ons!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me