Dit is de reden waarom de factuur voor cybersecurity in Australië een vreselijk idee is

Een Australische vlag staat bovenop een reeks alfanumerieke cijfers.


Ondanks internationaal protest heeft Australië een nieuwe wet aangenomen die in wezen de coderingstechnologie verbiedt, waardoor de bevolking van 25 miljoen (en 10 miljoen bezoekers per jaar) minder veilig is.

De “Telecommunicatie en andere wetgeving wijziging (assistentie en toegang) wet” van 2018 vereist dat technologiebedrijven backdoors en zwakke punten inbouwen in alle communicatiesystemen, inclusief apps, telefoons of webservices.

De wet dwingt populaire apps zoals WhatsApp of Telegram om hun chats beschikbaar te stellen voor de Australische politie. In sommige gevallen maakt de wet het zelfs voor bedrijven illegaal om hun gebruikers te informeren over het gebrek aan bescherming, en er is bijna geen rechterlijk toezicht.

Macht beschikbaar gesteld aan alle agentschappen, behalve die welke corruptie bestrijden

De nieuwe wetgeving maakt het onmogelijk om veilig technisch werk in Australië uit te voeren of te vertrouwen op Australische leveranciers of onderaannemers. Alle software die uit Australië afkomstig is, bevat nu waarschijnlijk zwakke punten die kunnen worden uitgebuit door concurrenten, echtgenoten of criminelen.

Het gebrek aan verantwoording maakt het ook voor veel kwaadwillende systeembeheerders of hackers ook gemakkelijker om kwetsbaarheden in bestaande systemen te injecteren, wat ze vervolgens gemakkelijk zouden kunnen verwijten aan de bestaande staatsinbraken.

Hoewel een eerste versie van het wetsvoorstel ‘alleen’ deze nieuwe bevoegdheden beschikbaar stelde voor federale agentschappen, staat de definitieve, goedgekeurde versie alle wetshandhavers toe ingenieurs en bedrijven te dwingen informatiebeveiliging te verwijderen, behalve anti-corruptiebureaus.

Omdat de criminaliteit de laatste jaren in Australië over het algemeen afneemt, is het onduidelijk waarom de regering deze nieuwe bevoegdheden nodig heeft, of welke misdaden de politie verwacht te kunnen bestrijden met deze bepalingen..

Is de nieuwe Australische cybersecuritywet afdwingbaar??

Hoewel technische reuzen zoals Facebook, Google en Amazon niet veel beveiligingsgevoelige taken uitvoeren in Australië, zal de wet bedrijven alleen maar ontmoedigen om Down Under dergelijke zaken te doen. ExpressVPN host ook geen gevoelige informatie, coderingssleutels of werknemers in Australië.

Hoewel dit de lokale technologische industrie schaadt, maakt het het voor de Australische regering moeilijk om deze wet in het buitenland te handhaven. WhatsApp en iPhones zullen waarschijnlijk in hun veilige vorm beschikbaar blijven voor Australische consumenten, wat ertoe zal leiden dat buitenlandse producten aantrekkelijker worden voor consumenten, waardoor de Australische technologische industrie verder verzwakt wordt.

Is het te laat om de Australische coderingsrekening te stoppen?

Helaas, ja. Maar als u in Australië bent, is het nog steeds de moeite waard om uw verzet tegen deze wet te tonen. Ondersteun partijen en kandidaten die het willen intrekken.

Gebruik goed gecontroleerde open-source software om uzelf te beschermen tegen achterdeurtjes en zwakke codering. Het open karakter van open-source tools maakt het moeilijker voor staten om in achterdeurtjes en zwakke plekken te sluipen, en wijzigingen kunnen gemakkelijker worden opgemerkt.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map