De top 9 .onion-websites uit de diepten van het donkere web

Onmisbare sites op het dark web


Wat is het donkere web?

Het deep web is het deel van het internet dat niet wordt geïndexeerd door zoekmachines. Een deel van het deep web is het dark web, dat bestaat binnen gelaagde proxy-netwerken – bekend als darknets. Van deze darknets is Tor veruit de grootste. Het achtervoegsel van de oorspronkelijke domeinen, .onion, is synoniem geworden met internetvrijheid.

Dit artikel is ook te vinden op het dark web!

Download de Tor-browser (ook bekend als de .onion-browser) en ga naar http://expressobutiolem.onion/blog/best-onion-sites-on-dark-web/.

Maar wat voor soort sites worden gehost in dit darknet? Wat doen ze en waarom zijn ze daar? ExpressVPN presenteert met trots negen van de meest (on) beroemde:

(Opmerking: u hebt de Tor Browser nodig om alle links naar .onion-websites in dit artikel te openen en toegang te krijgen tot het donkere web. U kunt de Tor Browser hier downloaden.)

1. De Pulitzer-winnende ProPublica

https://www.propub3r6espa33w.onion/Uienhomepage voor ProPublica.

De eerste online publicatie die een Pulitzer won, is nu ook de eerste grote publicatie met een .onion-adres.

ProPublica doet veel dingen anders. De financieringsbron is de diepe portemonnee van de Sandler Foundation en verschillende andere vergelijkbare organisaties.

Bladeren door het werk van ProPublica via zijn .onion-site werkt goed, en het bestaan ​​van de site is een grote overwinning voor privacy en vrijheid van meningsuiting.

2. Facebook’s .ion-site

https://www.facebookcorewwwi.onion/

Uienhomepage voor Facebook.

Waarom zou een van de grootste organisaties die bekend staan ​​om zijn invasieve houding ten aanzien van privacy en controversieel clear-name beleid een .onion-adres hebben??

Hoewel Facebook alles wat je zegt en doet op zijn platform verzamelt, is het niet blij met het delen van deze informatie met anderen. Facebook is zich ook terdege bewust van pogingen van veel regeringen om de toegang te beperken tot een tool waarmee vreemden op internet kunnen praten en vrij kunnen samenwerken.

Het .ion-adres van Facebook maakt het niet veel eenvoudiger om een ​​anoniem account te onderhouden, maar het maakt Facebook wel toegankelijker op plaatsen waar het wordt gecensureerd.

3. DuckDuckGo waar Google dat niet doet

http://3g2upl4pq6kufc4m.onion/

Uienhomepage voor DuckDuckGo.

Bent u op zoek naar inhoud maar wilt u uw privacy niet opgeven? DuckDuckGo is een geweldig alternatief voor Google. Zoekactiviteit wordt niet vastgelegd per ontwerp. Zelfs zonder de mogelijkheid om meer te weten te komen over uw gedrag of uw e-mail en browsen te controleren, biedt DuckDuckGo behoorlijke resultaten. Dat roept de vraag op: zijn de uitgebreide bewakingstechnieken van Google echt nodig?

Boven Tor wordt Google vervelend om te gebruiken, omdat het gebruikers vaak onderwerpen aan captcha’s om te bewijzen dat ze een mens zijn. Maar The Duck blinkt uit in snelheid, betrouwbaarheid en privacy.

4. De Privacy Conscious Wasabi-portemonnee

http://wasabiukrxmkdgve5kynjztuovbg43uxcbcxn6y2okcrsg7gb6jdmbad.onion

Uienhomepage voor Wasabi Wallet.

Wasabi Wallet is een Bitcoin-portemonnee die niet alleen al uw gegevens in het Tor-netwerk verbergt, maar u ook in staat stelt om uw transacties met anderen te ‘koppelen’ om uw anonimiteit te vergroten. Dit maakt het ongelooflijk moeilijk om erachter te komen wie u betaalt.

Het proces kost een vergoeding, maar in tegenstelling tot andere ‘tumbler’ of ‘mixing’ diensten, bestaat er geen risico dat Wasabi of een van zijn gebruikers u uit uw munten kan oplichten.

5. Riseup, de anonieme e-mail- en chatprovider voor activisten

http://vww6ybal4bd7szmgncyruucpgfkqahzddi37ktceo3ah7ngmcopnpyyd.onion

Uienhomepage voor Riseup.

Riseup is een door vrijwilligers gerunde e-mailprovider voor activisten over de hele wereld.

Opgericht rond 1999 door activisten in Seattle, is het sindsdien gegroeid tot meer dan zes miljoen gebruikers wereldwijd. Het publiceert een nieuwsbrief in meerdere talen en biedt niet alleen Onion-services voor zijn website, maar al zijn e-mail- en chatservices.

5. Sci-Hub

http://scihub22266oqcxt.onion/

Uienhomepage voor Sci-hub.

Sci-Hub is een platform dat tot doel heeft de wetenschappelijke kennis van de wereld te bevrijden.

Opgericht door Alexandra Elbakyan uit Kazachstan in 2011, biedt het onderdak aan meer dan 50 miljoen onderzoeksrapporten en stelt deze gratis beschikbaar. Dit geeft ondergefinancierde wetenschappelijke instellingen, evenals individuen, ongekende toegang tot de collectieve kennis van de wereld, iets wat zeker de zoektocht van de mens naar een einde aan ziekten, droogte en honger stimuleert.

6. Met SecureDrop kunt u anoniem informatie lekken

https://secrdrop5wyphb5x.onion/

Uienhomepage voor SecureDrop.

SecureDrop is software die iedereen kan installeren voor hun lokale nieuwsorganisatie. Het maakt het gemakkelijk om informanten veilig gelekte informatie te laten vallen in een elektronische ‘dode mailbox’, die journalisten later kunnen openen.

De tool heeft ook een functionaliteit waarmee journalisten privé kunnen communiceren met hun bron. SecureDrop wordt gebruikt door veel nieuwsorganisaties, waaronder ProPublica, The Guardian, The Intercept en The Washington Post. Wilt u door de gelekte documenten bladeren van enkele van de meest gevreesde regeringen ter wereld?

7. De werkelijke CIA

ciadotgov4sjwlzihbbgxnqg3xiyrg7so2r2o3lt5wz5ypk4sxyjstad.onion

Uienhomepage voor de CIA.

Tor heeft een onwaarschijnlijke geschiedenis. Het werd voor het eerst ontwikkeld door de Amerikaanse marine om informanten in het buitenland te helpen informatie veilig terug te sturen. In die geest heeft de CIA een Uiensite gelanceerd om mensen over de hele wereld te helpen veilig toegang te krijgen tot haar bronnen.

8. Keybase is het cryptografische profielkoppelingssysteem

http://fncuwbiisyh6ak3i.onion

Uienhomepage voor Keybase.

Keybase is een opwindende identiteitsservice die het u gemakkelijk maakt om de aanwezigheid van uw online identiteiten op een cryptografische manier aan elkaar te koppelen. U kunt uw PGP-sleutel uploaden of de site er een voor u laten maken en deze gebruiken om uw Twitter-profiel, Github-account of Bitcoin-adres cryptografisch te koppelen.

Keybase legt de lat aanzienlijk hoger voor aanvallers die zich als u willen voordoen.

9. The Hidden Wiki on .onion

http://zqktlwiuavvvqqt4ybvgvi7tyo4hjl5xgfuvpdf6otjiycgwqbym2qad.onion/wiki/index.php/Main_Page

Uienhomepage voor de Hidden Wiki.

Hoe ontdek je inhoud waar zoekmachines niet bij kunnen? Net zoals vroeger op internet, onderhoudt het dark web talloze indexen van sites, zoals The Hidden Wiki.
Deze door de gemeenschap bewerkte .onion Wikipedia bevat een aantal links naar een breed scala aan services en bronnen die op het dark web worden uitgevoerd. Veel van die links zijn opgeheven, en nog meer links verwijzen naar oplichting of mogelijk illegale activiteiten. Klik voorzichtig!

Het is de enige site in deze lijst die al de langere, veiligere versie 3 ui-URL heeft.

Zoveel meer geweldige sites

Dit is de lijst van ExpressVPN met .onion-domeinen die een bezoek waard zijn, maar dit zijn niet eens het topje van de ijsberg. Er is zoveel inhoud (wees gewaarschuwd, het zijn echter niet allemaal goede dingen).

We hielden ook van:

De BBC: https://www.bbcnewsv2vjtpsuy.onion/
The New York Times: https://www.nytimes3xbfgragh.onion/
The Pirate Bay: http://uj3wazyk5u4hnvtk.onion/
Démocratie Deelnemer: http://dp742web5fzh674o.onion/

Het spijt ons u te moeten melden dat The Onion geen Onion-site heeft: https://www.theonion.com/

Wat zijn je favoriete .onion-sites? Zijn er sites die u wenst met een .onion-adres? Deel uw mening in de reacties hieronder!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map