Blader veiliger met EFF’s HTTPS Everywhere en ExpressVPN

Het coderen van uw internetverkeer is van cruciaal belang voor uw privacy en veiligheid, omdat het uw online activiteiten beschermt tegen toezicht of manipulatie. Onze toonaangevende VPN-codering is een van de belangrijkste manieren waarop ExpressVPN uw gegevens en communicatie beschermt. Vandaag brengen we u een extra beschermingslaag: de Chrome-extensie ExpressVPN, nu met HTTPS Everywhere.

HTTPS is standaard ingeschakeld en zorgt ervoor dat u automatisch wordt omgeleid naar de veiligere HTTPS-versie van duizenden grote websites, waardoor uw verbinding met die sites wordt gecodeerd en aanzienlijk meer beveiliging wordt geboden dan de standaard HTTP. Bovendien werkt het, of u nu wel of niet verbonden bent met de VPN.

[Gebruik je ExpressVPN al? Download de Chrome-extensie hier.]

HTTPS Everywhere: Meer privacy en beveiliging

HTTPS Everywhere is ontwikkeld door de Electronic Frontier Foundation (EFF), een toonaangevende non-profit organisatie die digitale privacy en vrije meningsuiting verdedigt. ExpressVPN is al lang een fervent voorstander van EFF en we zijn er trots op dat we de beveiligings- en privacyvoordelen van het HTTPS Everywhere-project kunnen aanbieden aan gebruikers van de Chrome-extensie ExpressVPN.

De nieuwe optie kan worden in- of uitgeschakeld in het instellingenmenu van de extensie. Wanneer de functie is ingeschakeld, maakt uw browser automatisch verbinding met de beveiligde HTTPS-versie van elke site die u bezoekt onder de HTTPS Everywhere-regelsets.

HTTPS biedt u het vertrouwen dat het verkeer tussen u en de site die u bezoekt, is gecodeerd en dat de site echt degene is waarmee u verbinding wilt maken. Je kunt zien dat je bent verbonden via HTTPS, omdat Chrome een groen hangslotpictogram en een label ‘Beveiligd’ links van het adres van de website weergeeft.

Helaas zijn veel sites die HTTPS ondersteunen nog steeds standaard ingesteld op HTTP, en koppelingen naar HTTPS-compatibele sites verwijzen u vaak naar de minder veilige HTTP-versie. Zelfs als een HTTP-site u omleidt naar de HTTPS-versie en het groene hangslot wordt weergegeven, kunt u nog steeds kwetsbaar zijn voor een man-in-the-middle-aanval. De HTTPS Everywhere-functie in de ExpressVPN Chrome-extensie lost deze problemen op door ervoor te zorgen dat u altijd direct verbonden bent met de HTTPS-versie wanneer beschikbaar.

ExpressVPN en HTTPS overal: beter samen

Verbinding maken met een VPN naast het gebruik van HTTPS verbetert uw privacy en veiligheid door uw verkeer door een beveiligde tunnel te leiden. Dit helpt te garanderen dat uw online activiteit wordt beschermd door codering, zelfs als een site HTTPS niet volledig ondersteunt. Het voorkomt ook dat hackers of internetproviders zien welke sites u bezoekt, die HTTPS alleen niet verbergt.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me