Bij het afsluiten van de Amerikaanse overheid neemt uw privacy toe

De sluiting van de Amerikaanse overheid veroorzaakt privacyproblemen

Nu, ver in de derde week, is de sluiting van de Amerikaanse overheid officieel de langste in de geschiedenis geworden. Meer dan 800.000 federale werknemers werken zonder loon, en de gevolgen beginnen zich op te hopen.

Hoewel de impact op nationale parken, beveiligingslijnen van luchthavens en populaire culturele attracties gemakkelijk kan worden waargenomen, zijn sommige van de meer zorgwekkende effecten een beetje moeilijker te kwantificeren.

Om te beginnen zijn de websites voor zowel de Federal Trade Commission (FTC) als de Federal Communications Commission (FCC) niet beschikbaar, wat betekent dat consumenten in de steek gelaten worden. Misschien enger, heeft de FTC ook zijn website voor identiteitsdiefstal gesloten – de site waar mensen fraude-activiteiten melden.

Wanneer u de site opent, ziet u een grimmige melding met de volgende tekst:

“Vanwege de sluiting van de overheid kunnen we deze website momenteel niet aanbieden. We zullen de normale bedrijfsvoering hervatten wanneer de overheid wordt gefinancierd. “

Wat dit betekent is dat, afgezien van minder regulering van al uw favoriete (of niet-zo-favoriete) door de overheid gefinancierde faciliteiten, deze sluiting onbedoeld uw privacy in gevaar zou kunnen brengen.

Wat gebeurt er als er niemand te vertellen is?

Diefstal van identiteit was de tweede grootste klacht van de consument bij de FTC in 2017, toen meer dan 100.000 nieuwe rapporten werden ingediend. Dat was een stijging van 3% ten opzichte van 2016 en naar verwachting is dit ook vorig jaar toegenomen.

“Zonder een goede manier voor mensen om fraudemeldingen in te dienen en te documenteren, hebben hackers meer vrijheid dan ooit tevoren.”

Zonder een goede manier voor mensen om fraudemeldingen in te dienen en te documenteren, hebben hackers meer vrijheid dan ooit tevoren. Dit betekent dat mensen die proberen een misdrijf te melden – of een ouder rapport te verifiëren – in feite in een juridisch limbo zitten.

En dan is er de dreiging van robocalls en zwendelverkopers. Omdat de FCC inactief is, zijn mensen niet in staat om fraude-nummers te melden en bloot te leggen, dus deze automatische spamgesprekken zijn ongebreideld.

Mensen hebben al melding gemaakt van oproepen waarbij de shutdown wordt gebruikt als middel om beschuldigende luisteraars ertoe te bewegen hun persoonlijke informatie te overhandigen. Een daarvan, in het bijzonder, haakt ontvangers vast door te beweren dat de recente sluiting hun status bij de IRS heeft beïnvloed. Vervolgens wordt de luisteraar gevraagd om persoonlijke informatie te ‘verifiëren’ door deze te overhandigen.

Helaas, zonder de mogelijkheid om te controleren en verifiëren welke nummers echt zijn en welke niet, kunnen de meeste externe blockers hun software niet bijwerken, wat leidt tot meer onnodige oproepen en meer boze klanten.

Privacy neemt een achterbank tijdens sluitingen

De problemen reiken ook ver van Washington. Mensen in Phoenix, Arizona, hebben het Department of Homeland Security beschuldigd nadat het massale annulerings-e-mails naar honderden mensen stuurde – wier persoonlijke e-mailadressen openlijk zichtbaar waren voor elke ontvanger van het bericht.

Veel lokale immigratiekantoren zijn ook vroeg begonnen te sluiten. Zoals vermeld op de USCIS-website: “Deze informatie kan snel veranderen, dus bekijk deze pagina op de dag van uw afspraak.” Hoewel sluiting van het USCIS-kantoor mogelijk geen directe invloed heeft op uw privacy, is de weinig aandacht voor persoonlijke gegevens zeker overdragen naar andere takken – zo niet al.

De Amerikaanse overheid is de grootste spionagemacht ter wereld en met alle potentieel beschamende gegevens die ze heeft verzameld, is er nooit een betere tijd geweest voor hackers om hun weg te vinden naar.

Wat te verwachten als het afsluiten doorgaat

Hoewel er geen manier is om te voorspellen wanneer het afsluiten zal eindigen, is dit wat je kunt verwachten op het gebied van privacy en beveiliging.

Een trend die u zeker zult zien, zijn meer en meer websites die inactief worden gemaakt. Reeds door de overheid gefinancierde sites zoals NASA en het ministerie van Justitie zijn inert geworden en als de afsluiting doorgaat, worden meer sites automatisch uitgeschakeld vanwege verouderde of verlopen veiligheidscertificaten. Volgens Engadget zijn al meer dan 80 TLS-certificaten verlopen.

De FCC is ook gestopt met het certificeren van nieuwe elektronische apparaten die op de markt komen. Hoewel dit misschien geen onmiddellijk effect heeft, kunnen de gevolgen op de lange termijn zorgelijk zijn. Als een gadget wordt geleverd met superinvasieve ingebouwde spionagetechnologie, wordt het misschien dagen, weken of zelfs jaren niet erkend.

Voor sommige van deze gevaren heb je nog steeds een verhaal. Als u denkt dat u het slachtoffer bent geweest van gegevens- of identiteitsdiefstal, neemt u contact op met uw bank en volgt u de stappen op deze gearchiveerde pagina. Voor de rest zit je misschien in hetzelfde schuitje als een verliefde overheidsmedewerker: het enige wat je hoeft te doen is wachten.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me