Beschermt uw VPN uw privacy en veiligheid? Controleer het zelf met de nieuwe ExpressVPN Lektesttools

Probeer de nieuwe ExpressVPN WebRTC-lektools.


Met cyberaanvallen en hacks, overheidstoezicht en big data mining steeds meer, wenden steeds meer mensen zich tot VPN’s om hun privacy en veiligheid te beschermen.

Maar hoe weet u zeker dat uw VPN de bescherming biedt die het belooft? Het kan zelfs voor technisch ervaren gebruikers moeilijk zijn om VPN-services echt te beoordelen en het goede van het slechte te scheiden.

Daarom geeft ExpressVPN een pakket tools uit waarmee u uw VPN-app kunt controleren op mogelijke lekken. De tools werken met elke VPN-service, niet alleen ExpressVPN, zodat u eventuele privacy- en beveiligingsrisico’s waaraan u zou kunnen worden blootgesteld beter kunt beoordelen..

Oorspronkelijk ontwikkeld door het crack-team van ingenieurs van ons Privacy Research Lab voor intern gebruik, zijn de ExpressVPN Lektesttools nu open source beschikbaar onder de MIT-licentie.

Meer internetgebruikers vertrouwen op VPN’s voor online bescherming dan ooit

Privacy en beveiliging zijn belangrijke redenen dat internetgebruikers steeds vaker VPN’s gebruiken. In een recente GlobalWebIndex-studie van 34 landen zei 1 op de 4 internetgebruikers dat ze een VPN gebruiken.

Een onderzoek uit november 2017 van meer dan 1.000 Amerikaanse volwassenen, uitgevoerd door Propeller Insights namens ExpressVPN, toonde aan dat meer dan een derde cybersecurity-bescherming noemde bij het gebruik van openbare wifi als een van de belangrijkste redenen waarom ze een VPN zouden gebruiken. Bovendien zou bijna een kwart van de mensen een VPN gebruiken om te voorkomen dat hun internetprovider (ISP) hun browseactiviteit ziet, en nog eens 15 procent zou een VPN gebruiken om te beschermen tegen overheidstoezicht.

Hoe beïnvloedt een VPN-lek de privacy en beveiliging?

VPN’s beschermen gebruikers tegen privacy- en beveiligingsrisico’s door hun online verkeer door een beveiligde, gecodeerde tunnel te sturen en hun IP-adres te verbergen. Het gebruik van een VPN helpt voorkomen dat hackers, ISP’s en anderen uw persoonlijke gegevens bekijken, uw online accounts in gevaar brengen, zien welke sites en apps u gebruikt en uw activiteiten op internet volgen.

Lekken treden op wanneer een VPN-toepassing het verkeer van een gebruiker niet volledig beveiligt, waardoor een deel of het geheel buiten de beveiligde tunnel wordt verzonden.

ExpressVPN Lektesttools

De ExpressVPN Lektesttools dekken een breed scala aan potentiële lekken die een gebruiker kan tegenkomen, waaronder:

 • Hun IP-adres – dat derde partijen mogelijk kunnen gebruiken om persoonlijke identiteiten te koppelen – onthult door een WebRTC-lek
 • Hun browse-activiteit of gegevens zichtbaar maken wanneer ze netwerkverbindingen veranderen, bijvoorbeeld schakelen tussen wifi en een bekabelde verbinding
 • Lekkende niet-gecodeerde gegevens wanneer de VPN-software crasht of de server niet kan bereiken

Ga naar de website van ExpressVPN Privacy Research Lab voor meer informatie over scenario’s waarin lekken de privacy en beveiliging van gebruikers kunnen beïnvloeden, en hoe de hulpprogramma’s ze kunnen testen..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map