Aankondiging van de winnaar van de Future of Privacy Scholarship 2018

Een gouden trofee met een baret bovenop en een opgerolde rol die erop leunt.

Na veel wikken en wegen kondigen we met trots de winnaar van de ExpressVPN Future of Privacy Scholarship 2018 aan: Savannah Sorenson, een junior van Empire High School in Tucson, Arizona. Gefeliciteerd!

De inzendingen van dit jaar gingen de uitdaging aan om een ​​tienjarenplan te maken om het recht op privacy voor de volgende generatie te waarborgen. Plannen varieerden van serieuze beleidsinstructies en monologen tot satires die het uitgangspunt aanpasten van iemand doordrongen van “de gecombineerde krachten van alle wereldleiders.”

In de drie jaar dat we deze beurs hebben gerund, zijn we altijd getroffen door de gedachte, humor en creativiteit die onze inzendingen in slechts 400 woorden weten te vatten. Het kiezen van een winnaar lijkt alleen maar moeilijker te worden elk jaar.

Het faux nieuwsartikel van Savannah viel ons echter op, waarin gedetailleerd werd beschreven hoe een nieuwe vorm van kunstmatige intelligentie, bijgenaamd Carson, kon helpen privacy voor iedereen op aarde te beveiligen. Lees haar winnende essay op de ExpressVPN Future of Privacy Scholarship-pagina.

Er was zware concurrentie, maar deze vijf sterke runners-up hadden allemaal een ongewone kijk op het tienjarenplan, dat we willen erkennen. Ze wonnen elk een heel jaar ExpressVPN!

Zij zijn:

  • Mirte Kuijpers, Universiteit van Cambridge, Verenigd Koninkrijk
  • Marc Pescion, Universiteit van Denver, Colorado, VS.
  • Tran Duy Minh, Universiteit van Massachusetts, U.S.
  • Brendan Flaherty, St. Anselm College, New Hampshire, VS.
  • Leah Abrams, Duke University, North Carolina, VS.

Een woord hebben met de winnaar

Als junior op Empire High School in Tuscon, Arizona, is Savannah Sorenson zich al scherp bewust van de belangrijkste problemen met technologie.

“De grootste bedreiging voor de beveiliging is dat individuen niet weten wie toegang heeft tot hun persoonlijke informatie”, zegt ze. “Deze dreiging komt vooral voor op sociale media omdat mensen zoveel informatie delen.”

En deze informatie blijft tegenwoordig ook niet privé, ongeacht waar deze op internet staat. “U moet ervan uitgaan dat persoonlijke informatie die op internet wordt geplaatst niet langer privé is, ongeacht uw beveiligingsinstellingen”, zegt Sorenson. “Bewust zijn van wat u op internet zet, is de eerste stap om uw digitale privacy te beschermen.”

Met een grote interesse in informatica en oog voor kunstmatige intelligentie (AI), beweert Savannah dat menselijk toezicht op cybersecurity niet voldoende zal zijn. “Een bedrijf kan duizenden programmeurs inhuren om de veiligheid te beschermen, maar aangezien cybersecurity-bedreigingen voortdurend veranderen, is een computer het enige dat het tempo kan bijhouden. Het is een spel met eenvoudige getallen dat AI kan oplossen. “

Haar oplossing voor de groeiende inbreuk op privacyrechten was dan natuurlijk om AI te bouwen die deze bedreigingen kon bestrijden.

Het verhaal van Carson

Savannah zou aanvankelijk voor iets conventioneler gaan. “Ik schreef het essay oorspronkelijk als een verhaal vanuit een alwetend oogpunt van een derde persoon”, vertelde Savannah Caroline Aguin, ExpressVPN’s Scholarship Manager. “Na het afronden van het essay voelde ik echter dat de lezer in het verhaal afstand nam van het idee om AI te gebruiken.”

“Door het essay te veranderen in een nieuwsartikel kon ik de lezer precies vertellen hoe AI kan worden gebruikt, en laten zien hoeveel potentiële AI de beveiligingsproblemen van de wereld in onze wereld vandaag de dag kan oplossen.”

En waarom noem je het Carson?

“Ik heb het programma Carson genoemd omdat ik de AI een unisex-naam wilde geven om bekend om te staan. Ik heb het niet in het essay opgenomen, maar Carson staat voor Central EENkunstmatige intelligentie RAPID Seveiliging Openbron Netwerk.”

Ik veronderstel dat Cairsosn niet helemaal dezelfde toon heeft.

Het bereiken van privacy blijft een probleem

Tot Carson, of iets dergelijks, zelfs vermaakt kan worden, is Savannah echter vastberaden in het serieus nemen van persoonlijke digitale privacyhygiëne. “Het is de verantwoordelijkheid van iedereen die ervoor kiest om toegang te krijgen tot internet of een elektronisch apparaat te bezitten,” merkte ze op. “Je kunt er niet vanuit gaan dat je moderne technologie kunt gebruiken en geen stappen neemt om je eigen digitale veiligheid te beschermen.”

Op persoonlijk niveau zegt Savannah dat ze altijd op de hoogte wil zijn van de gegevens die ze online zet, maar de strijd blijft. Ze wijst op de vreemde situatie waarin mensen die zijn “opgegroeid” met doordringende technologie zich bevinden. “Jongere generaties hebben meer kennis over hoe ze hun digitale veiligheid kunnen beschermen, omdat ze zijn opgegroeid met technologie die nieuw is voor oudere generaties, maar deze zelfde kracht kan worden omgezet in onwetendheid wanneer jongere generaties cybersecurity-bedreigingen niet herkennen omdat ze deze technologie als vanzelfsprekend beschouwen. “

Vooruit kijken

Er is misschien nog hoop – Savannah wil haar interesse in informatica op de universiteit nastreven en zich in het bijzonder richten op kunstmatige intelligentie.

Haar gedrevenheid en vastberadenheid om dit snelgroeiende veld na te streven, is lovenswaardig en wij bij ExpressVPN wensen haar het allerbeste in haar toekomstige studies.

~

Is privacy een onderwerp dat belangrijk voor u is? Overweeg volgend jaar een aanvraag voor de ExpressVPN Future of Privacy Scholarship! Meer details volgen begin 2019.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me