Wozniak spune că ar trebui să coborâm pe Facebook, dar de ce ar trebui să-i pese de Zuckerberg?

Logo-ul Facebook cu o mușcătură preluată din el, similar cu sigla Apple.

Co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, este cea mai recentă celebritate tehnologică pentru a îndemna utilizatorii să-și purjeze contul de Facebook, sugerând că riscurile de confidențialitate se referă și că nu există nicio modalitate de a determina în mod eficient dacă aplicațiile ascultă pe conversațiile private..

“Pentru unii, avantajele Facebook-ului merită pierdute în confidențialitate, dar pentru unii, ca și mine, recomandarea mea este, pentru majoritatea oamenilor, este necesar să vă dați seama de o modalitate de a ieși de pe Facebook”, a spus Wozniak.

„Îți pot măsura bătăile inimii acum; te pot asculta cu o mulțime de dispozitive. Cine știe dacă telefonul meu ascultă acum […] oamenii cred că au un nivel de confidențialitate pe care nu îl au ”, a adăugat el.

Observațiile lui Wozniak, date în cadrul unui scurt interviu pe un aeroport din Statele Unite, răspund deciziei sale personale de a renunța la platformă în aprilie 2018, după apariția scandalului Cambridge Analytica.

La vremea respectivă, el a indicat politicile invazive de înregistrare a datelor de pe Facebook ca motiv principal pentru a-și șterge contul.

„Utilizatorii oferă fiecare detaliu din viața lor pe Facebook și… Facebook face o mulțime de bani publicitari din asta”, a declarat pentru USA Today. „Profiturile se bazează pe informațiile utilizatorului, dar utilizatorii nu obțin niciunul din profit.

În ultimul său interviu, Wozniak a cerut companiilor de social media să perceapă o taxă dacă aceasta înseamnă că poate proteja confidențialitatea utilizatorilor.

„De ce nu îmi dau de ales? Permiteți-mi să plătesc o anumită sumă și veți păstra datele mele mai sigure și private decât oricine le transmite agenților de publicitate. “

Comentariile lui Wozniak reies din cea a CEO-ului Apple, Tim Cook. El a asociat modelele de afaceri publicizate de Facebook și Google cu „supravegherea”, adăugând că o mentalitate de confidențialitate determină etosul Apple și că controlul oamenilor asupra informațiilor personale este un „drept fundamental al omului”.

Criza de imagine a Facebook

A spune că Facebook a avut în ultimii doi ani este probabil o subestimare.

Scurgeri de date dăunătoare, cum ar fi apariția știrilor Cambridge Analytica, expunerea publică a sute de milioane de conturi și eșecul de a opri partajarea datelor utilizatorilor cu alte companii a obligat platforma de socializare să adopte o postură defensivă..

Facebook a publicat la sfârșitul lui 2017 o postare necaracteristică pe blog, intitulată „Întrebări grele: Petrecerea timpului pe rețelele de socializare este rău pentru noi?”, În încercarea de a recâștiga încrederea, vorbind despre factori nocivi ai hiper-conectivității și despre modalitățile de abordare a problemei..

Dar criza de PR este departe de a se termina. De exemplu, persoanele implicate intim cu dezvoltarea companiei sunt departe de a fi convinși.

Co-fondatorul WhatsApp, Brian Acton, care a devenit miliardar după achiziția sa de către Facebook, a criticat vehement leviatanul social media în timpul unei apariții publice la Universitatea Stanford.

El a urmărit asta cu un tweet spunând că este timpul să „Ștergeți Facebook” alimentând hashtagul viral anul trecut.

Într-un interviu din 2017, Sean Parker, primul președinte Facebook și cofondatorul Napster, a recunoscut că acțiunea inițială din spatele rețelei sociale a fost „consumarea cât mai mult timp și atenție conștientă posibil”.

„Nu știu dacă am înțeles cu adevărat consecințele a ceea ce spuneam, pentru că consecințele neintenționate ale unei rețele atunci când crește la un miliard sau 2 miliarde de oameni și … literalmente îți schimbă relația cu societatea, între ele … probabil că interferează cu productivitatea în moduri ciudate ”, a adăugat el.

În ciuda criticilor, Facebook continuă să facă monedă

Stocul Facebook a luat cu siguranță o bătaie în 2018, dar stocul s-a raliat în ultimele luni și este aproape din nou la înălțimi înainte de criza de confidențialitate a datelor.

Un grafic care arată prețul acțiunilor în continuă creștere a Facebook.Mai puțină confidențialitate echivalează cu mai mult profit pentru Facebook.

În ciuda tuturor cadrelor de presă negative, realitatea este că veniturile și utilizatorii continuă să crească. Chiar dacă piețele sale principale din SUA, Canada și Europa sunt saturate, cu puțin spațiu pentru a adăuga mai mulți utilizatori, Facebook face o treabă remarcabilă de a convinge agenții de publicitate să aloce mai mult din bugetele lor platformei.

Există și mai mult optimism sau disperare, în funcție de modul în care îl privești, analizând Facebook în Asia și Africa.

Când vine vorba de piețe emergente, Facebook este sinonim cu internetul. Este utilizat ca mijloc de comunicare, de facilitare a comerțului electronic și ca sursă critică de știri și informații. Agricultorii din Myanmar, de exemplu, nu sunt preocupați de confidențialitate la fel ca și consumatorii din S.U.A..

Și este, poate, această oportunitate de piață emergentă care a determinat Facebook să lanseze proiectul său de criptocurrency, Libra. Cu aceasta, Facebook consideră că poate folosi la îndemâna platformei sale pentru a oferi o alternativă de plată viabilă pentru cele nebancate, majoritatea, desigur, care trăiesc în afara economiilor dezvoltate.

„Succesul va însemna că o persoană care lucrează în străinătate are o modalitate rapidă și simplă de a trimite bani familiei înapoi acasă, iar un student de la colegiu își poate plăti chiria cât de ușor poate cumpăra o cafea”, spune Facebook în documentația sa Balanță.

Cu toate acestea, în ciuda inovației globale a produsului cu ochii spre viitor, realitatea este că Facebook are multe de făcut dacă este de a convinge scepticii în cea mai mare audiență generatoare de venituri..

Promisiuni goale de la Zuckerberg

Într-o postare pe blog din martie, Mark Zuckerberg a avut în vedere un viitor pentru Facebook și a declarat că o „platformă axată pe confidențialitate” este nevoia orei.

„Cred că viitorul comunicării se va îndrepta din ce în ce mai mult către servicii criptate private, în care oamenii pot fi siguri de ceea ce își spun unii altora, rămân în siguranță, iar mesajele și conținutul lor nu vor rămâne mereu. Acesta este viitorul, sper că vom ajuta la realizarea acestuia ”, a scris el.

Facebook nu va dispărea în curând, dar putem spune cu certitudine că compania va face mai mult pentru a demonstra că ia în serios confidențialitatea. O combinație de opinie publică și amenințarea continuă a reglementării guvernamentale va forța mâna Facebook.

Și pentru rezultatul precis al tuturor? Încă prea devreme pentru a prezice.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me