VPN-ul dvs. vă protejează confidențialitatea și securitatea? Verificați-vă cu noile instrumente de testare a scurgerilor ExpressVPN

Încercați noile instrumente ExpressVPN WebRTC de scurgere.

Odată cu atacurile și atacurile cibernetice, supravegherea guvernului și extragerea de date mari în creștere, tot mai multe persoane apelează la VPN-uri pentru a-și proteja confidențialitatea și securitatea.

Dar cum poți fi sigur că VPN-ul tău oferă protecția pe care o promite? Poate fi dificil chiar și pentru utilizatorii abili din punct de vedere tehnic să evalueze cu adevărat serviciile VPN și să separe binele de rău.

Acesta este motivul pentru care ExpressVPN lansează o serie de instrumente care vă permit să verificați aplicația VPN pentru eventuale scurgeri. Instrumentele vor funcționa cu orice serviciu VPN, nu doar cu ExpressVPN, astfel încât să puteți evalua mai bine orice riscuri de confidențialitate și securitate la care ați putea fi expus.

Dezvoltat inițial de echipa de ingineri de la Laboratorul nostru de cercetare a confidențialității pentru uz intern, Instrumentele de testare a scurgerilor ExpressVPN sunt acum disponibile open source sub licența MIT.

Mai mulți utilizatori de internet se bazează pe VPN-uri pentru protecție online ca niciodată

Confidențialitatea și securitatea sunt motivele principale pentru care utilizatorii de internet adoptă din ce în ce mai mult VPN-uri. Într-un recent studiu GlobalWebIndex pe 34 de țări, 1 din 4 utilizatori de internet au declarat că folosesc un VPN.

Un studiu efectuat în noiembrie 2017 asupra a peste 1000 de adulți americani, realizat de Propeller Insights în numele ExpressVPN, a constatat că mai mult de o treime au menționat protecția cibersecurității atunci când folosesc Wi-Fi public ca principal motiv pentru care ar utiliza o VPN. Mai mult decât atât, aproape un sfert dintre oameni ar folosi un VPN pentru a împiedica furnizorul de servicii de internet (ISP) să-și vadă activitatea de navigare, iar alte 15% ar utiliza o VPN pentru a proteja împotriva supravegherii guvernamentale..

Cum afectează o scurgere VPN confidențialitatea și securitatea?

VPN-urile protejează utilizatorii împotriva riscurilor de confidențialitate și securitate, trimițându-și traficul online printr-un tunel securizat, criptat și ascunzându-și adresa IP. Utilizarea unui VPN vă ajută să împiedicați hackerii, ISP-urile și alții să vă vadă datele personale, să vă compromită conturile online, să văd ce site-uri și aplicații utilizați și să vă urmăriți activitatea pe web.

Scurgeri apar atunci când o aplicație VPN nu reușește să asigure în întregime traficul unui utilizator, trimițând o parte sau toată în afara tunelului securizat.

Instrumente de testare a scurgerilor ExpressVPN

Instrumentele de testare a scurgerilor ExpressVPN acoperă o gamă largă de scurgeri potențiale pe care le poate întâmpina un utilizator, inclusiv:

  • Având adresa lor IP – pe care terții o pot utiliza pentru a lega identitățile personale – dezvăluite printr-o scurgere WebRTC
  • Având în vedere activitatea de navigare sau datele expuse atunci când schimbă conexiunile de rețea, de exemplu, trecerea între Wi-Fi și o conexiune cu fir
  • Scurgerea datelor necriptate atunci când software-ul VPN se blochează sau nu poate ajunge la serverul său

Pentru a afla mai multe despre scenariile în care scurgerile ar putea afecta confidențialitatea și securitatea utilizatorilor, precum și modul în care instrumentele ajută la testarea acestora, accesați site-ul web ExpressVPN Privacy Research Lab.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me