Urmați rezoluțiile de Anul Nou? Iată 10 sugestii pentru a vă îmbunătăți securitatea cibernetică în 2020

O listă intitulată 2020 cu marcaje de selectare lângă fiecare linie.

Cu noul an și deceniul (!) Aproape de noi, este timpul să ne așezăm și să elaborăm câteva rezoluții de Anul Nou. S-ar putea să doriți să atingeți mai mult sala de sport, să verificați câteva obiective de călătorie din lista dvs. (chiar dacă poate fi virtual) sau să rămâneți în legătură mai strânsă cu prietenii și familia.

Avem câteva rezoluții legate de securitate cibernetică pe care poate doriți să le luați în considerare adăugarea pe lista dvs. dacă nu le-ați făcut deja. Unele dintre acestea vor dura doar câteva secunde, în timp ce altele vor putea continua pentru totdeauna (cum ar fi actualizarea dispozitivelor dvs., glumim, aproape).

Vedeți aceste rezoluții pentru Anul Nou pentru cybersecurity pentru 2020:

 1. Folosiți HTTPS oriunde
 2. Începeți să utilizați o aplicație de mesagerie sigură
 3. Începeți să utilizați și un browser orientat către confidențialitate
 4. Folosiți parole puternice; păstrați-le într-un manager de parole
 5. Utilizați 2FA și MFA ori de câte ori este posibil
 6. Ferește-te de Wi-Fi public
 7. Fii mai atent la ceea ce împărtășești online
 8. Ștergeți conturile de care nu mai aveți nevoie
 9. Gândiți-vă înainte de a face clic pe linkul respectiv
 10. Actualizați-vă dispozitivele

1. Utilizați HTTPS Oriunde

Dacă un site web folosește HTTPS (indicat prin blocarea verde în bara browserului), asta înseamnă că datele dintre browserul dvs. și serverul site-ului web sunt criptate..

Există încă o mulțime de site-uri web care nu oferă această criptare HTTPS de bază, totuși, expunându-vă datele la ISP-ul dvs., ISP-ul serverului dvs., router-ul / operatorul Wi-Fi și orice entitate între ISP-ul dvs. și ISP-ul serverului..

Cu extensia HTTPS Everywhere a EFF (disponibilă pentru Firefox și Chrome și inclusă cu extensiile de browser ExpressVPN), puteți asigura că toate datele care călătoresc între browserul dvs. și serverul unui site web sunt criptate. Puteți trece această rezoluție în câteva secunde.

 • Obțineți HTTPS oriunde

2. Faceți trecerea la o aplicație de mesagerie mai sigură

De la WhatsApp la Snapchat, aplicațiile de mesagerie oferă un serviciu ușor de comunicat cu prietenii, familia și colegii.

Însă fără criptare, mesajele dvs. ar putea fi citite de compania din spatele aplicației, de terți și de guverne care colectează date private pe cetățenii lor.

Din fericire, mai multe aplicații de mesagerie folosesc criptarea end-to-end pentru a împiedica pe oricine, în afară de tine și destinatarul vizionat, să vadă conținutul mesajelor. Vă recomandăm să primiți Semnal (disponibil pe iOS, Android și Desktop), deoarece are, probabil, cel mai sigur protocol de mesagerie al lotului, este criptat în mod implicit și implicit și este complet open source, astfel încât securitatea acestuia poate fi validată.

Poate că cea mai grea parte a utilizării acestor aplicații de mesagerie este aceea de a face ca toți ceilalți pe care îi trimiteți să folosească aceeași aplicație pe care o faceți. Dar siguranța personală și securitatea merită.

 • Cele mai bune aplicații de mesagerie pentru păstrarea mesajelor private și sigure
 • Cum să vă protejați aplicațiile de mesagerie cu o parolă

3. Începeți să utilizați și un browser orientat către confidențialitate

În mod ideal, browserul dvs. ar trebui actualizat des pentru a vă proteja de noile amenințări.

Am clasificat cele mai populare browsere bazate pe confidențialitate și securitate, iar în timp ce Tor Browser a ieșit în top, am găsit Firefox și Chromium bazate pe Brave pentru a fi mai potrivite pentru utilizarea zilnică. Ambele sunt open source și au o varietate de conținut și opțiuni de blocare a anunțurilor.

 • Cele mai populare browsere clasificate după confidențialitate și securitate
 • Ce este compartimentarea browserului?

4. Folosiți parole puternice și păstrați-le într-un manager de parole

Ați mai auzit asta, dar „parola” NU este o parolă bună. Nici numele, data nașterii și nici orașul natal nu sunt. Faceți parolele mai dificil de ghicit – cum ar fi folosind un generator de parole aleatoriu – și păstrați-le într-un manager de parole. În acest fel, va trebui să vă amintiți doar parola pentru managerul de parole. Doar nu scrie asta.

 • Generator de parole aleatorii ExpressVPN
 • Cum se utilizează un manager de parole

5. Folosiți 2FA și MFA oricând este posibil

O parolă pur și simplu nu mai este suficient de sigură – veți dori să vă dublați protecția cu un alt cod de acces. Această dublare a parolelor este adesea numită autentificare cu doi factori sau multi-factor și devine rapid o formă standard de securitate suplimentară necesară pentru conturile dvs. Probabil că faceți deja acest lucru într-o anumită capacitate cu un cod SMS trimis la telefon sau cu o aplicație.

 • De ce ar trebui să folosesc autentificarea cu doi factori?
 • Ce metodă de autentificare cu doi factori ar trebui să utilizați?

6. Feriți-vă mai mult de Wi-Fi public

Este posibil să existe o mulțime de puncte de rețea Wi-Fi publice pentru a accesa dispozitivul gratuit pentru acces gratuit la internet. Dar asta înseamnă adesea că activitatea dvs. online este la mila furnizorului de Wi-Fi, care, dacă nu este criptat, vă poate expune traficul oricui.

În afară de a utiliza un VPN pentru a vă proteja pe Wi-Fi public, asigurați-vă că nu vă conectați automat la aceste rețele, că utilizați date dacă puteți și evitați să trimiteți informații sensibile precum cardul dvs. de credit pe rețele Wi-Fi publice.

 • Ce informații trec prin rețelele Wi-Fi mobile
 • Cum vine Wi-Fi public la prețuri pentru utilizatorii săi
 • Cum să utilizați un VPN pentru a vă proteja pe Wi-Fi public

7. Fii mai atent la ceea ce împărtășești online

Uneori, este greu să nu împărtășești ceea ce ai accesat pe Facebook și Instagram sau să strigi în golul de pe Twitter. Fiți conștienți că, atunci când faceți, există întotdeauna șansa ca cineva să își dea seama ce faceți, unde sunteți și cu cine sunteți.

Se pot face foarte multe cu aceste informații, nu în ultimul rând pentru a vă păcăli sau a vă viza un atac de inginerie socială. Parcurgeți fotografiile și faceți-le private pe rețelele de socializare sau ștergeți-vă complet postările dacă credeți că dă prea mult.

 • Cum să vă faceți fotografiile mai private pe rețelele de socializare
 • Ce este inginerie socială?
 • Ce este phishing?

8. Ștergeți conturile pe care nu le mai utilizați

Facebook nu mai stârnește bucurie? Ați încetat să mai utilizați aplicații și servicii la care v-ați înscris? Just Delete Me are un agregat util de site-uri și servicii care vă ajută să vă dați seama dacă puteți șterge diverse conturi. Dacă doriți să #DeleteFacebook sau alte conturi de socializare și mesagerie, avem un ghid pentru asta.

 • Cum să ștergi definitiv ceea ce Google știe despre tine
 • Cum să ștergeți toate conturile online

9. Gândiți-vă de două ori înainte de a face clic pe linkul de e-mail

Toată securitatea din lume nu vă poate ajuta dacă vă încadrați într-o încercare de phishing. Aflați cum să vă apărați împotriva atacurilor de phishing și când să puneți la îndoială solicitări de parole și informații despre cardul dvs. de credit.

10. Actualizați-vă dispozitivele

În cele din urmă, și știm că este o durere, actualizarea dispozitivelor dvs. vă va ajuta să vă protejați de malware, bug-uri de software și exploatări de zi zero. Actualizați-le și, în timp ce așteptați, beneficiați și de o pauză de pe ecran.

Care sunt rezoluțiile pentru Anul Nou pentru 2020? Nu ne spuneți!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me