Te-ai îndreptat către Noua Zeelandă? Pregătește-te să deblochezi telefonul la Vamă

Steagul din Noua Zeelandă s-a decolorat în fundal cu un telefon în fața sa cu o imagine a unei păsări de kiwi desenată ca o amprentă.


Ceva pește se declanșează – și nu este doar pește și chipsuri. În această lună, Noua Zeelandă a introdus o lege de date extrem de invazivă, care le oferă oficialilor vamali dreptul de a efectua nu numai echivalentul unei căutări cu benzi digitale, dar și de a amenda orice călător care refuză să se conformeze.

Legea vamală și accizele 2018, care a intrat în vigoare la 1 octombrie, oferă oficialilor din Noua Zeelandă dreptul de a forța călătorii să-și deblocheze dispozitivele electronice, astfel încât să poată fi căutate. Dacă acest lucru nu a fost suficient de păros, orice vizitator care refuză să-și procure PIN-ul, amprenta digitală sau parola ar putea face obiectul urmăririi penale și / sau amenda până la 5.000 NZD (aproximativ 3.300 USD).

Fără pași înainte pentru securitate, doi pași înapoi pentru confidențialitate

Pe lângă faptul că acordă agenților vamali dreptul de a-ți păstra confidențialitatea, legea le oferă, de asemenea, posibilitatea de a confisca dispozitivele de la călătorii care refuză respectarea acestora. Agenții vamali sunt liberi să copieze orice date colectate de pe un anumit dispozitiv, ceea ce oferă posibilitatea agenților să abuzeze de datele dvs. personale.

Pentru a înrăutăți lucrurile, nu există cerințe reale de a respecta ofițerii înainte de a opri pe cineva. În schimb, decizia revine agenților vamali individuali – oferindu-le mai multă putere de a opri oricine doresc, oricând doresc.

Este important de menționat că, deși Noua Zeelandă nu este prima țară care a aplicat acest tip de lege, este prima care aplică amenzile ca pedeapsă pentru nerespectarea obligațiilor. În SUA, de exemplu, căutările în benzi digitale sunt o problemă de ceva timp; cu toate acestea, dacă vizitatorii refuză să predea parolele, singurul recurs al oficialilor vamali este să le refuze intrarea.

Crearea cazului pentru securitate suplimentară

Deci ce tipuri de date ar putea căuta acești oficiali? Potrivit purtătorului de cuvânt al Vămilor, Terry Brown, procesul va include „un fișier cu fișier [căutare] pe telefonul dvs.”. Aceasta ar putea include documente potențial sensibile, căutări web, fotografii și multe altele..

Vorbind la Radio Noua Zeelandă, ministrul vamal, Kris Faafoi, a declarat că această nouă politică nu numai că este necesară, ci că a rămas mult timp. „Multe dintre grupurile de criminalitate organizată devin mult mai sofisticate în modul în care încearcă să treacă lucrurile peste graniță”, a spus Faafoi. „Și dacă credem că sunt la un fel de afaceri, atunci obținerea de informații de pe smartphone-uri și computere poate fi utilă pentru urmărirea penală.”

Guvernul neozeelandez a încercat, de asemenea, să diminueze temerile reiterând faptul că foarte puțini călători vor fi solicitați să predea datele. Vama a declarat că, deși au trecut 14 milioane de călători în 2017, au fost examinate doar 537 de dispozitive.

O lege strictă cu soluții surprinzător de ușoare

La fel ca multe legi de confidențialitate, aceasta derapă doar suprafața. Fără a da acces forțelor de ordine la cloud digitale sau fișiere de rezervă, este incredibil de ușor pentru infractori, teroriști (și persoanele cu ceva de ascuns) să își facă copie de siguranță înainte de a călători.

În mod invers, dacă informațiile de pe dispozitivul unei anumite persoane sunt destul de incriminatoare, aceasta ar putea să plătească amenda și să meargă mai departe. Așa că, deși poate fi o durere, cel mai simplu mod de a evita tratarea acestei probleme este să fie A) să vă faceți o copie de siguranță a telefonului înainte să plecați sau să B) să salvați toate informațiile dvs. sensibile în cloud.

Călătoria în Noua Zeelandă, știind telefonul sau tableta dvs. va fi căutată în prealabil vă oferă mult timp pentru a adopta protocoalele de confidențialitate corespunzătoare. Aveți câteva fotografii pe care nu doriți să le privească un străin? Ștergeți-le. Aveți câteva e-mailuri pe care doriți să le păstrați private? Trimite-le în cloud.

Nu contează dacă nu ai nimic de ascuns

La doar câteva săptămâni de la existența sa, legea a fost respectată cu un val mare de opoziție. Avocații de confidențialitate, cum ar fi Electronic Frontier Foundation (EFF) și Consiliul pentru libertățile civile din Noua Zeelandă (CCL) și-au făcut disprețul pentru noua lege. Într-o declarație recentă, CCL susține:

„Orice criminal profesionist și-ar putea stoca cu ușurință datele pe internet, călători cu un telefon șters și le poate restaura odată ce intră în țară. Orice criminal care nu reușește să facă acest lucru ar plăti cu siguranță o amendă de 5 miliarde de dolari, în loc să dezvăluie dovezi legate de infracțiuni care ar putea implica închisoare. “

Chiar dacă profilurile dvs. de social media sunt pline de poze alimentare plictisitoare și persoane necunoscute care postează urări calde de aniversare pe peretele dvs., faptul că Noua Zeelandă a început să aplice această lege este alarmant..

Este un alt caz al teatrului de securitate sau este un alt pas în linia lungă a legilor de date progresiv invazive, care ne restrâng încet, dar sigur, libertatea?

Ne-ar plăcea să vă auzim gândurile în această privință. Lasă comentariile de mai jos.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map