Protejați-vă acum aplicațiile de mesagerie cu o parolă

Pictograme de mesaj cu blocare de parolă pe un balon de vorbire.

Am scris anterior despre ce aplicații de mesagerie ar trebui să folosești în loc de Facebook Messenger, WhatsApp și Snapchat. (Dacă nu utilizați o aplicație de mesagerie criptată în 2019, ce faceți chiar?)

Pentru a oferi aplicațiilor de mesagerie un nivel suplimentar de securitate fizică, setați-le cu o parolă sau un blocaj de ecran.

De ce să-mi protejez aplicațiile de mesagerie cu o parolă?

În primul rând, protejarea cu parolă a dispozitivului în general este esențială. În loc să folosești amprenta digitală pentru a debloca dispozitivul, alegerea unei parole puternice îți oferă o securitate mult mai mare asupra informațiilor sensibile de pe telefon, de la fotografiile la cardurile de credit. Este posibil ca amprenta dvs. să fie mai convenabilă, dar nu crește într-adevăr securitatea telefonului.

Dacă vă aflați vreodată într-o situație în care cineva vă deblochează telefonul (de exemplu, când treceți o frontieră) sau dacă telefonul dvs. deblocat este furat sau în mâinile altcuiva, având un strat suplimentar de securitate pentru a vă proteja privatul mesajele din ochii indurerați ar oferi o mai mare liniște sufletească.

Aplicații de mesagerie care permit protecția prin parolă

Semnal, Telegramă, și Viber pentru desktop toate au o parolă specifică pentru aplicație sau o opțiune de blocare pe care o puteți activa. Acestea sunt deja în cărțile noastre bune ca aplicații de mesagerie alternative care acceptă și criptarea E2E.

Aplicațiile implicite de mesagerie de pe dispozitivele dvs., atât iOS, cât și Android, nu au o protecție suplimentară cu parolă și ne vom feri să descărcăm aplicații terțe și suplimente care vă oferă un blocaj de ecran pentru aplicațiile de mesagerie.

În timp ce WhatsApp are protecție prin parolă, totuși te descurajăm să folosești acest serviciu de mesagerie, nu doar pentru că este deținut de Facebook, ci și pentru îndoieli serioase cu privire la securitatea lor care a apărut după ce mai mulți înalți oficiali ai guvernului din mai multe țări au fost vizate și piratate prin WhatsApp.

Semnal (iOS, Android)

Aplicațiile mobile ale semnalului au o caracteristică de blocare a ecranului care vă oferă opțiunea de a utiliza pinul, parola sau autentificarea biometrică a telefonului (deși nu recomandăm ultima) pentru deblocare. În ceea ce privește scrierea, această caracteristică nu este disponibilă în prezent pe versiunea desktop.

iOS

 1. În semnal, atinge pictograma profilului tău și mergi la intimitate
 2. Atingeți Blocarea ecranului pentru a-l activa și selecta preferința Perioada de blocare a ecranului (de la o oră la o oră)
 3. Pentru a-l dezactiva, atingeți Blocarea ecranului pentru a o opri și introduceți parola dvs. pentru a confirma modificările

Android

 1. În semnal, atinge pictograma profilului tău și mergi la intimitate
 2. Atingeți Blocarea ecranului pentru a porni
 3. Puteți seta blocarea să fie automată sau manuală
  • Automat
   Mergi la Setări > intimitate și selectați preferința Interval de blocare a ecranului
  • Manual
   Glisați în jos din partea de sus a ecranului și căutați Semnal de blocare în notificările dvs.

Telegram (iOS, Android)

Telegram are coduri de acces pe aplicațiile lor din 2015, dar încă nu trebuie să aibă o parolă încorporată pentru aplicația de pe desktop. Rețineți că, dacă uitați de parola dvs., singura modalitate de a vă întoarce în aplicația Telegram este să o ștergeți și să o reinstalați, ștergând toate chaturile secrete..

iOS & Android

 1. Mergi la Setări > Confidențialitate și securitate > Blocarea codului de acces
 2. Atingeți Activați codul de acces și creați parola dvs.
 3. Puteți ajusta perioada de timp pentru a activa auto-blocarea

Viber (desktop)

Puteți configura o parolă pentru Viber pe desktop. Dacă îl utilizați pe telefon, totuși, luați în considerare trecerea la Semnal sau Telegram pentru comunicații mai sigure.

Spațiul de lucru

 1. Deschis Setări > intimitate & Securitate > Setați blocarea ecranului Viber
 2. Aprinde Blocare pe ecran Viber și introduceți codul dvs. de blocare din patru cifre
 3. Clic Salvează modificările
 4. De asemenea, puteți seta Închidere automată pentru a începe după 1, 5, 15, 30 sau 60 de minute

Vrei să îți nivelezi securitatea mobilă? Citiți mai multe în pagina noastră Ghid de confidențialitate pentru securitate mobilă.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me