Pe măsură ce utilizatorii apelează la blocanții de anunțuri, site-urile încep să blocheze utilizatorii

Un Macbook proaspăt care așteaptă ExpressVPN.

În decembrie trecut, Forbes a început să blocheze accesul vizitatorilor care au folosit software de blocare a anunțurilor. Vizitatorii cu orice tip de blocant de anunțuri instalat pe browserul lor web au fost imediat primiți cu un perete alb obturator care le cere să dezactiveze politicos setările lor pentru a vizualiza site-ul..

(În altă ordine de idei, Forbes servește malware cu anunțurile sale obligatorii.)

Dar Forbes nu este singura companie care ia reclame în propriile sale mâini. Washington Post, Ardezie și mai recent Wired s-au redus și în blocarea blocantelor.

Există multe avantaje irefutabile pentru utilizarea unui blocant de anunțuri – acestea vă ajută să vă protejați de malware, să accelereze timpul de încărcare și să ofere o experiență mai bună despre site-uri – dar există și un argument de contravaloare valabil: Cum pot proprietarii de domenii să câștige bani fără reclame?

Creșterea necuviincioasă a blocanților publicitari

Doar în 2015, software-ul de blocare a anunțurilor a crescut cu 41%, cu aproximativ 200 de milioane de utilizatori activi în întreaga lume. S-a schimbat de la ceva doar o mână de oameni cu experiență tehnologică obișnuiți cu un instrument zilnic de uz casnic.

Ne aventurăm să argumentăm unul dintre principalele motive pentru care mai mulți oameni instalează blocanți de anunțuri, deoarece aceștia devin din ce în ce mai sensibili la modul în care se distribuie informațiile lor. Anunțurile direcționate urmăresc istoricul de navigare pentru a difuza anunțuri personalizate și, în mod regretabil, vor deveni status quo.

forbes homepage care blochează blocanții de anunțuriForbes cere politicos să oprească blocanții de anunțuri în timp ce uBlock Origin continuă să blocheze 19 scripturi necunoscute

Este înfricoșător modul în care anunțurile de astăzi sunt atât de personalizate. S-a ajuns la punctul în care prelucrează mii de biți de date înainte de a se încărca chiar și un site web, eliminând diferite aspecte din istoricul de navigare pentru a crea reclame extrem de personale – și adesea extrem de intruzive -.

Poate din acest motiv atât de multe companii dezvoltă software de blocare a anunțurilor. (Consultați dispozitivele de blocare a anunțurilor iOS 9 de la Apple și blocanții Android pentru dovezi.)

De ce reclamele vizate sunt periculoase

Într-un studiu realizat de Universitatea din Pennsylvania, 66 la sută dintre utilizatorii de internet au declarat că sunt incomode cu gândul la publicitatea vizată. Interesant este că numărul a crescut la 86 la sută când au aflat cum marketerii primeau datele pentru a adapta aceste reclame.

Anunțurile direcționate expun confidențialitatea utilizatorilor, iar următorii din spatele acestor anunțuri sunt mai frecvente decât credeți.

Aruncați o privire la seria Ce știu de Wall Street Journal pentru a vedea cât de expuse anumite site-uri își lasă vizitatorii. (Avizează către Wikipedia pentru a avea 0 trackere instalate.)

site-urile și indicele de expunere și trackerele acestoraCaptura de ecran a serialului What They Know din WSJ

Luând internetul în propriile lor mâini

Am luat. Anunțurile generează venituri. Problema este însă că publicul urmărește modul în care sunt făcute aceste anunțuri personalizate și cum expun și pervertesc confidențialitatea oamenilor. Utilizatorii schimbă modul în care doresc să primească informații, iar site-uri precum Forbes și Wired subestimează foarte mult cât de mult urăsc anunțurile.

Browser Media oferă bine:

„Utilizatorii blochează anunțurile pentru a riposta împotriva reclamelor intruzive, irelevante și de multe ori îngrozitoare în ceea ce privește calitatea. rahat. Dar reclamele respective plătesc facturile. Fără bani, fără site web. ”

În 2002, doar un procent dintre utilizatorii de Internet foloseau un blocant de anunțuri. Astăzi este aproape 50 la sută.

Și totuși, în loc să încerce să remedieze acest aspect și să protejeze confidențialitatea și bunăstarea vizitatorilor lor, astăzi mai multe site-uri obligă cititorii să se dezarmeze de bună voie pentru a vedea orice tip de conținut.

Nu este o modalitate foarte bună de a câștiga încrederea cititorului, ci este?

Dezbaterea continuă în legătură cu veniturile din confidențialitate

Spre deosebire de alte companii, Forbes a fost transparent cu modul în care noul lor sistem de afaceri a afectat performanțele site-ului. Într-o declarație publică, agentul principal de conținut Lewis DVorkin subliniază faptul că aproape 44 la sută, aproximativ 1,6 milioane de vizitatori, și-au dezactivat blocatorii de anunțuri pentru a vizualiza site-ul. „Am monetizat 15 milioane de afișări de anunțuri, care altfel ar fi fost blocate”, se laudă DVorkin.

Pare bine, nu? Nu chiar…

Ceea ce DVorkin nu reușește să menționeze este în timp ce au monetizat 15 milioane de afișări de anunțuri noi, de fapt au alungat 56% dintre utilizatorii care nu erau dispuși să le dezactiveze blocanții. 

Este posibil ca acești utilizatori să nu se mai întoarcă în curând.

Privind spre viitor

mai multe căutări web se fac acum pe dispozitive mobileAstăzi, mai mulți oameni navighează pe web pe smartphone-ul lor, trimitând execuții publicitare într-un entuziasm

Pe măsură ce mai multe persoane încep să vadă beneficiile blocanților de anunțuri, mai puțini vizitatori vor fi dispuși să le dezactiveze. Acest lucru este valabil mai ales când vine vorba de dispozitive mobile, în care blocanții de anunțuri încep să fie preinstalate.

Suntem curioși să vedem dacă site-uri precum Forbes și Wired vor continua să blocheze blocatorii de anunțuri sau dacă își vor da seama că este un efort irosit și, în schimb, ne vom concentra pe schimbarea modului în care sunt difuzate aceste anunțuri..

Pariul nostru este pe acesta din urmă.

Imagine prezentată: Viktor Hanacek / Picjumbo
Femei cu telefon: Benjamin Benjamin / Unsplash

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me