Neutralitatea netă: ce înseamnă abrogarea și modul în care poate ajuta un VPN

Dolari formând o pictogramă circulară „așteptați” deasupra unui mesaj „Încărcare…”. Fără neutralitate netă, așteptați-vă la un internet mai lent.

Actualizați: De la 11 iunie 2018, Neutralitatea Netă a fost abrogată oficial, ceea ce înseamnă că normele care solicită furnizorilor de servicii internet să acorde acces egal la conținutul web nu mai sunt în vigoare.

Această situație este inacceptabilă, dar lupta nu s-a încheiat – faceți-vă vocea auzită și lăsați-vă înapoi Neutralitatea netă!

***

În ciuda a milioane de comentarii de neutralitate pro-net care inundă site-ul Comisiei de Comunicare Federală (FCC) și în ciuda strigătului aproape unanim de oficialități publice și experți tehnologici, FCC a ignorat voința majorității copleșitoare a publicului și în schimb, a mers mai departe cu demontarea neutralității plasei.

Un principiu care a guvernat internetul în cea mai mare parte a existenței sale, neutralitatea netă a fost creată pentru a promova și promova un internet gratuit și deschis. Este principiul ca toate site-urile și serviciile – oricât de mari sau mici – să fie tratate la fel, iar la sfârșitul săptămânii trecute FCC a ucis-o.

Ce se va întâmpla odată cu inversarea neutralității netei?

Prin mutarea puterii de reglementare a internetului de la titlul II înapoi la titlul I, FCC oferă acum furnizorilor de servicii de internet (ISP) posibilitatea de a accelera, de a da prioritate, de a bloca și de a schimba radical internetul în orice fel consideră că este potrivit. Atâta timp cât își dezvăluie practicile comerciale, ISP-urile din SUA au domnia gratuită pentru a-și comercializa serviciile, oricum doresc, ceea ce înseamnă că, din nou, consumatorii vor fi lăsați la îndemâna ISP-ului..

Abrogarea este probabil să afecteze și utilizatorii de internet din alte țări. Întrucât SUA sunt văzuți în mod tradițional ca un pionier în tehnologia internetului, această decizie stabilește un precedent de la care alte națiuni sunt susceptibile de a lua semne. SUA este, de asemenea, cea mai populară sursă de conținut consumată la nivel internațional, iar influența pe care ISP-urile o dețin acum asupra sortilor creatorilor și distribuitorilor de conținut precum Netflix sau Spotify este o veste proastă pentru întreaga lume..

Din păcate, acesta este doar vârful aisbergului; ramificările pe termen lung sunt încă prea devreme pentru a-i spune.

Modul în care un VPN poate ajuta neutralitatea rețelei

Deși un VPN nu vă poate proteja de toate efectele abrogării neutralității netului, acesta poate contribui la diminuarea intepăturii. Pentru început, o VPN poate ajuta utilizatorii să evite aglomerarea ISP, ceea ce înseamnă că dacă furnizorul de servicii de internet decide să încetinească un anumit serviciu precum Hulu, în timp ce nu face același lucru pentru un concurent precum Netflix, conectarea la un server VPN vă poate ajuta să evitați orice ISP intenționat. accelerare și permite utilizatorilor să navigheze și să difuzeze în mod normal.

Un VPN poate ajuta și utilizatorii să deblocheze site-urile restricționate. Un argument recurent împotriva abrogării este credința că ISP-urile vor putea acum lista neagră anumite site-uri, fie făcându-le indisponibile, fie accesibile doar utilizatorilor care plătesc o taxă. Prin conectarea la un server VPN în afara jurisdicției ISP, utilizatorii pot ocoli în esență site-urile listate negre și pot naviga liber.

Un VPN returnează controlul utilizatorilor, permițându-le să navigheze pe anonimat pe web – în timp ce se bucură simultan de o conexiune criptată sigură. Până la urmă, un ISP nu poate discrimina anumite site-uri sau servicii dacă nu poate vedea care le folosești.

Ce nu poate face un VPN

Din păcate, un VPN nu va putea ajuta utilizatorii să corespundă vitezei site-urilor sau serviciilor prioritare. De exemplu, dacă un ISP ar face fluxul de conținut Hulu mai rapid decât Netflix sau Amazon Prime Video, conectarea unui VPN nu va permite utilizatorului să aducă Netflix și Prime Video la viteza Hulu..

Un alt domeniu de îngrijorare este modul în care ISP-urile vor trata site-urile cu zero. Atunci când un furnizor de internet decide să promoveze un site web, excludându-l din planul de date al unui consumator, este denumit un site cu rating zero, deoarece datele utilizate în cadrul acelui serviciu nu contează la limita globală a datelor. Odată cu abrogarea protecțiilor de neutralitate netă, ISP-urile au acum mai mult control asupra modului în care gestionează serviciile notate cu zero. Utilizarea unui VPN ar putea, în teorie, să se ridice pe terenul de joc prin readucerea înapoi a planului standard de date a unui site sau serviciu cu zero, dar având în vedere faptul că consumatorii nu prea au încurajat acest lucru, ratingul zero va avea încă un efect negativ asupra concurenței asupra internetul.

Lupta este departe de a se termina

Se estimează că aproape 83% dintre americani se opun poziției FCC și, chiar dacă FCC a votat pentru a pune capăt neutralității netei, abrogarea nu va intra în vigoare încă câteva luni. Prin urmare, mai este timp să vă auziți vocea.

Accesați https://www.battleforthenet.com/, o campanie condusă de prietenii noștri la Fight for the Future și îndeamnă Congresul să înceteze abrogarea și să consacre principiile neutralității netului prin intermediul legislației.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map