Modul în care ExpressVPN își autentifică aplicațiile

Numele de utilizator și autentificarea parolei ExpressVPN.

Cum știu serverele ExpressVPN ce aplicație aparține unui client și care nu?

La majoritatea aplicațiilor, autentificarea se întâmplă în fundal. Odată ce un utilizator se conectează, aplicația se va autentifica de fiecare dată când se conectează.

ExpressVPN operează o combinație de nume de utilizator și parolă pentru autentificarea utilizatorilor, care are beneficii semnificative în ceea ce privește confidențialitatea și performanța în legătură cu alternative precum certificatele.

Certificate vs. parole

Certificatele sau, mai exact, certificatele cu cheie publică, sunt chei publice semnate. În contextul unei VPN, cele mai relevante două certificate posibile sunt certificatele de server și certificatele de client.

Certificatele de server se asigură că aplicația se conectează la un server operat de ExpressVPN, spre deosebire de unul gestionat de, de exemplu, un snoop rău intenționat.

  • ExpressVPN folosește certificate 4096 biți
  • Aflați mai multe despre modul în care funcționează certificatele de server

Certificatele de clienți se asigură că clientul este autorizat să efectueze conexiunea, adică să utilizeze VPN. În timp ce certificatele pot apărea opțiunea mai interesantă, acestea au unele dezavantaje semnificative în comparație cu un nume de utilizator și o combinație de parole.

Probleme cu certificatele de confidențialitate și beneficiile numelor de utilizator și parolele

Certificatele de autentificare a utilizatorilor sunt trimise pe internet sub formă de text. Deși aceasta nu este o problemă pentru securitate – o conexiune este inițiată numai dacă certificatele sunt legitime și neîncetate – fiecare utilizator are un certificat unic, astfel încât un observator ar putea să vadă începutul unei conexiuni VPN și să îl poată utiliza pentru a construi un profilul utilizatorului.

Deși un certificat nu are un nume sau o adresă de e-mail atașată, alte informații, cum ar fi înregistrările unui furnizor de servicii de internet (ISP) sau ale unui operator de telefonie mobilă, ar putea fi folosite pentru a deduce ce certificat aparține cui.

Dacă toate ISP-urile colectează în mod automat certificatele de clarificare, acestea ar putea cartona mișcările fiecărui utilizator și, de exemplu, prin locația de conectare cea mai comună, identifica proprietarul după nume și adresa de domiciliu.

Pentru o mai bună confidențialitate, numele de utilizator și autentificarea cu parolă nu utilizează textul complet. Mai degrabă, o conexiune TLS între aplicație și server asigură că transmisia tuturor acreditărilor este criptată – ceea ce înseamnă că nu există informații de identificare.

ExpressVPN optează pentru confidențialitate și comoditate

Când utilizați aplicații ExpressVPN, metoda de autentificare este invizibilă pentru utilizator și orice observator potențial, ceea ce înseamnă că confidențialitatea dvs. este mai bine protejată.

Dacă nu utilizați aplicațiile ExpressVPN, ci folosiți mai degrabă o aplicație terță parte, cum ar fi Tunnelblick, va trebui să configurați aplicația pentru a vă conecta manual la rețeaua ExpressVPN.

Pentru a obține numele de utilizator și parola de autentificare (care sunt diferite de datele de autentificare ale Panoului ExpressVPN), urmați acești pași simpli:

  1. Conectați-vă la panoul ExpressVPN
  2. Clic Configurați ExpressVPN
  3. Selectați Configurare manuală

Configurare manuală ExpressVPN configurată.

Nu este necesar să vă amintiți numele de utilizator și parola, deoarece întotdeauna veți putea să le recuperați din panoul ExpressVPN. Ar trebui totuși,
păstrați-vă datele de acreditare private pentru a împiedica alte persoane să utilizeze serviciul dvs. VPN.

Când configurați un dispozitiv cu o aplicație non ExpressVPN, este mult mai ușor și mai convenabil să copiați combinația de utilizator / parolă decât un certificat.

Dacă aveți probleme cu o aplicație ExpressVPN, vă rugăm să contactați echipa de asistență.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me