În cele din urmă, Facebook susține confidențialitatea, întrucât guvernul american cere să hacker Messenger

Logo-ul Facebook Messenger cu punct roșu pentru a indica un nou mesaj a sosit. Dar e o răsucire! Red face o cheie de criptare.

Departamentul de Justiție al SUA dorește ca Facebook să rupă criptarea end-to-end a aplicației sale de chat Messenger, astfel încât guvernul să poată spiona un suspect.

Până acum, Facebook nu joacă mingea.

Cazul este sigilat, astfel că nu există informații despre acesta disponibile publicului, dar se crede că ar viza o anchetă a bandei MS-13 din Fresno, California.

Facebook susține că, deoarece suspectul a folosit o caracteristică „conversații secrete” în aplicația Messenger, nu este în măsură să vadă conținutul chatului. Deși conversațiile de mesagerie obișnuite nu sunt criptate, funcția de conversații secrete permite criptarea end-to-end.

Guvernul SUA încearcă să forțeze instanța

Deoarece Facebook rămâne sfidător sub presiune crescândă, Departamentul de Justiție al SUA dorește ca compania să fie deținută în dispreț față de instanță pentru că a refuzat să elibereze transcrierile chatului. Guvernul spune că Facebook ar trebui să fie forțat să respecte cerințele sale, dar poziția Facebook este neschimbată: mesajul a fost criptat la sfârșit și nimeni nu îl poate vedea.

Criptarea end-to-end face aproape imposibilă pentru nimeni altcineva decât participanții să vadă conținutul unei conversații.

Pentru a furniza o transcriere a chat-ului, Facebook ar trebui să înlăture criptarea din Messenger sau să-l pirateze pe suspect complet – două lucruri pe care nu dorește să le facă.

Nu este prima dată când SUA au căutat să forțeze o companie să se pirateze

Cauza în instanță nu este spre deosebire de spațiul Apple față de FBI, care a început atunci când autoritățile au cerut ajutor pentru a pirata un iPhone.

Apple a refuzat și a declarat că ajutorarea FBI va avea consecințe dezastruoase de confidențialitate pentru milioanele sale de clienți. Cu toate acestea, cazul nu a ajuns niciodată la proces, întrucât FBI a găsit un alt mijloc de a hack dispozitivul.

În 2006, guvernul american a decis că companiile de telefonie trebuie să permită poliției să asculte apelurile VoIP (Voice over Internet Protocol) ale cetățenilor, în timp ce pot face apeluri telefonice obișnuite în temeiul legii existente. Cu toate acestea, legea nu acoperă în prezent aplicațiile de chat, chaturile de jocuri și alte servicii similare precum Google Hangouts, Semnal și Facebook Messenger.

Acesta este sfârșitul criptării?

Dacă guvernul Statelor Unite are succes în cazul împotriva Facebook Messenger, acesta va stabili un precedent tulburător, cu implicații severe pentru confidențialitatea internetului.

Să sperăm că Facebook își va pune bazele și nu se apleacă la această tentativă flagrantă a guvernului Statelor Unite de a hack în fiecare chat criptat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me