Ghid de avertizare: Suflarea fluierului este grea

Cum să sufle fluierul în siguranță.

** Acesta face parte din ghidul de avertizare al expresVPN. **

Partea 2: Ghid de avertizare: Cum să rămâi anonim atunci când sufli fluierul
Partea 3: Ghid de avertizare: Cum să vă protejați sursele
Partea 4: Ghid de avertizare: De ce ar trebui să eliminați metadatele

Un ghid de precauție pentru cei care trebuie să vorbească

Informarea prin denunțare înseamnă să descoperiți și să împărtășiți un comportament ilegal sau lipsit de etică în organizația dvs. Printre denunțători notabili se numără Edward Snowden, Chelsea Manning și Reality Winner.

Orice organizație poate fi subiectul fluierării. Poate fi o organizație publică sau privată – fie pentru scop lucrativ, fie fără scop lucrativ -, un grup comunitar sau o multinațională. Este important să remarcăm și faptul că lovirea fluierului nu înseamnă neapărat avertizarea publicului sau a întregii lumi.

Fluierul intern este adesea considerat ca fiind mai legitim, deși organizațiile sunt mai susceptibile să se prezinte spre exterior, presiunea publică mai mult decât o anchetă internă. Dar dacă încălcarea eticii nu este de interes public, ar putea fi dificil pentru un informator să găsească o audiență în afara organizației lor.

Ce riscați de fluierul dvs.?

Deși vi se poate părea evident că încălcările ilegale și comportamentele etice incorecte din organizație trebuie să se oprească, imaginea mai mare poate fi complicată și necesită o atenție atentă.

Ești dispus să faci public cu afirmațiile tale și, eventual, să-ți pierzi locul de muncă sau cariera? Ești dispus să fii exilat, chiar? Face parte din obiectivul tău de a păstra integritatea organizației tale sau ești gata să o vezi demontată?

Din momentul în care decideți să aduceți acuzații înainte, gândiți-vă la opțiunile dvs. A merge la înregistrări pe plan intern cu privire la problemele dvs. poate face dificilă accesarea publicului ulterior în mod anonim. Cu toate acestea, accesul direct la public s-ar putea să nu fie întotdeauna cea mai eficientă opțiune dacă doriți să mențineți integritatea organizației dvs..

Dacă un guvern sau o întreprindere folosește informații obținute în mod ilegal pentru a vă găsi, este probabil să nu fie admis în instanță. Deși probele inadmisibile ar putea împiedica o organizație să vă închide, probabil că nu le va împiedica să se riposteze împotriva dvs. în alte moduri.

Este foarte util să consultați un avocat înainte de a arunca fluierul, întrucât circumstanțele exacte ale dezvăluirii cunoștințelor dvs. ar putea face diferența între protecția legii și „judecată într-un tribunal militar secret”.

Totuși, merită remarcat faptul că avocații ar putea fi costisitor de scumpi și dificil de contactat în secret.

La cine vrei să ajungi?

Să ajungi direct la managementul superior este un mod eficient de a rezolva problemele, dar poate fi mai complicat decât pare, mai ales dacă managementul nu îți împărtășește preocupările.

Unele organizații au câini de pază interni, dar s-ar putea să nu fie potriviți. Este greu să evaluezi în cine poți avea încredere și este posibil ca grupurile de paznici să nu fie echipate cu tehnologie sau cunoștințe pentru a primi dezactivări anonime.

De asemenea, autoritățile de reglementare nu pot fi întotdeauna de încredere. În multe țări și industrii, autoritățile de reglementare și cele pe care se presupune că le reglementează pot fi foarte apropiate.

Indiferent dacă vă adresați conducerii superioare, o echipă internă, forțele de ordine sau presa vor face o mare diferență pentru OPSEC. Cu toate acestea, cel mai bine este să presupunem că dușmanii dvs. sunt mai puternici decât vă așteptați.

Nu ar trebui să vă bazați pe protecția împotriva celor cu care vă scurgeți; s-ar putea să aibă prieteni, asistenți sau acțiuni în locuri pe care nu le așteptați și s-ar putea să nu fie la fel de înțelepți sau atenți pe cât aveți nevoie. Până la urmă, nu este pielea lor din joc – este a ta.

Ce vrei să dezvălui?

Păstrează-ți comunicațiile la minimum. Evitați chaturile inutile și trimiteți doar informațiile pertinente pentru revendicările dvs. Orice informație, oricât de mică ar putea duce la descoperirea ta.

Cu cât expiră mai puține date, cu atât va fi mai ușor să zburați sub radar. Dacă descărcați un hard disk întreg, este mai probabil să fiți observați decât dacă copiați un singur fișier. De asemenea, apelurile telefonice lungi sunt mai predispuse la o investigație decât cele scurte, care ar putea fi transmise ca o misiune.

În partea a doua a acestei serii, ExpressVPN analizează pericolele potențiale atunci când scurgeți materialul din organizația dvs. și comunicați cu jurnaliștii sau autoritățile de reglementare.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me