Ghid de avertizare: De ce ar trebui să eliminați metadatele

Cum să fii un informator 4: eliminați-vă metadatele

** Aceasta este a patra parte din ghidul de informare al expresivpn. **

Partea 1: Ghid de avertizare: Suflarea fluierului este grea
Partea 2: Ghid de avertizare: Cum să rămâi anonim atunci când sufli fluierul
Partea 3: Ghid de avertizare: Cum să vă protejați sursele

Dacă sunteți implicat într-un caz de denunțare, fie ca denunțător, fie ca jurnalist, asigurați-vă că aveți de-a face în mod adecvat cu metadatele.

Păstrați doar datele care sunt absolut necesare

S-ar putea să fie tentant să păstrezi totul, dar este mai bine să ștergi informațiile care nu sunt pertinente. Știind ce să ștergeți este greu, deoarece unele date vor fi cruciale pentru a verifica și a susține revendicările formulate de denunțător.

Asigurați-vă chaturile

Decideți dacă înregistrați sau înregistrați chaturile și apelurile telefonice înainte de a începe apelul și comunicați-le clar sursei. Sursele s-ar putea comporta diferit dacă le înregistrați, dar își vor alege cuvintele mai atent.

Dacă înregistrați chat-urile, luați în considerare salvarea lor în format text simplu pentru a evita metadatele și a elimina timbrele de timp. De asemenea, puteți edita greșelile de ortografie sau standardiza limba sursei dvs., în speranța că modificările vor îngreuna identificarea acestora.

Renunțați la plicuri

Este important să păstrați plicurile de corespondență fizică care v-au fost livrate? Plicurile pot dezvălui informații despre locul și momentul în care conținutul a fost postat și ar putea conține chiar ADN-ul de la sursa dvs..

Purgeți anteturile de e-mail

Deoarece includ semnături digitale, anteturile pot fi cruciale în verificarea autenticității unui e-mail. Dar, atunci când dovediți autenticitatea nu este important, ar putea fi mai bine să le eliminați. Dacă autenticitatea este oarecum importantă, poate fi o opțiune bună pentru un expert credibil din afară să le verifice, apoi șterge datele originale.

Eliminați metadatele înainte de a publica documente

Indiferent dacă aveți de-a face cu documente, imagini, jurnalele de chat sau fișiere audio, totul are metadate asociate. Unele metadate pot fi imposibil de eliminat (cum ar fi lungimea unui fișier audio), dar este extrem de important să înțelegem ce metadate ar putea extrage cineva dintr-un document.

PDF-urile, documentele word și fișierele .jpg conțin metadate direct în structura lor. Datele pot include numele de utilizator al persoanei care a creat documentul sau chiar locația GPS a capturii unei fotografii. Puteți elimina acest tip de metadate cu un instrument precum MAT.

Căutați metadate ascunse

Alte metadate sunt mai complicate de eliminat sau de remarcat. Zgomotul de fundal al unei înregistrări audio poate dezvălui locul unde a avut loc înregistrarea, în timp ce fiecare document tipărit conține puncte galbene abia vizibile care arată ce imprimantă a produs hârtia și data tipăririi.

Eliminarea fiecărei bucăți de metadate care vă pot identifica sursa este incredibil de importantă și nu vă puteți baza pe sursa dvs. pentru a avea grijă singură. În funcție de documentele pe care le gestionați, încercați să vă informați cât puteți despre legăturile pe care le poate trage un străin între documente, sursa dvs. și dvs..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me