Două dosare ale Curții Supreme care vă vor redefini intimitatea digitală în 2018

Clădirea Curții Supreme revărsată de date


În următoarele șase luni, Curtea Supremă a Statelor Unite va pronunța asupra a două cazuri care vor stabili dacă are deja o amploare a guvernului american în obținerea informațiilor personale ale acesteia, precum și ale altor țări, cetățenii ar trebui să fie limitați.

Ambele cazuri aduc în discuție Stored Communications Act (SCA), o lege atât de depășită, încât, în mod șocant, guvernul Statelor Unite nu are în prezent nevoie de un mandat pentru a-ți trece mesajele personale și căutările vechi..

Ce este Legea comunicărilor stocate? Și cum este depășit?

Legea comunicărilor stocate a fost introdusă în 1986 pentru a extinde acoperirea dreptului de a patra amendament al Constituției Statelor Unite, care protejează confidențialitatea „persoanelor, caselor, hârtiilor și efectelor” cetățeanului american pentru a proteja și acele „hârtii și efecte” online.
Prin urmare, SCA impune forțelor de ordine să obțină un mandat de căutare înainte ca acesta să poată accesa conținutul oricăror comunicații electronice stocate de furnizorii de servicii (cum ar fi telecomunicațiile și ISP-urile) în ultimele 180 de zile..

Dar, având în vedere viteza cu care a evoluat o astfel de tehnologie, limbajul din lege nu ține cont de mașinațiile actuale ale ciberspațiului. Legea a ajuns să fie adoptată cu peste 30 de ani în urmă – înainte de a exista internetul mondial – și Congresul a crezut că comunicările vechi de 180 de zile vor fi învechite.

Acum, aceste comunicări sunt stocate la nesfârșit, ceea ce înseamnă că orice formă de comunicare online care are peste șase luni (cum ar fi textele, e-mailurile și mesajele Facebook) este un joc corect pentru guvern..

Această lacună majoră din cadrul SCA a adus două cauze până la Curtea Supremă, în ceea ce privește aplicarea sa coroborată cu al patrulea amendament.

Cu decizii așteptate până la sfârșitul lunii iunie a acestui an, ExpressVPN analizează ce este pe linie.

1. Carpenter v. Statele Unite

Acest caz încearcă să răspundă la întrebarea:

Guvernul încalcă Al patrulea amendament atunci când accesează datele individuale ale locației telefonului mobil fără un mandat?

Arestat în 2011, Timothy Carpenter a comis o serie de jafuri armate de smartphone-uri în Michigan. Cu toate acestea, el a fost condamnat cu succes doar doi ani mai târziu, după ce FBI a solicitat date despre telefonul mobil cu doar o ordine de judecată a unui magistrat judecător.

Înregistrări în valoare de peste 127 de zile au fost transmise către FBI de la compania sa de telefonie mobilă, oferindu-le procurorilor suficiente informații nu doar pentru a-l condamna pe Carpenter, dar și pentru a ști unde a dormit și dacă a mers duminică la biserică..

Nu a existat niciun mandat emis pentru înregistrări, care susține că Uniunea Americană pentru Libertăți Civile (ACLU) încalcă a patra modificare și face ca datele colectate de FBI să fie neconstituționale. Cu toate acestea, datele ar putea fi încă obținute fără un mandat în conformitate cu Legea privind comunicațiile de stocare, având în vedere că informațiile aveau o vechime de peste 180 de zile.

De ce acest caz este important pentru toată lumea

Dacă Curtea Supremă reguli în favoarea guvernului Statelor Unite, atunci nu numai că datele de locație ale telefonului mobil pot fi obținute de oamenii legii, dar va stabili și un precedent pentru alte date disponibile fără un mandat.

Dacă Curtea constată în favoarea tâmplarului, atunci achiziția fără garanție de date despre locație va fi considerată neconstituțională, ceea ce va repara parțial lacuna în SCA.

2. Microsoft v. Statele Unite

Acest caz încearcă să răspundă la întrebarea:

Cu un mandat, este un furnizor de e-mail necesar să furnizeze e-mailurilor guvernului federal chiar și atunci când înregistrările de e-mail sunt stocate exclusiv în afara Statelor Unite?

Serviciul de e-mail bazat pe Microsoft, numit acum Outlook.com, stochează o mulțime de date în centrele de date de peste mări – unul dintre acestea fiind situat în Dublin, Irlanda. Microsoft a primit un mandat al Statelor Unite în 2013 pentru datele de comunicare prin e-mail ale unui utilizator stocate la Dublin.

În timp ce Microsoft a dat datele de comunicare receptive care au fost stocate în S.U.A., au contestat mandatul pentru informațiile stocate la Dublin. Instanțele au confirmat inițial mandatul, dar când Microsoft a făcut apel în 2016, acesta a fost invalidat. Departamentul de Justiție al SUA a răspuns printr-o contestație la Curtea Supremă, care în octombrie 2017 a acceptat să audieze cazul.

De ce acest caz este important pentru toată lumea

Dacă Curtea Supremă reguli în favoarea S.U.A.., guvernul Statelor Unite primește acces complet la informațiile atât a cetățenilor americani, cât și a celor care nu sunt americani stocate în centrele de date ale companiei americane din întreaga lume.

De exemplu, un cetățean german care folosește Outlook-ul Microsoft ar putea să-și păstreze informațiile într-un centru de date din Germania, dar guvernul Statelor Unite ar avea în continuare capacitatea de a obține un mandat de căutare pentru a vedea comunicările prin e-mail – ceva care altfel ar fi în afara jurisdicției S.U.A..

Ar apărea complicații suplimentare cu privire la ceea ce contează ca un mandat de căutare adecvat, deoarece fiecare țară are aproape cu siguranță standarde diferite (și, eventual, contradictorii).

Dar dacă Curtea Supremă reguli de invalidare a mandatului, acest lucru va proteja comunicațiile stocate private ale utilizatorilor nu doar Microsoft, ci și alți giganți tehnologici precum Google și Facebook, ambii având centre de date punctate în întreaga lume.

Curtea Supremă va auzi argumente orale din partea ambelor părți pe 27 februarie 2018.

De ce aceste cazuri sunt atât de importante pentru confidențialitatea digitală

Dacă oricare dintre aceste cazuri se pronunță în favoarea guvernului american, acesta va oferi un precedent legal pentru ca guvernul să obțină și mai multe informații personale într-unul din două noi moduri: date despre locația telefonului mobil după șase luni fără mandat sau e-mailuri stocate pe serverul unei companii americane de peste mări.

Faptul că ambele cazuri au ajuns la Curtea Supremă atrage atenția și asupra orificiilor vizibile ale SCA depășite și arhaice. Cele două decizii vor indica dacă eroziunea vieții private online de către guvernul SUA va cădea sau va persista.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map