Școala dvs. îți urmărește activitatea online – iată ce puteți face în acest sens

școala îți urmărește activitatea online

Începutul noului an școlar este la doar câteva săptămâni distanță, ceea ce pentru majoritatea studenților înseamnă să petreacă mult timp online, fie pentru muncă sau pentru „alte” lucruri.

Dar dacă sunteți la liceu sau la universitate, șansele sunt ca timpul petrecut online la școală să fie monitorizat, într-un fel sau altul. De la trackerele de utilizare Wi-Fi până la scanerele biometrice care participă la jurnal, administratorii pot descoperi cine sunteți, unde vă aflați și ce faceți online.

Ce poate urmări școala ta?

1. Activitatea dvs. online

Ori de câte ori vă conectați la Wi-Fi în campus, de pe orice dispozitiv, școala dvs. știe ce site-uri web ați vizitat. Și, dacă site-urile nu sunt securizate cu HTTPS, poate vedea și la ce te-ai uitat.

Colegiul tău sau liceul ar putea, de asemenea, să implementeze software de management al clasei, care monitorizează utilizarea computerului și istoricul internetului, așa cum a fost dezvăluit într-un studiu realizat de susținătorii confidențialității Big Brother Watch în peste 1.000 de școli din Marea Britanie..

Dacă colegiul tău își găzduiește sistemul de e-mail, este probabil, de asemenea, ca toate corespondențele prin intermediul acestuia să fie monitorizate, așa cum se întâmplă în mai multe universități din Marea Britanie.

2. Mișcările dvs. în campusul (și în afara)

În plus față de site-urile pe care le vizitați, universitatea dvs. poate afla de unde vă aflați de la Wi-Fi. În Australia, mai multe universități urmăresc mișcarea studenților în jurul campusului prin telefoanele mobile conectate la Wi-Fi și chiar pot spune camera exactă în care sunt studenții.

Deși universitățile în prezent urmăresc doar mișcările studenților în general, este în întregime posibil ca tehnologia folosită să se extindă pentru a identifica activitatea la nivel individual – pentru a verifica cât timp nu sunteți în campus și să reflectați timpul în notele dvs., de exemplu.

Combinați acest lucru cu prezența camerelor de supraveghere CCTV în campus și universitate vă puteți da seama în permanență de locația fizică. Înfiorător!

Cum să oprești universitatea să nu te urmărească

  1. Obțineți suplimentul browser-ului HTTPS Everywhere al FEP. Bonus: suplimentul este și în extensia noastră Chrome!
  2. Ne auto-servim pentru a spune acest lucru, dar obținerea unui VPN bun va ascunde tot traficul de internet de administratorii Wi-Fi ai școlii..
  3. Separați corespondența dvs. privată și academică; utilizați un furnizor de e-mail care vă pune pe primul loc confidențialitatea și securitatea personală. Vă recomandăm unul dintre acești patru furnizori de email.
  4. Alcătuiește o declarație de modă anti-supraveghere, fie că este vorba despre o eșarfă trippy sau o simplă mască pentru a evita identificarea camerelor CCTV în campus.
  5. Cel mai important, citiți practicile de confidențialitate pe care școala le folosește (sau nu le folosește) și aflați cât de mult colectează universitatea dvs. din activitatea dvs. online.

5.000 de dolari pentru gândurile tale?

Sunteți un student preocupat de confidențialitate și securitate online? Cum doriți să vedeți cum se modifică politica de confidențialitate a școlii dvs. (sau cea din lume)? Spune-ne în 400 de cuvinte și ai putea câștiga o bursă de 5.000 de dolari!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me