Cine vă poate vedea datele când vizitați un site HTTP necriptat?

Utilizați un VPN pentru o navigare mai sigură pe site-urile web HTTP.

Site-urile care utilizează HTTPS (indicat prin blocarea verde în bara browserului) criptează toate datele dintre browserul dvs. și serverul site-ului. Nimeni între ei nu poate vedea conținutul conexiunii, protejându-vă de atacurile dintre oameni.

Parcurgerea site-urilor care nu folosesc HTTPS

Un site care nu oferă criptare HTTPS de bază expune datele dvs. la o varietate de actori. Utilizarea unui VPN vă poate ajuta să vă protejați împotriva celor mai grave dintre acestea.

Cine vă poate vedea datele HTTP atunci când nu utilizați un VPN?

  • Routerul / operatorul Wi-Fi
  • ISP-ul dvs.
  • Actorii dintre ISP-ul dvs. și ISP-ul serverului
  • ISP-ul serverului

Este imposibil să evitați sunetele pe comutatoarele internaționale internaționale și cablurile din fibra de mare. Agențiile de informații ale marilor state naționale, precum și orice guverne prin care trec datele, pot vedea și recolta conținut necriptat.

Dacă vă conectați cu un VPN, utilizatorii de pază vor avea un moment mai dificil în identificarea dvs. și a locului dvs. Cu toate acestea, informațiile din datele transmise (cum ar fi adrese de e-mail, nume sau informații despre computer) vă pot identifica în continuare.

Router-ul / operatorii Wi-Fi pot vedea aproape tot ce faceți online

Operatorul unei rețele locale este capabil să vadă fiecare site pe care îl vizitați și să urmeze fiecare clic pe care îl faceți sau formularul pe care îl completați. În plus, conținutul comunicațiilor făcute prin solicitări HTTP este vizibil.

Operatorii de rețea locali ar putea, de asemenea, să injecteze cod rău intenționat în orice site pe care îl vizitați sau să înlocuiți orice software pe care îl descărcați cu unul propriu.

Adesea, injecțiile dăunătoare iau forme nevinovate, cum ar fi reclame, pe care routerele le vor plasa pe site-urile pe care le vizitați. Mai multe variante inteligente de malware vor înlocui reclame existente cu cele proprii, privând proprietarii site-urilor de venituri din publicitate.

Înlocuirile publicitare nu se datorează, de obicei, răutății din partea entității care furnizează internetul. Mai frecvent, routerul este infectat cu malware și îl răspândește pe alte dispozitive din rețea fără să știe nicio cunoștință de proprietarul sistemului.

În plus, dacă Wi-Fi-ul nu este configurat cu un standard modern de criptare (de preferință WPA2), alții din jurul tău ar putea să citească și să intercepteze datele de pe internet.

Utilizarea unui VPN pentru conexiuni HTTP mai sigure

Conectarea la un serviciu VPN de încredere elimină toate aceste amenințări de la routerul Wi-Fi prin stabilirea unui tunel criptat între dispozitivul dvs. și serviciul VPN. Nimeni între ei, cum ar fi vecinul sau operatorul Wi-Fi nu poate intercepta sau citi date.

Orice îngrijorare cu privire la hackerul routerului poate fi de asemenea ignorată în siguranță. VPN asigură că un router nu poate interfera cu conexiunea dvs. decât dacă o întrerupe.

Este important să alegeți o VPN în care aveți încredere

Este adevărat că un serviciu VPN este într-o poziție în care vă poate citi și intercepta datele. Din fericire, găsirea unui serviciu bine întreținut cu servere VPN sigure care nu păstrează jurnalele este mai ușor decât să găsești Wi-Fi public cu un administrator de sistem competent.

Abonarea la un VPN de încredere vă va proteja oriunde vă conectați la internet. Nu este nevoie să faceți o plimbare lungă pentru a găsi o conexiune de care aveți încredere. Trebuie doar să vă conectați la VPN-ul dvs. de oriunde.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me