Care dintre previziunile din 2017 ale ExpressVPN s-au făcut adevărate? Și ce urmează pentru 2018?

Ce se va întâmpla în 2018?

În 2016 și 2017, Lexie a făcut câteva predicții îndrăznețe despre cum ar putea evolua lumea vieții private și securitatea informațiilor online. Deoarece acum 2018 este în plină evoluție, este momentul să actualizăm modul în care au evoluat aceste tendințe în 2017 (sau cum nu au fost).

1. Predicție: O criză financiară majoră va face bani fără valoare, iar criptomoneda își va lua locul temporar

În timp ce nu am văzut o criză financiară mare mătura lumea în 2017, criptomonedele au cunoscut un miting fără precedent, crescând valoarea ecosistemului la peste jumătate de trilion de dolari americani.

Venezuela, în special, a considerat că moneda sa continuă să fie din ce în ce mai puțin utilă, întrucât ratele inflației rămân peste 1000% în termeni anuali. Tranzacționarea și mineritul Bitcoin s-a dovedit a fi o viață de viață pentru mulți venezueleni, deși i-a pus și pe radarul autorităților, care îi acuză că fură electricitate și eludează legile locale.

Chiar și în afara zonelor de război și a revoluțiilor, sistemele financiare au devenit mai izolate în 2017. O nouă rundă de sancțiuni asupra Ucrainei, de exemplu, a îngreunat și mai mult pentru ucraineni să primească și să facă plăți internaționale, determinând adoptarea Bitcoin în toată țara..

Cardurile de credit, transferurile bancare și Western Union funcționează în continuare pentru cea mai mare parte a lumii dezvoltate, dar pe măsură ce restul umanității prinde și participă la comerțul global, acestea devin din ce în ce mai excluse din infrastructura financiară necesară..

Dacă o criză financiară semnificativă va mătura lumea în 2018 rămâne îndoielnică, dar cu cea din urmă cu aproape nouă ani, aceasta este din ce în ce mai plăcută. Cel puțin, atunci când se va întâmpla accidentul, Bitcoin va fi acolo pentru a oferi o ușurare temporară.

2. Predicție: hackerii vor viza infrastructurile de transport și electricitate

Când Petya a dat peste lume în iunie, părea să aibă originea în Ucraina, unde operatorii ruși au folosit-o într-un fel de cyberwar science-fiction.

În ciuda statutului lui Petya drept cel mai substanțial hack din infrastructura publică din 2017, s-ar putea să fi fost un accident – cel puțin ca mijloc de extragere a plăților de răscumpărare de la victime.

Aceasta este o mică consolare pentru compania de transport maritim, Maersk – care a fost obligată să oprească operațiunile timp de zile; Rafinator de petrol rusesc, Rosneft; și producătorul de oțel, Evraz, care a căzut cu toții victima hack-ului.

3. Predicție: Apple va avea un mare scandal de confidențialitate

Apple nu a avut un scandal masiv de confidențialitate în 2017, dar industria VPN s-a agitat atunci când gigantul software a eliminat toate aplicațiile VPN din App Store din China, alimentând temerile că Apple devine din ce în ce mai plină de cenzură..

De asemenea, compania a anunțat că va muta funcționarea serviciului său de backup, iCloud, la un furnizor local pentru utilizatorii chinezi, sugerând că conținutul chaturilor, notelor și albumelor foto va fi accesibil la unul dintre cele mai omniprezente regimuri de supraveghere din planeta.

4. Predicție: cineva va smulge o bancă mare

Cel mai mare hack financiar din 2017 nu a fost direct cu o bancă, dar infrastructura a suferit o lovitură mare în Statele Unite, atunci când furnizorul de punctaje de credit Equifax și-a compromis întreaga bază de date – expunând aproape 150 de milioane de clienți. Riscul de furt de identitate rezultat va continua să fie o durere de cap pentru americani pentru anii care vin și să diminueze utilitatea cărților de credit.

În Brazilia, hackerii au putut prelua controlul înregistrărilor DNS ale unei bănci mari, direcționând tot traficul către serverele proprii, furând detaliile cardului de credit și logurile contului..

În timpul unui jaf virtual din banca taiwaneză, malware-ul a fost folosit pentru a reorganiza plăți în valoare de 60 de milioane de dolari SUA prin cabluri internaționale, deși oficialii au recuperat banii și au arestat doi suspecți..

Cu toate acestea, în cel mai jenant incident, băncile din Polonia au fost infectate cu malware prin site-ul regulatorului financiar polonez.

5. Predicție: vom avea un alt informator de supraveghere mare

În timp ce nu am văzut cea de-a doua venire a lui Edward Snowden, 2017 am văzut încă unele scurgeri majore din aparatul de supraveghere din SUA. Cea mai mare a fost probabil Vault 7, care detaliază instrumentele exacte pe care le utilizează CIA pentru a-ți viza laptopurile, smartphone-urile și televizoarele..

De asemenea, renumitul grup de hackeri Shadow Brokers a reînfășurat cu detalii despre modul în care ANS s-a infiltrat în sistemele bancare din Orientul Mijlociu.

Un alt dump Shadow Brokers conținea vulnerabilități de securitate necunoscute și nefixate anterior pentru Windows. Hackerii au înfășurat ransomware-ul în jurul acestei exploatări și au putut să infecteze peste 300.000 de computere din întreaga lume. Coreea de Nord era suspectată că ar fi în spatele atacului, dar nu trebuie să uităm că ANS a găsit și a folosit vulnerabilitatea împotriva țintelor lor, nereușind să dezvăluie exploatările software și își îndeplinesc datoria de a proteja oamenii..

Ce urmeaza? Toate tendințele de mai sus se vor accelera în 2018

Toate tendințele de mai sus vor continua să fie relevante în 2018. Alte tendințe preconizate, cum ar fi avansarea rețelelor de mesh, au progresat doar în liniște, iar apariția lor în viața noastră de zi cu zi pare încă departe..

Criptarea tuturor comunicațiilor și datelor este în curs de desfășurare și nu va trece mult timp până nu putem spune că acest proces este complet, deși securitatea și confidențialitatea în ansamblu sunt provocări care vor rămâne cu noi pentru totdeauna..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me