Ar putea fi unitatea de fuziune de mesagerie Facebook pentru zile întunecate pentru utilizatorii WhatsApp?

Logo-urile Facebook Messenger, Instagram și WhatsApp s-au conectat împreună.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat recent că intenționează să-și îmbine cele trei servicii de mesagerie dominante: Instagram, Facebook Messenger și WhatsApp. Scopul, potrivit Facebook, este de a crea un serviciu mai unificat pe toate cele trei platforme.

„Vrem să construim cele mai bune experiențe de mesagerie pe care le putem; iar oamenii doresc ca mesageria să fie rapidă, simplă, fiabilă și privată ”, a spus un purtător de cuvânt al Facebook.

Cu aceste servicii integrate, utilizatorii vor putea să-și comunice cu ușurință reciproc aplicații diferite. Dar, deși fuziunea poate face aceste servicii mai convenabile, aceasta nu înseamnă neapărat că vor fi mai sigure.

Criptarea ca răspuns după gândire

Decizia de a fuziona aceste servicii le-a făcut atât pe parlamentarii, cât și pe avocații de confidențialitate care se zgârie. Zuckerberg a declarat deja planurile de a face criptarea fiecăreia dintre cele trei aplicații de mesagerie, dar adevărata întrebare este cum.

WhatsApp a fost unul dintre primele servicii de mesagerie care a oferit criptare end-to-end, în timp ce Messenger oferă funcții de criptare personalizabile care trebuie activate manual. Instagram, însă, nu oferă astfel de protecții (sau opțiuni).

Instagram și Messenger vor fi regăsite pentru a oferi aceleași setări de confidențialitate ca și WhatsApp? Sau WhatsApp va fi redus cu ajutorul unui software de securitate mai slab pentru a-l ajuta să funcționeze ca celelalte aplicații?

Acestea sunt doar un eșantion din zeci de întrebări pe care le pun experții în securitate.

A doua problemă este că accesul sporit la metadate. După cum subliniază articolul, utilizatorii WA se înregistrează cu un telefon și utilizatorii de FB nu. Bănuiesc că FB a făcut deja multe pentru a lega aceste identificatoare, dar comenzile cross-app vor fi și mai eficiente. 7 /

– Matthew Green (@matthew_d_green) 25 ianuarie 2019

În plus, cum vor funcționa detaliile de conectare? Utilizatorii WhatsApp trebuie să introducă în prezent doar un număr de telefon valid pentru a utiliza aplicația, dar Messenger folosește informațiile populate de pe Facebook – inclusiv numele complet și adresa de e-mail.

Orice mișcare care acordă mai multe informații personale conturilor individuale ar putea face WhatsApp mai puțin sigur, ceea ce pentru majoritatea celor 1,5 miliarde de utilizatori ar putea avea un impact semnificativ asupra modului în care (sau dacă) decid să îl folosească în continuare.

O chestiune de comoditate … sau de control?

Zuckerberg a afirmat deja că obiectivul este îmbunătățirea funcționalității pe toate cele trei platforme, dar aceasta pare o sarcină dificilă, dat fiind faptul că fiecare serviciu îndeplinește un scop diferit.

Dar iată lucrul: WhatsApp este în continuare cea mai populară platformă de mesagerie din lume, cu urmări grele în America de Sud, o mare parte din Europa și alte versiuni ale lumii. Este adesea apreciat ca una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie din jur. Simplificând aceste servicii, astfel încât oamenii să poată comunica cu încrucișare în aplicațiile respective, înseamnă că toate cele trei aplicații vor trebui să devină mai omogene – indiferent dacă protocoalele de criptare, datele de autentificare sau orice alt mod este încă necunoscut..

Pe partea de flip, dacă Facebook ar forma numarul de colectare a datelor și crearea setărilor de criptare pe celelalte aplicații, acesta ar putea ajunge să fie un pas excelent către un internet mai sigur și mai privat.

Cu toate acestea, având în vedere fondatorii de la WhatsApp și Instagram, rămași după achiziționarea de către Facebook a fiecărei companii, este un lucru foarte neașteptător și ar putea fi un semn că se întâmplă mai multe în culise decât le permit executarii din industrie..

S-ar putea ca stocurile de plummeting să împingă această schimbare?

Nu există nicio întrebare că Facebook se confruntă cu mai multe verificări guvernamentale ca niciodată și experții speculează deja că această fuziune se face preventiv înainte ca SUA să poată aplica noi legi care ar putea pedepsi eficient Facebook pentru că a cumpărat toată concurența..

Deja, Comisia irlandeză pentru protecția datelor (DPC) a cerut public ca Facebook să dezvăluie mai multe informații cu privire la fuziune, iar liderii de la Washington își exprimă îngrijorarea..

„Dominanța Facebook și Google asupra datelor a afectat deja consumatorii și economia. FTC și Departamentul de Justiție trebuie să ia în serios practicile invazive și anticoncurențiale ale Big Tech și să înceapă să aplice cu strictețe legile noastre ”, a declarat recent The Verge senatorul Richard Blumenthal.

Cu atât de multe site-uri de socializare diferite care plutesc în aceste zile, uneori este ușor să uităm că majoritatea sunt controlate doar de o mână de companii. Asemenea modului în care companiile de cablu și furnizorii de servicii de internet (ISP) din S.U.A. sunt controlate de două sau trei întreprinderi emblematice, multe servicii sociale sunt pur și simplu pe o marcă mai mare. Twitter deține Periscope, Gnip și, evident, TweetDeck, în timp ce Facebook deține și Oculus și Masquerade.

Integrarea multiplelor servicii de mesagerie Facebook ar putea oferi companiei mai multă influență în rândul utilizatorilor care se află în mișcare, dar ar putea ajuta și gigantul de socializare să-și asigure strălucirea pe piață, care a alunecat în ultimele luni..

Poate doriți să luați în considerare utilizarea unui serviciu de mesagerie diferit

Cu peste 2 miliarde de utilizatori activi, Facebook este în continuare regele incontestabil al rețelelor de socializare. Cu toate acestea, recentele scandaluri de confidențialitate și trucuri de afaceri umbroase au lăsat mulți utilizatori să se simtă mai puțin optimiști cu privire la viitorul companiei. De fapt, stocurile au scăzut cu aproximativ 20% în 2018, deși analiștii prognozează o ascensiune puternică în 2019.

Deși fuziunea nu este valabilă până în 2020, utilizatorii WhatsApp ar putea dori să înceapă să caute un serviciu de mesagerie alternativ. Am acoperit o mână de-a lungul anilor (spoiler: Semnalul este unul dintre preferatele noastre), iar în timp ce aceste servicii nu pot oferi aceleași funcționalități încrucișate ca și mesageriale deținute de Facebook, fiecare este probabil mai privat..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me