6 funcții pe care le dorim de fapt pe telefoanele noastre iPhone

Caracteristici de confidențialitate pentru iPhone.

Noile telefoane sunt captivante. Acestea aduc funcții noi, fac ca funcțiile existente să devină mai puternice și ne entuziasmează să petrecem salariul pe jumătate de lună pentru ecranul pe care îl vom privi în următoarele doisprezece luni – înainte de a se opri sau a pierde bateria..

Confidențialitatea este incredibil de importantă când vine vorba de selectarea unui telefon. Contează foarte mult ce date colectează un telefon și cine îl poate vedea.

Anunțul iOS 11 a adus câteva îmbunătățiri vizibile ale confidențialității. Acum puteți limita accesul unei aplicații la locația dvs. doar la „În timp ce utilizați aplicația” și orice aplicație care vă utilizează locația după ce închideți ecranul va fi rușinat de o bară de alertă albastră din partea superioară a telefonului.

Safari a devenit, de asemenea, ușor mai confidențial. Pentru a îmbunătăți adblockerii externi ai iOS 9, puteți împiedica urmărirea încrucișată direct în meniul de setări.

iOS11 este un pas semnificativ în direcția bună, dar există încă o mulțime de funcții pe care le dorim în smartphone-urile noastre.

1. Instalarea mai multor aplicații

În prezent, menținem identități diferite pe telefoanele noastre, fie având două telefoane, fie facem totul sub același nume și număr. Cât de grozav ar fi să instalezi o aplicație de două ori și să te autentifici o dată cu detaliile tale private și încă o dată cu identitatea noastră profesională sau artistică?

Unele aplicații, precum Twitter și Gmail, vă permit deja să schimbați conturile. Dar pentru acele aplicații care nu, de ce ar trebui să stea sistemul de operare al telefonului?

2. Capacitatea de a detecta capturile IMSI

Catcher-urile IMSI, denumite și știfturi, sunt dispozitive utilizate în principal pentru a supraveghea în masă. Acestea reprezintă turnuri false de telefon mobil și îți păcălesc telefonul pentru a te conecta la ele, înainte de a ascunde mesajele text și apelurile telefonice, precum și pentru a determina locația ta.

Deși anterior erau accesibile doar organizațiilor militare și de poliție, captatorii IMSI au devenit din ce în ce mai accesibile.

Deși captorii IMSI nu sunt banali pentru a fi detectați, este foarte mult pentru telefonul dvs. să vă ajute. Poate afișa lista turnurilor la care sunteți conectat în prezent, și vă va permite să faceți referire încrucișată a acestor turnuri cu o listă furnizată de operatorul dvs. de telefonie.

Ar fi, de asemenea, util să se poată sustrage strategiilor comune folosite de captorii IMSI – cum ar fi declasarea conexiunii tale către conexiuni 2G învechite a căror criptare poate fi fisurată.

Funcțiile de confidențialitate pe care le dorim pe iPhone-urile noastre

3. Locație spoofing

Unele aplicații ne solicită să oferim locația noastră pentru a funcționa eficient. Dar de ce trebuie să cunoască locația noastră GPS exactă, spre deosebire de una aproximativă furnizată de utilizator? Nu trebuie să anunțăm Uber exact casa în care ne aflăm pentru a obține o ofertă.

4. O listă de contacte false / cameră / microfon

De ce tolerăm o aplicație care refuză să funcționeze atunci când îi refuzăm accesul la lista noastră de contacte (care te privește, Whatsapp) sau camera foto? Ce se întâmplă dacă ar exista o a treia opțiune de „partajare goală”? Cu această opțiune, am putea lăsa aplicația să creadă că i-am dat acces la lista noastră de contacte, dar tot ce primește este o listă goală, un ecran negru din cameră sau tăcerea de la microfon.

Pentru cameră și microfon, limitarea accesului la doar o oră ar fi de asemenea un început excelent. În acest fel, nu trebuie să ne amintim să eliminăm din nou accesul după utilizare.

5. Un comutator hardware pentru Bluetooth / GPS / microfon / cameră

Pentru acei utilizatori extra paranoici (ca mine), ar fi excelent să opriți complet senzorii sensibili. Deși nu ne așteptăm la o mișcare atât de fantastică de la Apple „Nu atingeți hardware-ul”, o caracteristică de acest gen de la o altă marcă ar putea ca cel puțin câțiva utilizatori conștienți de confidențialitate să schimbe furnizorul.

Cel puțin, dă-ne o lumină care semnalează dacă aparatul foto sau microfonul este în prezent utilizat!

6. Acces selectiv pentru fotografie

De ce este întotdeauna „totul sau nimic” cu acces la albumul foto? De ce nu suntem în măsură să selectăm o singură sau câteva imagini din album și să le împărtășim doar cu aplicația?

Interfața de utilizare ar putea fi simplă: acordăm aplicației „numai permisiuni selective” și de fiecare dată când aplicația dorește accesul la un album foto putem selecta imaginile pe care dorim să le distribuim.

Fii selectiv și controlează-ți telefonul

Confidențialitatea nu înseamnă să ascunzi informații și să rămâi anonim; înseamnă să controlăm informațiile pe care le distribuim prietenilor, aplicațiilor și dispozitivului nostru.

Trebuie să avem un control stricte asupra informațiilor pe care dispozitivul nostru le poate strânge, cine poate vedea datele și unde merg datele. Un sistem de operare bun pentru telefoane ar trebui să ne ofere controlul, mai degrabă decât să-l luăm.

De asemenea, consultați ghidul nostru de securitate mobilă.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me