5 aplicații comune care vă pun în pericol confidențialitatea – utilizați una?

Aplicații care abuzează de confidențialitatea ta.IlluminiPhone: Telefonul dvs. vede tot ce faceți, asigurați-vă că nu sună.


Cu cantitatea mare de aplicații disponibile astăzi, aproape toată lumea are o formă de date cu caracter personal online. Poate că nu vă dați seama, dar aplicațiile dvs. vă pot expune confidențialitatea. Fotografiile pe care le faceți, mesajele pe care le trimiteți și chiar locația dvs. exactă ar putea fi colectate și vândute cu profit.

5 tipuri de aplicații care afectează confidențialitatea

Nu vă prindeți fără cunoștință. Iată o privire rapidă la câteva aplicații comune care s-au dovedit a expune și a vinde informațiile private.

1. Glow și alți trackers de perioadă

Orice informație care vă poate fi urmărită trebuie considerată sensibilă, dar informațiile potențial invazive despre ciclul menstrual al unei persoane ar trebui să fie întotdeauna private.

Din păcate, acesta nu este cazul pentru trackerele de perioade precum Glow, care a fost eliminat cu câțiva ani în urmă pentru că au setări de confidențialitate atât de slabe, oricine cu un computer și câteva ore de rezervă ar putea accesa și modifica e-mailul unei persoane, verifica istoricul sexual înregistrat de un utilizator. și alte informații intime.

Când un investigator de la Consumer Reports a făcut public cu constatările sale, compania din spatele Glow și-a actualizat rapid setările de confidențialitate și a lansat o versiune actualizată a aplicației lor.

Indiferent dacă compania a fost conștientă (sau îngrijită) despre aceste vulnerabilități, aceasta va arăta cât de puține protocoale de confidențialitate sunt considerate atunci când vine vorba de comercializarea unei aplicații.

2. Aplicații de utilitate de bază, cum ar fi cea mai strălucitoare lanternă

Ați crede că aplicațiile simple cu o singură funcție nu ar trebui să acceseze informații precum fotografiile, e-mailurile sau persoanele de contact, dar ați greșit. Cea mai strălucitoare lanternă, o aplicație de utilitate populară, a soluționat un proces FTC în urmă cu câțiva ani în urma afirmațiilor potrivit cărora colectează locația GPS a utilizatorului și identificatorul unic al dispozitivului, pe care apoi îl vinde terților.

Chiar și după ce acest scandal a ieșit la iveală (iertați-l), oamenii au continuat să descarce aplicația, oferindu-i companiei o modalitate ușoară de a câștiga bani în timp ce trec în privat date în fundal. Vorbeste despre lasarea oamenilor in intuneric.

Sfat Pro: Majoritatea telefoanelor au lanterne încorporate, ceea ce face ca aceste aplicații care sugerează confidențialitate să fie învechite.

3. Starbucks și diverse aplicații de loialitate

În timp ce aplicația Starbucks facilitează comanda mai mare a frappuccino-ului tău dublu înalt cu o cantitate de pudră de scorțișoară fără a scrie greșit numele tău, a fost stocată pentru stocarea informațiilor extrem de sensibile – cum ar fi parola și e-mailul tău – prin HTTP în loc de HTTPS, care practic nu numai că lasă usa ta din fata este descuiata, o lasa larg deschisa.

Pentru a adăuga insultă la vătămare, această măsură de securitate neglijentă devine și mai periculoasă atunci când stocați informațiile despre cardul dvs. de credit în aplicație. Imaginează-ți că folosești aplicația pentru a-ți plăti moca, în timp ce cineva din fundal ia în liniște nota cardului tău de credit. Gândul înfricoșător.

4. MeetMe, AffairD și alte aplicații de întâlnire

De parcă nu ar fi fost destul de greu să introduceți informațiile dvs. personale într-o aplicație de întâlnire, acum trebuie să vă faceți griji pentru informațiile sensibile colectate, analizate și apoi vândute. Aplicații de întâlnire populare precum MeetMe, care necesită utilizatorilor să introducă religia, vârsta, etnia, orientarea sexuală și multe altele, creează un ID secret al fiecărui utilizator și apoi trimite aceste informații în vrac către firmele de date – fără ca utilizatorul să știe sau să consimtă vreodată..

AffairD, o altă aplicație de întâlnire, le oferă utilizatorilor mai mult decât au negociat. Prin transmiterea de pachete de date extrem de personale prin HTTP, aplicația „fără șiruri” se lasă pe urmă pentru aproape oricine poate fi văzut. Numele dvs., e-mailul, parolele etc. sunt sezon deschis.

5. Fiecare tracker de fitness. Vreodată.

Este o perioadă ciudată când companiile de asigurări încep să ofere reduceri pentru persoanele care cumpără trackers de fitness. La prima vedere, se pare că companiile de asigurări încurajau clienții să profite de trackers de fitness pentru a deveni mai activi – și da, există cu siguranță o corelație între consumatorii mai sănătoși și riscuri mai mici de asigurare – dar adevăratul motiv pentru care își doresc clienții să le urmărească obiceiurile de fitness. este simplu: date.

Numeroase teste au arătat că aproape fiecare tracker de fitness de pe piață (chiar râvnitul Apple Watch) prezintă cel puțin câteva defecte de confidențialitate. Urmărirea populară, cum ar fi FitBit, Vivosmart și Jawbone, nu numai că expun locația GPS exactă a unui utilizator, ci folosesc setări mai slabe de securitate care vă lasă informațiile mai vulnerabile. Cu toate că Apple Watch oferă cel mai bun pachet de securitate generală, s-a găsit că oferă actualizări prin intermediul HTTP mult mai puțin sigur decât prin HTTPS, lăsând confidențialitatea expusă – deși momentan. Chiar și în continuare, este cu capul și umerii deasupra altor aplicații cu privire la confidențialitate.

Cum să păstrați datele private ale aplicației.

4 modalități de a lupta înapoi și de a păstra lucrurile private

Un studiu din 2016 a analizat datele minate de pe smartphone-uri. Pentru utilizatorii de Android, cele mai frecvente date partajate sunt adresa de e-mail a unei persoane, unde pentru iPhone-urile sunt datele GPS ale unei persoane. Oricum ar fi cazul, informațiile dvs. sunt vândute și, prin urmare, vă vor ajuta să vă protejați.

1. Păstrați VPN-ul pornit

O modalitate rapidă și simplă de a vă ajuta să vă protejați confidențialitatea este să vă mențineți VPN-ul pornit în orice moment. Un VPN vă va securiza rețeaua, va cripta automat traficul prin HTTPS și va împiedica amatorii și terții să deturneze sistemul dvs..

2. Verificați ce aplicații pot avea acces

Nu sunteți sigur ce aplicații au acces la contul dvs. Google? Îndreptați-vă către pagina de securitate Google, derulați în jos către „Site-uri conectate & Link-ul aplicațiilor și verificați ce aplicații au acces la adresa dvs. de e-mail. De acolo, puteți alege și alege ce aplicații doriți să păstrați și pe care doriți să le aruncați. S-ar putea să fiți surprinși de ce aplicații au acces.

3. Folosiți un cont de e-mail fals

În plus, atunci când introduceți informații personale, poate fi în interesul dvs. să configurați un cont de e-mail secundar. În felul acesta, dacă informațiile dvs. devin compromise, nu vă pot fi identificate niciodată.

4. Actualizați-vă aplicațiile

În cele din urmă, face-i un obicei de a actualiza aplicațiile în mod constant. Pe lângă noile funcții și servicii oferite continuu, actualizările aplicațiilor oferă o experiență mai sigură și mai bună.

Morala acestei povești? Nu presupuneți niciodată că o companie are interesele dvs. cele mai bune. Și doar pentru că o aplicație este gratuită nu înseamnă că nu plătiți pentru ea altfel.

Concluzie: Aveți grijă de confidențialitatea dvs. deoarece nu puteți avea încredere în companiile care să o facă pentru dvs.

Din păcate, companiile cântăresc întotdeauna dacă accesibilitatea unei aplicații merită să-și sacrifici confidențialitatea și, în unele cazuri, este nevoie de un dezastru total (a se vedea: Snapchat) pentru ca aceștia să dureze un moment pentru a rezolva defectele lor de securitate..

Vestea bună este că Apple a anunțat că va începe să solicite aplicațiilor să utilizeze HTTPS în mod implicit la sfârșitul anului trecut; câteva luni mai târziu Google a urmat. În timp ce HTTPS devine lent norma, nu toate aplicațiile respectă regulile.

Dar încă nu suntem în afara vârstei întunecate a vieții private. După cum se spune, dacă o aplicație este gratuită, probabil că o plătiți pentru o altă modalitate.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map