3 lucruri pe care SUA le-ar putea învăța din noile reguli de neutralitate a Indiei

India și neutralitatea netă

Pe 28 noiembrie, Autoritatea de Reglementare în Telecomunicații din India (TRAI) a lansat propriul set de recomandări care declară internetul drept drept uman de bază. Noile reglementări includ interzicerea unui furnizor de servicii de internet să modifice traficul web și setarea precedentului potrivit căruia conținutul online este egal.

Trebuie să îl predați în India. În timp ce SUA se mută pentru a reclasifica internetul ca marfă și nu o nevoie universală de bază, India tocmai a propus o nouă legislație îndrăzneață pentru a-și solidifica normele de neutralitate netă. Este un contrast puternic cu dezbaterea în curs de desfășurare a Congresului, în prezent, iar avocații o numesc deja cea mai progresivă poziție politică pe internet gratuit.

Iată ce SUA ar putea afla din noile politici din India.

1. Nu mai permiteți ISP-urilor să circule cu trafic

Una dintre cele mai semnificative schimbări se referă la modul în care ISP-urile pot găzdui traficul. În conformitate cu noua legislație, accelerarea – adică actul de încetinire intenționată a vitezei de internet pentru anumite site-uri – este strict interzisă. ISP-urile din SUA (precum și ISP-urile din Europa) au continuat să tragă în foc pentru site-uri specifice de accelerare ilegală în timp ce configurează benzi rapide pentru alții.

În urmă cu doar câteva luni, un utilizator Reddit a dovedit cum Verizon își agita rețeaua de telefonie mobilă, dar folosind un VPN pentru a-și verifica viteza de ping înainte și după ce au pornit VPN-ul. Verizon a emis rapid un răspuns, deși serviciul lor umbrit nu a trecut neobservat.

Mandând că fiecare pagină web primește același tratament, India oferă în mod esențial fiecărui site – indiferent de mărime sau popularitate – o șansă egală de a reuși.

Ai auzit asta, Congres? Dacă doriți cu adevărat să alimentați un internet competitiv și inovator, nu permiteți Comcast, Verizon și alte ISP-uri gigant să dicteze modul în care clienții lor navighează pe web. Este la fel de simplu.

2. Nu mai permiteți persoanelor care nu știu cum să reglementeze internetul

Există o corelație directă între cei care doresc să abroge neutralitatea rețelei și cei care nu știu cum funcționează web-ul? Eventual. Probabil.

În SUA, majoritatea oponenților NN susțin că internetul nu este o nevoie de bază și, prin urmare, nu ar trebui să fie gândit ca o necesitate. Există sute de exemple care ilustrează modul în care majoritatea membrilor Congresului habar nu au cum funcționează internetul, dar niciunul nu este la fel de răspândit (sau periculos) ca președintele FCC, Ajit Pai, care crede că încheierea neutralității netei va „restabili libertatea internetului”.

Președintele FCC, Ajit Pai, consideră că încheierea neutralității netei va „restabili libertatea internetului”.Președintele FCC, Ajit Pai, consideră că încheierea neutralității netului va „restabili libertatea internetului”.

Pe de altă parte, India se asigură că doar persoanele care sunt familiarizate cu internetul vor fi implicate în modelarea viitorului său. Conform legislației TRAI, va fi creat un nou organ guvernamental format din reprezentanți ai ISP, lucrători civili, grupuri academice și consumatori pentru a face recomandări cu privire la neutralitatea netă.

Imaginează-ți asta: oameni care știu cum funcționează ceva implicat în crearea și supravegherea politicilor sale.

3. Lăsați publicul să dicteze politica de internet, nu donatorii

Nu se știe că India se întoarce dintr-o luptă atunci când vine vorba de un internet gratuit. De fapt, dezbaterea privind neutralitatea netă a țării poate fi urmărită până în 2015, unde Airtel, principalul furnizor de internet al țării, a încercat să încarce utilizatorii mai mult pentru a accesa anumite aplicații de mesagerie. Activistii au inceput sa inunde web-ul cu comentarii si apeluri, înființând diferite grupuri de chat și, în cele din urmă, au modificat opinia guvernului în favoarea lor. Planul, supranumit Airtel Zero, a fost rapid desprins, conducând modele de afaceri similare tuturor, dar care se prăbușesc peste noapte..

Și apoi a existat întregul fiasco de Facebook în 2015, când compania a încercat să lanseze o versiune redusă a internetului către masă. Din nefericire, modelul de afaceri al FB a condus la faptul că doar anumite site-uri web ar fi accesibile, în timp ce altele au necesitat o taxă nominală. Sună umbrit? Pentru că așa a fost. Din fericire, India nu a avut nimic, iar Facebook și-a abandonat rapid planurile.

Fiind a doua cea mai mare piață de internet din lume, viitorul online al Indiei este strălucitor. Până în 2020, comerțul electronic trebuie să depășească 34 de miliarde de dolari, peste 200 de milioane de indieni efectuând tranzacții de zi cu zi online. Este sigur să presupunem că acest lucru este cel puțin parțial posibil, din cauza cererii covârșitoare (și nestingherite) a publicului pentru o rețea liberă și deschisă.

Regulamentele propuse se vor îndrepta acum către departamentul de telecomunicații din India, iar experții sunt siguri că aceste noi orientări vor deveni realitate anul viitor. Aici sperăm.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me