3 criptocurrențe care țin de confidențialitatea ta

Altcoins care țin de confidențialitatea ta


Bitcoin este nu perfect anonim.

Deși este adevărat că nu trebuie să vă conectați numele sau numărul de telefon real la o tranzacție Bitcoin, există mai multe modalități de a vă anonimiza contul.

Fiecare criptocurrency are o formă de blockchain care stochează toate tranzacțiile care au avut loc vreodată pe sistemul său pentru eternitate. Oricine poate descărca acest blockchain și vede acest istoric, îl poate analiza și copia.

Urmele fiecărui bitcoin, de exemplu, pot dezvălui proprietarii și beneficiarii finali ai banilor. Majoritatea blockchain-urilor altcoin axate pe confidențialitate schimbă semnăturile criptografice ale Bitcoin în tehnici pentru a face acest traseu mai obscur.

Nemulțumit de lipsa de confidențialitate a Bitcoin, o grămadă de criptografi și programatori au propus să creeze criptocurrențe alternative (sau altcoins), care oferă protecții de confidențialitate mai puternice și fac mult mai dificilă urmărirea fondurilor dvs., aflați cât dețineți sau ce plăți Tu faci.

3 altcoins care vă plasează confidențialitatea pe primul loc:

Monero

Caracteristica principală: Semnături de inel
Creată: Aprilie 2014 sub numele de BitMonero
intitulare: XMR
Capitalizarea pieței totale: 1,3 miliarde USD
dezavantaj: Dimensiuni mari (kB) de tranzacții
Tranzacții pe zi: ~ 4.000
Total bloc: 29,2 GB

Funcție de confidențialitate: semnături de apel

Monero a implementat conceptul de semnături inelare. O semnătură de inel dovedește că cineva dintr-un grup de oameni a semnat ceva, dar nu dezvăluie cine.

Imaginează-ți că stai în fața a zece vestiare, fiecare dintre ele având în interior un număr necunoscut de monede. Puteți dovedi acum că aveți cheia unuia dintre aceste vestiare, dar nu trebuie să arătați care.

Numai în timpul unei tranzacții, deblocați și transferați monedele către altcineva și doar dvs. și ei vor ști câte monede ați transferat.

Critică:

Monero primește critici, deoarece este dificil de utilizat, în special pentru noii veniți. Dezvoltarea lor se concentrează pe arhitectura de bază a monedei, mai degrabă decât pe construirea de portofele sau integrări simple. Multă vreme, singura modalitate de interacțiune cu portofelul Monero a fost printr-o interfață de linie de comandă.

Semnăturile inelare sunt, de asemenea, foarte scumpe, iar timpul de calcul pentru verificare este relativ lung. Semnăturile necesită o mulțime de date (o singură tranzacție standard poate fi mai mare de 15kB, comparativ cu 260 de octeți în Bitcoin). Desigur, datele trebuie, de asemenea, să fie transferate și stocate, ceea ce face ca blockchain-urile cu semnături inelare să fie dificile să se extindă în sus.

liniuță

Caracteristica principală: Coinjoin
Creată: Ianuarie 2014 sub numele de Darkcoin
intitulare: DASH
Capitalizarea pieței totale: 2 miliarde USD
dezavantaj: Face presupuneri neprobate despre confidențialitate și securitate
Tranzacții pe zi: ~ 5.000
Total bloc: 4GB

Funcție de confidențialitate: Coinjoin

Dash folosește mecanismul Coinjoin (care este disponibil și pentru Bitcoin) mai mulți utilizatori își leagă tranzacțiile într-una, ceea ce face dificil pentru un observator să vadă ce intrări aparțin ieșirilor (vezi graficul de mai sus). Cu toate acestea, este încă posibil să se stabilească ce adresă are cât de multe fonduri.

Critică:

Criticii îl acuză pe Dash că a condus ca o companie profesională, mai degrabă decât ca o echipă descentralizată. Teama este că atacatorii proiectului, de exemplu, guvernele, trebuie doar să compromită o singură organizație pentru a submina criptomoneda. Deoarece Dash se concentrează mai mult pe marketing decât pe dezvoltarea monedei, aceasta ar putea, de asemenea, să împingă prioritățile de securitate. De exemplu, ultimul angajament în depozitul lor Github a fost acum peste jumătate de an.

Mecanismul Coinjoin primește critici pentru că este o soluție de confidențialitate insuficientă care, dacă este pusă în aplicare în mod corespunzător, nu ar avea nevoie de un nou blockchain. Principalul avantaj al Dash față de Coinjoinul Bitcoin este că toți cei din Dash trebuie să-l folosească, ceea ce înseamnă că utilizatorii nu vor rămâne prea mult pentru a-și evalua confidențialitatea.

Există, de asemenea, îngrijorari, însă, faptul că o implementare incorectă a Coinjoin ar putea deschide utilizatorii către deanonimizare, așa cum ilustrează graficul de mai jos.

Faceți Bitcoin anonim cu Joinmarket.

ZCash

Caracteristica principală: Dovezi de cunoaștere zero
Creată: Octombrie 2016
intitulare: ZEC
Capitalizarea pieței totale: 600 milioane USD
dezavantaj: Puțini folosesc Dovada cunoașterii zero
Tranzacții pe zi: ~ 5.000 (dintre care 12 folosind funcții complete de confidențialitate)
Total bloc: 7,7 GB

Funcție de confidențialitate: dovezi de cunoaștere zero

Conceptul unei dovezi de cunoaștere zero este să vă arate că cunoașteți soluția unei probleme fără a dezvălui soluția.

Imaginează-ți că ai două monede în fața ta, una a ta și una deținută de altcineva. Dovada cunoașterii zero vă permite să arătați, fără îndoială, că dețineți una dintre monede, fără a dezvălui care este aceasta. Utilizând această caracteristică, puteți dovedi că aveți monede, dar nu ce monede dețineți – nimeni nu poate vedea câte monede aveți, chiar dacă știți adresa dvs..

Critică:

Scena cypherpunk îl critică pe ZCash pentru că este o companie, mai degrabă decât un grup descentralizat de oameni. ZCash a strâns bani de la firmele de capital de risc, iar 20% din recompensa minieră ZCash revine acestor investitori timpurii.

Integritatea probelor de cunoaștere zero depinde de o ceremonie inițială de creare a cheilor, în care o cheie de criptare este creată și distrusă mai târziu. Încrederea în ZCash înseamnă a avea încredere în această ceremonie, deoarece orice persoană care deține această cheie ar putea să dezvolte ZCash în mod arbitrar..

Similar semnăturilor inelare, dovezile cu cunoștințe zero consumă multă putere de procesare și lățimea de bandă și amenință scalabilitatea proiectului. Spre deosebire de Monero, ZCash a făcut ca utilizarea probelor de cunoaștere zero să fie opțională și mai puțin de 1% din toate tranzacțiile le folosesc, ceea ce face dificilă utilizarea ZCash ca vehicul anonim de plată.

Bitcoin ar putea implementa semnături inelare și dovezi de cunoaștere zero pentru mai multă confidențialitate?

Deși ar fi posibil să punem în aplicare semnături inelare și cunoștințe zero în Bitcoin, este foarte puțin probabil să se întâmple din cauza reticenței ecosistemului Bitcoin de a face schimbări semnificative și riscante și slabă scalabilitate a acestor tehnici criptografice..

În timp ce tranzacțiile Coinjoin sunt deja posibile în Bitcoin, acestea sunt utilizate puțin, ceea ce le face mai puțin utile ca o mantie de confidențialitate.

Există o mulțime de idei cu privire la modul de a face Bitcoin mai anonim, inclusiv rețeaua fulger, semnături Schnorr și concepte mai ezoterice precum Mimblewimble.

Datele colectate de la Bitinfocharts și Coinmarketcap.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map