Wat gebeurt er in de toekomst met internetprivacy?

Een illustratie van een korrelig hangslot


Helaas hebben we een punt bereikt waarop internet niet correct werkt, tenzij we een deel van onze privacy opofferen. Alles van Twitter tot mobiele telefoons wil toegang tot onze persoonlijke informatie, GPS-locatie en meer.

Voor de meesten van ons is het meestal een raadsel hoe bedrijven onze informatie opslaan en gebruiken. Er zijn constante verhalen over gestolen consumenteninformatie, maar we geven nog steeds vrijwillig de onze omdat het alternatief cloudservices en sociale netwerken zijn die ons buitensluiten.

Als internetprivacy tegenwoordig al zoveel is uitgehold, hoe zullen de dingen er in de toekomst uitzien??

Het internet der dingen kan je hele leven online zetten

Het antwoord hangt af van hoe het internet zich in de toekomst ontwikkelt. Een trend die naar verwachting het landschap zal veranderen, is de toename van niet-computerapparaten die internet gebruiken om verbinding te maken met cloudservices.

Van Internet of Things (IoT) wordt verwacht dat het alles van wasmachines tot medische implantaten online brengt. Een voordeel van deze slimme objecten is dat we ze op afstand kunnen bedienen. Binnenkort kunnen we alles in onze huizen bedienen met een app.

Maar slimme objecten zoals deze zijn afhankelijk van het verzenden van informatie over onze activiteiten naar dienstverleners. Zodra de meeste apparaten online zijn, zal ons hele leven dat ook zijn.

De leeftijd van big data

Persoonlijke gegevens verzameld door bedrijven zoals Facebook en Google, evenals vele anderen, hebben al geleid tot de oprichting van massieve en gestructureerde databases over de gewoonten van klanten. Deze big data wordt al gebruikt om te beïnvloeden hoe bedrijven zich op klanten richten en op het ontwerp van nieuwe producten.

De hoeveelheid gegevens in de wereld groeit in een ongelooflijk tempo – 90% van de gegevens in de wereld is in de afgelopen twee jaar gemaakt. Momenteel wordt elke dag 2,5 exabytes (2,5 miljard GB) aan gegevens gegenereerd.

Het grootste deel van deze gegevens gaat over ons en over wat we online doen. Met gegevens die in dit tempo groeien, stel je voor hoeveel er over tien jaar zullen zijn!

Duif in gedragspatronen

Een belangrijke manier waarop bedrijven al big data gebruiken, is om patronen in ons gedrag te vinden. Deze patronen worden gebruikt om ons toekomstige gedrag te voorspellen, aannames te doen over wie we zijn en effectiever aan ons te verkopen.

De New York Times heeft gemeld dat retailers en kredietverstrekkers al gegevens over eerdere aankopen gebruiken om te voorspellen welke klanten waarschijnlijk op tijd zullen terugbetalen. Een Canadese retailer ontdekte dat klanten die premium vogelzaad kochten, zeer waarschijnlijk op tijd zouden betalen. Klanten die schedelvormige auto-accessoires kochten, liepen vaker betalingen mis.

Angstig genoeg werden alle klanten die aan dit laatste patroon voldeden, geweigerd wegens winkelkrediet, zelfs als het nieuwe aanvragers waren die in het verleden geen betalingen hadden gemist.

De toekomst voorspellen

De trend is dat we meer gegevens over onszelf delen, via meer apparaten. Het internet der dingen zal dat verder vergroten en methoden voor het organiseren en analyseren van big data evolueren ook.

Met zoveel gegevens over onze gewoonten die voor hen beschikbaar zijn, kunnen internetbedrijven binnenkort meer over ons weten dan we over onszelf weten – inclusief wat we hierna gaan doen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map