Vraag het Lexie! Hoe een gehackte MacBook te repareren

mac-gehackt

Hallo, ik ben Lexie en ik werk voor het beveiligingsteam van ExpressVPN.

ExpressVPN ontvangt veel e-mails en opmerkingen van gebruikers en lezers over onze blogposts en handleidingen. Sommige van deze vragen kunnen nuttig zijn voor anderen, dus met uw toestemming kunnen we uw vraag hier met mijn antwoord publiceren.

Als u een probleem hebt met ExpressVPN dat onmiddellijk moet worden beantwoord, neemt u contact op met ons 24/7 ondersteuningscentrum.

Nu aan de slag! De allereerste Ask Lexie-vraag komt van Sandy, die problemen heeft gehad met een hacker:

Beste Lexie … Mijn MacBook Pro is gehackt

Ik heb een gloednieuwe MacBook Air en ik heb een VPN nodig om me te beschermen tegen gehackt.

Ik ben in het verleden gehackt, dus ik abonneer me op Norton 360 en volg de door Comcast aanbevolen beveiligingsinstellingen.

Op de een of andere manier ben ik opnieuw gehackt. Ik heb geprobeerd ExpressVPN te installeren, maar het laden wordt niet voltooid. Ik heb ook problemen met het verbinden met de servers van LA, New York en Engeland. Ik heb ongeveer een uur met een van uw technici gesproken, maar ik kan ExpressVPN nog steeds niet uitvoeren.

Degene die achter de hack zit, is erg goed, ze zijn erin geslaagd om mijn zorgverleners en al mijn banken te hacken. Ik had zojuist een nieuw account en werd binnen de eerste week gehackt.

Wat kan ik doen om mijn problemen op te lossen en te voorkomen dat ik opnieuw wordt gehackt?

In de hoop op een oplossing,

Bedankt,

zanderig

Lexie zegt: een sterk wachtwoord is belangrijk!

Beste Sandy,

Bedankt voor het schrijven. Dit is een heel vreemd geval dat je ervaart. Ik moet ervan uitgaan dat wanneer u ‘gehackt’ zegt, iemand toegang heeft tot uw online accounts, uw gegevens worden gestolen of uw computer onbruikbaar is geworden.

Daarom zou ik de volgende dingen aanbevelen:

Stap 1: Ga naar de Apple shop en vraag hen om uw computer terug te zetten naar de oorspronkelijke staat (installeer Mac OS X opnieuw). Hiermee worden alle virussen of malware verwijderd die mogelijk op uw systeem aanwezig zijn.

Stap 2: Stel een goed wachtwoord in op uw computer en vertel het niet iedereen wat het is (tip: gebruik onze willekeurige wachtwoordgenerator om een ​​veilig wachtwoord te maken). Schrijf het ook niet op!

Stap 3: Installeer een wachtwoordbeheerder op uw computer. Aangezien u Mac OS X gebruikt, raad ik u aan Google Chrome te downloaden en de LastPass-extensie te installeren. 1Password is ook erg goed, maar het kost 50 USD voor de licentie.

Stap 4: Wijzig met de wachtwoordbeheerder alle wachtwoorden voor uw online services, beginnend met e-mail, vervolgens sociale media, bankrekeningen, uw ExpressVPN-account … Alles wijzigen! Dit is ook een goed moment om uw beveiligingsinstellingen te bekijken. Ik raad bijvoorbeeld aan dat het e-mailadres dat u invoert, een adres is dat u, en alleen u, beheert.

Stap 5: Activeer tweefactorauthenticatie op services die dit ondersteunen. Tweefactorauthenticatie is een zeer belangrijke beveiligingsinstelling voor uw e-mailaccount, sociale media en bankieren!

Als u problemen ondervindt met uw ExpressVPN-verbinding, zoals het starten van de app of problemen bij het verbinden met een server, neem dan onmiddellijk contact op met de ondersteuning!

Laat me weten hoe je verder gaat met mijn advies, of als je nog problemen hebt.

Lexie.

Stuur uw vragen over privacy en beveiliging naar Lexie

Heeft u een vraag die u graag wilt beantwoorden? Laat het in de reacties achter en ik zal proberen het te beantwoorden op de volgende Ask Lexie-blog ��

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me