VPN versus ISP: wie kunt u vertrouwen?

Waarom u een VPN kunt vertrouwen

De gemiddelde persoon kan om een ​​aantal redenen een VPN gebruiken, van het omzeilen van censuur tot het verbergen van verkeer voor ISP’s. Vooral dat laatste is momenteel een hot topic, omdat overheden over de hele wereld zich verzetten tegen de eisen van ISP’s om winst te maken op uw privacy.

Uw ISP weet dat uw gegevens waardevol zijn

Een van de meest waardevolle activa die u als internetgebruiker heeft, zijn uw gegevens. Elk websitebezoek, app-download, kaartaanvraag, torrent-download en online aankoop schetst een beeld van wie je bent.

Al deze informatie kan worden verzameld en gebruikt om u een vingerafdruk te geven – uw online gegevens kunnen uw motivaties, gedragingen, bewegingen en zelfs gemoedstoestanden aangeven. Angstig genoeg kan je hele digitale leven worden opgeslagen, geanalyseerd, verkocht of tegen je worden gebruikt. Online gegevens zijn een geweldige informatiebron voor marketingbureaus, verkopers en zelfs overheden en criminele organisaties.

ISP’s hebben een enorme hoeveelheid macht over u en uw gegevens. Maar zijn ze gedwongen om het voor zichzelf te houden? Het antwoord is over het algemeen nee.

ISP’s zullen niet beloven uw gegevens niet te verkopen

In 2017 lanceerde de Electronic Frontier Foundation een Who Has Your Back-campagne om te zien hoe bedrijven reageerden op verzoeken om (of bedreigingen tegen) persoonlijke informatie van een klant.

Met name de Amerikaanse ISP’s op de lijst (AT&T, Comcast, T-Mobile en Verizon) presteerden gemakkelijk het slechtst. Geen van de genoemde bedrijven vertelt hun klanten over gegevensverzoeken van de overheid of belooft hun gebruikers niet te verkopen.

Helaas maakte Trump de situatie in de VS nog erger toen hij onlangs tekende op de stippellijn om internetproviders in staat te stellen uw gegevens te verkopen.

In tegenstelling tot ISP’s beschermen VPN’s uw gegevens

Het is het enige doel van uw VPN-provider houd al uw gegevens privé, en het schenden van die privacy zou zijn reputatie vernietigen. Als een VPN wordt gestoken door een verzoek om informatie van de autoriteiten en het logs bijhoudt, dan is het spel voor het bedrijf en zijn merk voorbij.

Het enige doel van ISP’s is om u te verbinden met internet. Dus ze krijgen een verzoek om informatie of willen het verkopen voor winst? Hé, ze bieden je nog steeds internet, uw privacy is niet hun probleem.

Hoewel een ISP andere agenda’s heeft, is het in het belang van een VPN-provider om uw internetverkeer te verbergen voor uw ISP, overheden of andere mensen of organisaties.

Een VPN-provider die uw privacy waardeert, heeft een robuust en zichtbaar privacybeleid en moet:

  • Geen activiteiten- of verbindingslogboeken
  • Bevindt zich buiten de 14 Eyes-landengroep
  • Gebruik een sterke codering om uw gegevens te beschermen
  • Bied geweldige klantenondersteuning

Let op: pas op voor gratis VPN’s

Wees voorzichtig als u een gratis VPN-provider kiest (of een die een levenslang abonnement biedt).

Hoeveel mensen doen jou iets voor niets? Niet veel. Gratis VPN’s willen winst maken en moeten dit op de een of andere manier doen. Is het via advertenties? Of is het door iets gemener, zoals het verkopen van uw gegevens aan de hoogste bieder?

Zoek in plaats daarvan naar providers die een gratis proefperiode of een geld-terug-garantie aanbieden om deze mogelijke val te voorkomen.

U kunt vertrouwen op een premium VPN om uw gegevens privé te houden

Wanneer u een VPN hebt, kunt u achterover leunen, ontspannen en weer veilig internetten.

Netflix en chillen of naar katten kijken – wat het internet u vandaag ook aantrekt, een VPN staat aan uw zijde, waardoor uw gegevens veilig zijn.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me