Siri en Alexa trainen hun AI met uw stem. Hier ziet u hoe u die gegevens kunt verwijderen.

Rode ronde opnameknop.


Als je ooit “Hey” tegen Alexa hebt gezegd, of een “OK” tegen Google, is de kans groot dat je stem is opgenomen en getranscribeerd om hun AI-stemherkenningstechnologie te verbeteren.

Met meer nieuwsverhalen van aannemers die naar uw opnames luisteren en rechtszaken die zich opstapelen over de niet-consensuele opname van de stemmen van kinderen, zijn de privacyimplicaties van het hebben van deze stemassistenten die gegevens bijhouden van elke interactie met hen steeds groter geworden..

Het goede nieuws: u kunt deze opnamen vinden en wissen. Het slechte nieuws: deze opnamen kunnen nog steeds op de servers van het bedrijf blijven staan.

Meer informatie over het verwijderen van uw geschiedenis op:

 • Alexa
 • Google Assistent
 • Siri

Naarmate virtuele assistenten zich vermenigvuldigen, doen privacykwesties dat ook

In een paar jaar tijd zijn Alexa, Siri en Google Assistant snel bekende namen geworden. Alleen al in de VS bezitten 66,4 miljoen ten minste één slimme luidspreker, waarbij Amazon’s Echo het grootste deel van de Amerikaanse en wereldwijde markt inneemt.

We hebben de use cases voor deze producten zien uitbreiden, vooral met Amazon, dat een zogenaamd kindvriendelijke Echo Dot heeft geïntroduceerd en zojuist een samenwerking is gestart met de Britse National Health Service om automatisch op de NHS-website te zoeken naar Britse gebruikers die om gezondheid vragen- gerelateerd advies.

Ondanks hun groeiende aanwezigheid in het dagelijks leven, hebben de virtuele stemassistenten te maken gehad met enige angst en achterdocht over hoeveel ze opnemen en beluisterd worden. Uit een ExpressVPN-onderzoek bleek dat meer dan de helft van de respondenten zegt dat ze extreem of zeer bezorgd zijn dat gegevens van hun smart home-apparaten kunnen worden gebruikt om persoonlijke gewoonten samen te brengen. Hoewel 24,4% van alle respondenten altijd hun microfoon op smart home-apparaten uitschakelde wanneer ze deze niet gebruikten, deed 21,2% dat nooit.

Afluisteren is een functie, geen bug

Om ervoor te zorgen dat deze stemassistenten het wake-woord oppikken (“OK, Google” of “Hey Siri”), luisteren deze stemassistenten naar u altijd, zelfs als ze het misschien niet opnemen.

Nou, eigenlijk kunnen ze je nog steeds per ongeluk opnemen, als ze denken dat ze het wake-up woord hebben gehoord.

Een Bloomberg-rapport wees uit dat Amazon mensen gebruikte om spraakopnamen van Alexa te transcriberen, waarvan sommige toevallig waren. Medewerkers van het team die deze opnames transcribeerden, vertelden Bloomberg dat ze niet alleen naar honderden opnames luisterden tijdens hun dienst, maar dat deze opnames ook de voornaam van de klant, het serienummer van hun apparaat en een accountnummer bevatten. Sommige opnames leken toevallig, met opnames waaronder een vrouw die in de douche leek te zingen, een schreeuwend kind en een seksuele aanval.

Google Assistant is hier ook niet van de haak – het Belgische persbureau VRT heeft meer dan duizend opnames van een aannemer die de opdracht had deze te transcriberen overgenomen, “153 daarvan waren gesprekken die nooit hadden mogen worden opgenomen en waarbij het commando ‘Oké Google ‘werd duidelijk niet gegeven.’ Hoewel Google de informatie ontkoppelt van de bron door de gebruikersnaam te vervangen door een anoniem serienummer, bleek uit het onderzoek van de VRT dat ‘er geen raketwetenschapper nodig is om iemands identiteit te achterhalen’ op basis van wat er gezegd werd.

Een team beoordeelt ook de spraakopnames op Apple’s Siri, en net als bij Google Assistent verwijderen die luisteraars de persoonlijk identificeerbare informatie en vervangen deze door een willekeurig ID-nummer, dat telkens wordt gereset wanneer Siri wordt uitgeschakeld.

Het blijft echter een feit dat uw stemassistenten zo gebrekkig zijn dat ze valse positieven van hun wake-up oppikken en mogelijk privégesprekken opnemen die niet voor anderen zijn bedoeld.

“Dat is het enge: er is een microfoon in je huis en je hebt geen definitieve controle over wanneer deze wordt geactiveerd,” vertelde Dr. Jeremy Gillula van de Electronic Frontier Foundation aan Gizmodo. “Vanuit mijn perspectief is dat vanuit privacy-oogpunt problematisch.”

Hoe u uw stemgeschiedenis op Alexa, Google en Siri kunt verwijderen

Als je de nucleaire optie niet wilt overwegen (d.w.z. je Echo het huis uit gooien), zijn er manieren om deze opnames van je assistent te verwijderen en de spraakherkenning uit te schakelen wanneer je deze niet nodig hebt. Hier is hoe.

Hoe de geschiedenis op Alexa te verwijderen

Om eerdere spraakopnames op uw Alexa te selecteren en te verwijderen:

 1. Open de Alexa-app op uw telefoon.
 2. Tik op het menupictogram in de linkerbovenhoek.
 3. Kraan instellingen.
 4. Kraan Alexa-account bovenaan de pagina.
 5. kiezen Geschiedenis en verwijder de opnamen die u niet op uw apparaat wilt.

Als je alles in één keer wilt verwijderen:

 1. Ga naar de apparaatpagina van Amazon.
 2. Selecteer de menuknop links van het Echo-apparaat dat u wilt beheren.
 3. kiezen Beheer spraakopnames.
 4. kiezen Delete.

Wees echter gewaarschuwd dat zelfs het wissen van de audiobestanden geen garantie is voor volledige verwijdering van de servers van Amazon, zelfs wanneer u de audiobestanden uit uw account wist

Als je een stap verder wilt gaan en wilt voorkomen dat Amazon je stem gebruikt om zijn AI te trainen:

  1. Open de Alexa-app op uw telefoon.
  2. Tik op het menupictogram in de linkerbovenhoek.
  3. kiezen Alexa-account.
  4. Kiezen Alexa Privacy.
  5. kiezen Beheer hoe uw gegevens Alexa verbeteren.
  6. Schakel de knop naast uit Help nieuwe functies te ontwikkelen.
  7. Schakel de knop naast uw naam onder uit Gebruik berichten om transcripties te verbeteren.

Hoe de geschiedenis op Google Assistent te verwijderen

Spraak- en audio-activiteit in Google Assistent beheren en verwijderen:

 1. Ga naar je Google-account.
 2. Selecteer in het linkernavigatievenster Gegevens & personalisatie.
 3. Selecteer in het deelvenster Activiteitenregelingen Stem & Audio-activiteit.
 4. Klik Activiteit beheren om de lijst met alle opnames te zien.
 5. Selecteer het item dat u wilt verwijderen en selecteer Delete.
 6. Selecteer om uw activiteit op Google Assistent te verwijderen Activiteit verwijderen door in plaats daarvan en selecteer Altijd. Selecteer onderaan Delete.

Volg de instructies van Google voor uw computer, Android-apparaat of iPad en iPhone om Google Assistent volledig uit te schakelen.

Hoe de geschiedenis op Siri te verwijderen

Siri laat u uw geschiedenis van spraakinteractie niet horen of beheren. Als u deze geschiedenis wilt verwijderen, moet u beide uitschakelen Siri en dictee.

 • Om Siri uit te schakelen, ga je naar instellingen > Siri & Zoeken en schakel ‘Luister naar Hey Siri.”U kunt ook de andere Ask Siri-functies in dit gedeelte uitschakelen.
 • Ga naar om spraakdictatie uit te schakelen instellingen > Algemeen > Toetsenbord en veeg omlaag en schakel uit Dictaat inschakelen.
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map