Is er een grote Pokémon Go-samenzwering? Waarschijnlijk niet


Er kan geen twijfel over bestaan; Pokémon Go heeft de wereld veroverd. De applicatie heeft snel fenomenaal succes behaald en iedereen verrast met zijn enorme en plotselinge gebruikersbestand.

Iedereen verrast, behalve de ontwikkelaars van Pokémon Go, dat wil zeggen, die alles al jaren zorgvuldig gepland hebben … soort van.

Het verhaal van Pokémon Go vindt zijn oorsprong al in 2001, toen een bedrijf met de naam Keyhole Inc een programma ontwikkelde met de naam Earth Viewer, dat later Google Earth werd. John Hanke was destijds CEO van Keyhole Inc, maar zijn carrière vorderde en nu zit hij aan de top van Niantic – het bedrijf dat Pokémon Go ontwikkelde.

Pokémon Go heeft een nauwe relatie met de overheid

Hanke is altijd dicht bij de Amerikaanse regering geweest en werkte voor hen in zowel Washington DC als Myanmar (Birma). Hankes connectie met de overheid bleef actief, zelfs nadat hij stopte met werken voor hen, en Keyhole Inc werd gedeeltelijk gefinancierd door In-Q-Tel, de venture capital tak van de CIA.

De investering met Keyhole begaafde In-Q-Tel met aandelen van Google, mogelijk de grootste informatieverzamelaar ter wereld (hoewel In-Q-Tel deze naar verluidt gedeeltelijk verkocht in 2005). Het is niet verwonderlijk dat In-Q-Tel zulke high-tech bedrijven begeren, hoewel hun missie luidt:

“IQT identificeert, past aan en levert innovatieve technologische oplossingen ter ondersteuning van de missies van het Central Intelligence Agency en de bredere Amerikaanse Intelligence Community.”

De CIA wil ze allemaal vangen

De interesse van de CIA in nieuwe technologie is niet verwonderlijk, en kaartsoftware zoals Google Earth is met name handig voor een bureau dat de hele wereld in de gaten wil houden. Investeringen van In-Q-Tel zijn ook niet bijzonder zeldzaam en de huidige ondernemingen variëren van databases zoals MongoDB en MemSQL tot cameratechnologieontwikkelaars, zoals Pelican Imaging of Pixim.

Hoewel je Keyhole kunt vinden in de portfolio van In-Q-Tel, staat Niantic (Developers of Pokémon Go) niet in de lijst. Maar een betrokkenheid, hetzij door geheime investeringen of door persoonlijke relaties, zou niet verbluffend zijn, vooral omdat Niantic zich bevindt in Arlington, het graafschap Virginia dat bekend staat om zijn zware aanwezigheid van organisaties zoals het ministerie van Defensie, Binnenlandse Veiligheid en Booz Allen Hamilton – Edward Snowden’s laatste werkgever. Maar welk specifiek belang zou de CIA hebben in de Pokémon Go-app? Eerlijk gezegd … het is moeilijk te zeggen.

Pokémon Go is anders – er wordt niet geoogst

De applicatie steekt eerder uit van het enorme aantal games en apps die beschikbaar zijn voor mobiel. Zoals Sara Haider, wijst een ingenieur bij Periscope erop; de app vraagt ​​niet om toegang tot uw contacten, en pest u ook niet om uw vrienden uit te nodigen. Het heeft zelfs geen virtuele sociale mechanismen.

De app draait om alles wat we weten over online gamen. In plaats van binnen te blijven, moet de speler naar buiten gaan. In plaats van via de app met anderen te communiceren, hebben spelers van Pokémon Go geen andere keuze dan met de mensen om hen heen te praten (er is geen in-game chat-app). Desondanks zijn spelers gestimuleerd om met elkaar te praten, omdat het spel absoluut geen uitleg in het spel heeft. Van mensen wordt verwacht dat ze zelf de mechanica uitzoeken en vervolgens tips in het echt met elkaar delen (of op zijn minst via forums van derden en chatgroepen).

Dus waar is het verzamelen van gegevens? De camera is niet de privacynachtmerrie gebleken die hij voor het eerst leek te zijn. En hoewel Pokémon Go oorspronkelijk probeerde toegang te krijgen tot je hele Google-account, is dit sindsdien opgelost. Er is niets dat u tegenhoudt om pseudoniem in te loggen met een nieuw gecreëerde gebruikersnaam, en de augmented reality-functie is niet van belang omdat u deze eenvoudig kunt uitschakelen. Er is geen straf voor het uitschakelen van de AR en het kan zelfs wat batterij besparen.

Zijn Pokémon Government Friend of Foe?

Het is moeilijk om je voor te stellen wat de overheid echt van Pokémon Go denkt en er zijn weinig aanwijzingen dat de app eigenlijk een georganiseerd plot is om van gebruikers bewakingsdrones te maken, klaar om te worden ingezet als een zombiezwerm.

Zelfs het locatieprofiel van de app lijkt nogal nutteloos, gezien het feit dat mensen gebieden en looppaden verkennen die ze anders zouden negeren. Als de app de gebruiker stuurt, hoeveel vertellen de gegevens ons dan echt over de gebruiker? Weinig.

ExpressVPN kan zich hoogstens Pokémon Go voorstellen als een samenzwering door zorgverzekeraars om ons meer te laten bewegen. De financiële grootmachten in de farmaceutische industrie zien de app misschien liever verbannen, omdat is gemeld dat Pokémon Go een uitstekende behandeling voor depressie kan zijn – dat zijn veel pilverkopen op het spel.!

Inderdaad, naar buiten gaan om rond te hangen bij de lokale Pokéstop, of door je buurt slenteren om Pokémon te vangen terwijl je met vreemden over de nieuwste tips en trucs praat, is waarschijnlijk verre van de belangen van een autoritair-corporatistische staat.

Ga verder Er is niets te zien hier

ExpressVPN gelooft dat de overheid waarschijnlijk even geen idee heeft als de rest van ons als het gaat om het identificeren van trends.

Net als zovele anderen zijn overheden gedoemd te kijken hoe technologie de manier verandert waarop we ons organiseren, informeren en ons vermaken – met de mogelijke uitzondering dat machthebbers de luxe hebben om het geld van anderen te investeren in technologie waarvan ze hopen dat het hun eigen zaak zal bevorderen.

Dus negeer de haters en de gelukkige jacht! Tot ziens in de Pokégym!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map