Iemand heeft de koelkast opengelaten voor hackers – #WTFWoensdag

Eerst brachten we u het laatste nieuws over hoe uw auto kan worden gehackt. Toen hebben we de vervelende waarheid over draadloze pacemakers blootgelegd. Nu zijn we hier om de deur van alle “slimme” koelkasten weg te blazen om uw privé-informatie vrij te geven.

De nieuwe RF28HMELBSR-lijn van koelkasten van Samsung is uitgerust met een ingebouwd slim scherm dat automatisch wordt gesynchroniseerd met Google Agenda om u, uw partner en kleine Suzie en Timmy te helpen elkaars hectische schema’s bij te houden.

Het kan de koelkast van de toekomst worden genoemd, maar een dubieus beveiligingslek geeft hackers toegang tot de Google-inloggegevens van een gebruiker.

Meer problemen dan alleen een warm blikje cola

Onderzoekers van Pen Test Partners verspilden geen tijd aan het vinden van kwetsbaarheden in de software van de koelkast. Volgens hen:

“Terwijl de koelkast SSL implementeert, FALT het niet om SSL-certificaten te valideren, waardoor man-in-the-middle-aanvallen tegen de meeste verbindingen mogelijk worden. Dit omvat die die zijn gemaakt op de servers van Google om Gmail-agenda-informatie te downloaden voor de weergave op het scherm. “

In een man-in-the-middle-aanval heeft een aanvaller in het geheim toegang tot de communicatie tussen uw koelkast en de servers van Google, waardoor deze toegang heeft tot uw Google-accountgegevens en dus uw e-mails, documenten, foto’s, agenda, kaarten en zoekgeschiedenis.

Dat is ijskoud.

Het internet der dingen? Meer zoals het internet van bedreigingen!

Maar daar stopt het plezier niet! Omdat de koelkast synchroniseert met andere slimme apparaten met behulp van een Smart Home-app, kunnen hackers mogelijk toegang krijgen tot uw smartphone, uw laptop en zelfs uw (hijgen!) Babyfoon.

De FTC schat dat tegen 2020 meer dan 50 miljard apparaten zullen worden ingebed met internettechnologie. Best cool, toch?

Mis. Volgens beveiligingsonderzoeker Daniel Crowley kan het synchroniseren van elk apparaat in je huis een wereld van problemen opleveren:

“Het varieert van apparaat tot apparaat, maar een rode draad bij veel van deze apparaten is dat ze helemaal geen authenticatie vereisen.”

Elk slim object dat u thuis brengt, brengt een cybersecurityrisico met zich mee.

Beveilig nu al uw slimme dingen

Maar je hebt niet helemaal pech. Hier zijn enkele tips voor het beveiligen van uw slimme objecten:

  1. Gebruik onkraakbare wachtwoorden op elk apparaat.
  2. Werk de software van het systeem regelmatig bij.
  3. Zorg ervoor dat WPA2-codering is ingeschakeld op uw router. Dit maakt uw netwerkverbindingen veiliger.

Doe alles wat je kunt om je apparaten te beveiligen. Op die manier hoef je de volgende keer dat kleine Timmy de koelkast opent voor wat PB, je geen zorgen te maken dat een vreemde je e-mail leest.

De #WTFWed Wednesday van ExpressVPN brengt je rare, schokkende en enge verhalen over gegevensprivacy – rechtstreeks uit het nieuws. Denk je dat jouw privacy van jou is? Denk nog eens goed na. Je zult je ongemakkelijk voelen. Je zult woedend zijn. Je zult denken: “WTF ?!”

Uitgelichte afbeelding: Konstantin Yuganov / Dollar Photo Club

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me