Hoe uw Bitcoins te beveiligen en onherstelbaar portefeuilleverlies te voorkomen

Bitcoin-seed


Je Bitcoin-portemonnee is als een Zwitserse bankrekening in je zak. Het is niet gemakkelijk voor anderen om het te bekijken, en als je het goed doet, is het net zo anoniem als contant geld. Maar het hebben van je eigen bank betekent dat je er zelf verantwoordelijk voor moet zijn.

Bitcoin heeft geen verhaalmechanisme voor het geval u de toegang tot uw munten verliest en de ontwikkelaars van Bitcoin en Bitcoin wallets kunnen niet aansprakelijk worden gesteld als iemand uw computer of telefoon hackt en uw geld steelt.

Hoewel uitwisselingen theoretisch verantwoordelijk kunnen worden gesteld voor verloren munten, werkt dit in de praktijk niet. De wettelijke precedenten zijn niet vastgesteld en zullen dit waarschijnlijk een tijdje niet zijn. Trouwens, het vertrouwen op je cryptocurrency met een uitwisseling of online portemonnee tart het idee van Bitcoin. Het wordt verondersteld gedecentraliseerd en betrouwbaar geld te zijn.

Bij het instellen van een Bitcoin-portemonnee is het belangrijk om na te denken over toegankelijkheid, beveiliging en redundantie.

ExpressVPN Aanbevolen Bitcoin Wallets

iOS: Broodmand
Android: Mycelium
Windows telefoon: Copay
Mac, Windows, Linux: Electrum

De favoriete Bitcoin-portefeuilles van ExpressVPN voor Android, iOS, Mac OS X, Windows en Linux zijn allemaal HD (hiërarchische deterministische) portefeuilles. Een HD-portemonnee betekent dat al uw Bitcoin-adressen tegelijkertijd worden gemaakt wanneer de applicatie voor het eerst wordt gestart.

Het maken van de Bitcoin-adressen vereist een seed, die wordt geleverd in de vorm van 12-13 willekeurige Engelse woorden. Deze woorden zijn alles wat je nodig hebt om een ​​back-up van je bitcoins te maken, dus als je je telefoon, pc of harde schijf kwijtraakt, kun je dezelfde Bitcoin-adressen (en het geld erin) opnieuw genereren door de kernwoorden in te typen.

Dit systeem betekent wel dat iedereen die toegang heeft tot de seed, je Bitcoins kan pakken, dus je moet extra voorzichtig zijn met het privé houden van je seed-woorden.

Bitcoin-wallet-beveiligingEen voorbeeld van kernwoorden.

Hoe u uw portemonneezaadwoorden privé kunt houden

Schrijf ze op een stuk papier

Als je je vooral zorgen maakt over hackers, kun je jezelf gemakkelijk beschermen door het zaad op een stuk papier te schrijven. Druk ze niet af en bewaar ze niet op een elektronisch apparaat. U kunt het papier bewaren waar u uw andere waardevolle spullen of gevoelige documenten opslaat, zoals een geheim compartiment, een kluis of een kluisje bij een bank. Wat niet elektronisch is, kan toch niet worden gehackt??

Plaats ze in uw wachtwoordbeheerder

Als u nog geen wachtwoordbeheerder gebruikt, is dit een goed moment om er een te krijgen. Een wachtwoordbeheerder codeert en bewaart niet alleen al uw wachtwoorden, maar genereert ook unieke en lange wachtwoorden en kan ook formulieren vooraf online voor u invullen. Als u zich meer zorgen maakt over inbrekers of de overheid, is een wachtwoordbeheerder waarschijnlijk een veiligere plek dan uw huis of een kluisje, waartoe de politie gemakkelijk en legaal toegang kan krijgen. Als u bekend bent met PGP, is het ook een geweldige optie om veilig een back-up van bestanden te maken.

Verdeel en verdeel!

Je maakt je misschien zorgen over een mix van aanvallers die je Bitcoin-portemonneezaad kunnen bemachtigen en je geld kunnen stelen. Dit kunnen inbrekers, hackers, de overheid of zelfs verlies door brand en overstromingen zijn. Om je tegen alles te verdedigen, kun je je zaad slim verspreiden.

Verdeel je zaad gelijkmatig in drie delen van elk 4 woorden. (Als uw zaad 13 woorden heeft, zorg er dan voor dat het derde papier vijf woorden bevat.)

 • Schrijf elk blok van vier woorden op twee stukjes papier.
 • Plaats de zes stukjes papier op drie verschillende locaties op een manier dat als elke locatie verloren is, je nog steeds het volledige zaadje kunt herstellen.
 • Als een aanvaller een van de drie locaties vindt, kunnen deze uw Bitcoins niet stelen.

Zie diagram:

herinner-Bitcoin-seed

Onthoud je zaadwoorden

De truc om 13 Engelse woorden te onthouden is om ze in een verhaal in je hoofd op te bouwen en ze regelmatig te gebruiken.

Een wachtwoordbeheerder met een veilig hoofdwachtwoord werkt het beste om uw bitcoins te beschermen

Alle methoden hebben hun voor- en nadelen, maar ExpressVPN beveelt een wachtwoordbeheerder aan als de beste plaats om uw basiswoorden op te slaan.

Genereer een hoofdwoord van vier woorden met Diceware om de hoogste beveiliging voor uw wachtwoordbeheerder te krijgen.

Uitgelichte afbeelding: ussr / Deposit Photos

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map