Hoe je je foto’s privéer kunt maken op sociale media

Het pictogram werd vaak gebruikt om een ​​afbeeldingengalerij af te beelden, maar met het pictogram vaak om een ​​vergrendeling af te beelden op de positie waar meldingen meestal verschijnen (rechtsonder).


“Een foto zegt meer dan duizend woorden”, zegt het oude gezegde. Tegenwoordig bevatten bijna alle foto’s digitaal en in hogere kwaliteit meer informatie dan ooit tevoren.

Er is veel dat we kunnen halen uit foto’s tegen nominale waarde: wie er in zit, wat er gebeurt en waar. Maar met foto’s die met een hogere definitie zijn genomen en op apparaten die uw locatie volgen, kunnen mensen meer over uw foto leren kennen – en u – dan u misschien wilt.

Wat kunnen mensen achter uw foto’s vinden??

Vorig jaar schreven we over een data-experiment waarbij miljoenen kattenafbeeldingen op hostingsites zoals Twitpic en Instagram werden vastgezet op een kaart samen met de locatie van elke kat, bepaald op basis van de lengte- en breedtecoördinaten in de metagegevens van de foto’s. Als het met katten kan worden gedaan, kan het ook met mensen worden gedaan.

Wanneer uw geotagging-instellingen zijn ingeschakeld in uw camera of camera-app, hebben de foto’s die u maakt Locatie gegevens opgenomen in hun metadata, tot op de exacte lengte- en breedtegraad. Iedereen die toegang heeft tot uw foto’s kan de metadata met weinig moeite ophalen en kan bepalen waar u was toen u de foto nam.

En met de kwaliteit van foto’s wordt steeds duidelijker met elk nieuw telefoonmodel, wordt de taak van het stelen van uw biometrische gegevens een beetje gemakkelijker, met name als het gaat om uw vingerafdrukken. Voorbeelden uit de praktijk van identiteitsdiefstal met behulp van foto’s van vingers zijn vrijwel onbestaande, maar in theorie zou iemand met een afbeelding van uw vingerafdruk in uw telefoon kunnen komen die vingerafdrukverificatie gebruikte.

Ten slotte, en misschien wel het meest verontrustend, vond een stalker ooit het huis van een beroemdheid door de weerspiegeling in haar ogen alleen en viel haar aan. Hoewel dit ongelooflijk zeldzaam is, is het nog steeds een voorbeeld van hoe foto’s op de meest onverwachte manieren informatie kunnen weggeven.

Omdat oktober een bewustmakingsmaand is voor cybersecurity, neem dan vijf minuten de tijd om uw online afbeeldingen te bekijken?

Hoe uw foto’s privéer te maken

1. Strip de metadata

Elke foto die op uw apparaat is gemaakt, bevat gegevens van het Exchangeable Image File (EXIF), die de opmaak van de foto specificeren, evenals andere details van de afbeelding, zoals locatiegegevens.

De eenvoudigste manier om deze metagegevens te verwijderen, is door geotagging op uw apparaten uit te schakelen om te voorkomen dat ze in de eerste plaats worden gevolgd (iOS, Android).

Als aan uw foto’s locatiegegevens zijn gekoppeld, kunt u deze met terugwerkende kracht verwijderen via gratis en open-sourceprogramma’s. Als u uw foto’s op Google-foto’s opslaat, kunt u de locatie verwijderen door eenvoudig een schakelaar in de Instellingen om te zetten.

Lees meer over waarom u metagegevens moet verwijderen.

2. Maak uw foto’s moeilijker toegankelijk

Als uw foto’s al online zijn geüpload en u ze niet wilt verwijderen, kunt u beperken wie er toegang toe heeft. Controleer de privacy-instellingen van uw accounts en albums waarnaar u uploadt en beperk de toegang tot de instellingen waarvan u niet wilt dat iedereen ze te zien krijgt. Begin met het wijzigen van uw privacy-instellingen op Facebook, Instagram en Twitter.

3. Plaats geen gevoelige foto’s of verwijder ze helemaal

Voordat je een foto uploadt, neem je even de tijd om de informatie in de foto te bekijken, van locatiegegevens en mensen op de foto’s tot identificeerbare informatie (bijvoorbeeld je #boardingpass). Is deze informatie waarvan u wilt dat iedereen die u volgt weet?

Het verkleinen, zo niet verwijderen, van foto’s met gevoelige informatie kan ook de kans verkleinen dat iemand weet waar u bent. Het kan een tegenvaller zijn, maar de enige manier om te voorkomen dat mensen je beter volgen dan je wilt, is door te stoppen met het plaatsen of verwijderen van foto’s of door al openbare foto’s te privatiseren.

Verwijderen, beperken en verkleinen

Het verwijderen van locatiemetagegevens, het beperken van de toegang tot uw account en het verminderen van het aantal foto’s dat u op uw accounts plaatst, is een goede gewoonte voor iedereen die meer controle wil over wie kan zien wat ze online plaatsen en de informatie die in de metagegevens is opgeslagen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map